Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

CZAICIE TO ŻE NAUCZYCIELE OD 2023 ROKU BĘDĄ ZARABIAĆ 8800 ZŁ BRUTTO MIESIĘCZNIE? PRZECIEŻ TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI JAKIE HAJSY ONI MAJĄ TERAZ A BĘDĄ MIELI JESZCZE WIĘKSZE

Polecane posty

Gość Amela

Z tą nagonką to fakt. Też chcą uśpić czujność ludzi na swoje pakowanie kieszeni, wcześniej pisałam o tym. 

Gość Amela

Mam wyginac bo mam inne zdanie i w przeciwieństwie do ciebie używam rzeczowych argumentów?

Nie jestem nauczycielką, mam tylko średnie i w mojej pracy mam pensję podobną do nauczycielskiej. Za siedzenie za ladą, za podawanie różnego dziadostwa. 

Ale nie o mnie temat, gramy dalej. Twoja kolejka... 

Gość marawstala
17 minut temu, Gość Smakosz napisał:

Marzy mi się sex z tobą co mogę zrobić żebyś została moją dziewczyną ?

A Ty cos za jeden? bo nawet Cie nie kojarze 

Gość gosc

Nauczyciel na pewno nie zasługuje na taką wypłatę. Przecież oni mają wy...e, tylko kawka spóźnienia na lekcje wyżywanie sie na uczniach.

Gość marawstala

Ja tam nie lubilam szkoly, ale za swoje niedostatki nie obarczam wina nauczycieli : ) robili co mogli...

Gość ann

O! Zmieniamy temat?

Gość ann

O! Zmieniamy temat?

Gość Gość
5 minut temu, marawstala napisał:

Przecież to Przemek p,r,a,w,i,k

Gość Gość
5 minut temu, marawstala napisał:

Przecież to Przemek p,r,a,w,i,k

Gość Amela

Może burzą się ci którzy nie skończyli gimnazjum i obwiniają nauczycieli xd

Gość Amela

Marawstala dobrze powiedziała 

Gość Amela

Marawstala dobrze powiedziała 

Gość PRAWILNY

Powinno się obciąć świadczenia socjalne bezrobotnym i niewykształconym i z tego zwiększyć pensję nauczycielom. 

Gość PO to złodzieje

tym ...om to co najwyżej obniżka , a nie... To jest niepoważne szaleństwo i szastanie publicznymi pieniędzmi, ja bym kazał zamykać tych prowokatorów co podburzają nauczycieli, bo sami by na to nie wpadli, za tępi są

Gość Gość
3 minuty temu, miły facio napisał:

To jest smakosz, katotalib i zboczeniec 

Hahaha Przemek zdążył znowu nowy nick zarejestrować, pajac żałosny

Gość Amela

Prawilny, dobrze gadasz! Masz plusa u ciotki Ameli xd

Wyobrażacie sobie ten ryk mamusiek z brajankami 500+, emerytów i innych wyborców PiS gdyby cofneli socjal? XD

A ów socjal to nie szastanie pieniędzmi? 

Gość gosc
14 minut temu, Gość PRAWILNY napisał:

Powinno się obciąć świadczenia socjalne bezrobotnym i niewykształconym i z tego zwiększyć pensję nauczycielom. 

Bezrobotnym i tak nic nie dają to z czego mają obciąć jełopie?

Gość Amela

Nie, zeżarłam dziś pół kilo sernika i dużą paczkę chipsów. Będę ulaną świnią:(

Gość gość
17 minut temu, Gość Amela napisał:

Nie, zeżarłam dziś pół kilo sernika i dużą paczkę chipsów. Będę ulaną świnią:(

Ale za to jesteś chudą szkapą przytyj coś bo wygladasz tragicznie.

Gość Gość

Nauczycielom faktycznie się nie należy taka podwyżka. Jest wiele cięższych prac, w których zarabia się grosze. Np. pracownicy szpitala maja o wiele gorszą pracę i wykańczającą, a wielu z nich ma najniższą. 

Gość gosc

Popieram.  Narzekają jaka to niby ciężka praca i płaca, ale dostanie miejsca pracy w szkole bez znajomosci graniczy z cudem. Mamusia i tatuś grzeją miejsca dla potomstwa. I to nieważne, że dziecko prawie analfabeta. Każdy chce pracować 20 godzin tygodniowo. A opowiescio tym ile to muszą jeszcze wykonać w domu można włożyć między bajki. Praktycznie każdy przynosi pracę do domu i musi się dokształcać. 

w polskim szkolnictwie od dwudziestu lat panuje amnezja i zapaść oraz paranoja , głupota i ...izm , brak myślenia i pomysłu !

Makrela,. Tusk i baranie łby z PE w Brukseli wymyślili aby zlikwidować prawie 99 procent szkół technicznych ,

teraz szukają techników elektryków, hydraulików , maszynistów elektrowozów i pociągów, szukają frezerów i operatorów maszyn CNC 

i tokarzy , każdy ślusarz i spawacz jest na wagę złota , pracodawcy aż 'sikają' po nogach na widok spawacza, który cysterny spawał ,

w Warszawie Technikum Kolejowe przy ul. Bitwy Warszawskiej ''otworzyli'' tylko na PIĘĆ lat , ponieważ maszyniści METRA byli potrzebni ,

obecnie w Niemczech jest potrzebnych 70 tys. maszynistów na kolei , w Polsce podobnie, 

w Polsce są potrzebni młodzi elektrycy po technikach oraz hydraulicy, dekarze, technicy i programiści maszyn CNC , 

nauczyciele są potrzebni, którzy nauczą młodych techników 'języka drabinkowego' i programowania nie tylko C++ lub Java , SIEMENS ,

istnieje ogromna ilość specjalizacji programowania i oprogramowania zależna od branży i przemysłu , 

techniczny nauczyciel powinien nauczyć , jak jest zbudowany silnik elektryczny i generator prądu oraz transformator,  nauczyciel powinien pokazać pracę falownika z pompą wodną, nauczyciel powinien nauczyć budowę węzła elektrociepłowniczego , jak wygląda praca kotłów gazowych lub na propan-butan lub olejowych, 

nauczyciel zawodu ENERGETYK powinien nauczyć : przezwajania silnika , prądnicy , transformatora ,

powinien pokazać na schematach , jak wygląda współpraca jednostki napędowej Diesel z generatorem i silnikiem synchronicznym 

oraz z jednostkami UPS + baterie do podtrzymania !

Jestem za tym aby nauczyciel 'techniczny' mający ogromną wiedzę techniczną zarabiał miesięcznie nawet 12 tys. netto PLN 

ale takich nauczycieli 'technicznych' zwyczajnie BRAK , już nie ma  , warsztatów technicznych dla młodzieży BRAK ,

20 lat temu Unia Europejska w Brukseli 'wymyśliła' , że pielęgniarki nie będą potrzebne i należy szkoły zlikwidować , 

w Warszawie zlikwidowano DWA licea pielęgniarskie, 

szkoły techniczne, mechaniczne, elektryczne, elektroniczne , kolejowe itd. padały jak muchy ,

P0srańce w Brukseli przegłosowali, że w Polsce będzie potrzebny 'cukiernik', 'hotelarz' , 'ogrodnik' ,     

murarz, tynkarz, zbrojarz, cieśla, spawacz, elektryk, hydraulik , frezer, tokarz itd.  do zlikwidowania ,

a KOMPUTER wszystko zbuduje i wszystko naprawi, KOMPUTER każdą awarię zlikwiduje i pracownicy nie są potrzebni !

Dzisiejsi nauczyciele , którzy krzyczą i domagają się podwyżek i zwiększenia zarobków ,

czego uczą i co potrafią nauczyć 

aby się zmierzyć z wiedzą TECHNIKA , który pracuje fizycznie i wykorzystuje wiedzę teoretyczną jaką posiada nauczyciel a praktycznie 

tyra jak wół po 12 godzin na dobę ?

Gość chcecipowiedziec
19 godzin temu, Gość Amela napisał:

Dobra dobra. Idź na 8 godzin, 5 dni w tygodniu uczyć paskudztwa w wieku 13-15 lat, po lekcjach masz do sprawdzenia kartkówki , przygotować sprawdzian, sprawy wychowawcze itd. Serio myskisz że nauczyciel pracuje od 8 do 15 to jesteś w błędzie a praca nie łatwa. 5500 na rękę dla nauczycieli w szkołach średnich jest ok bo więcej godzin, więcej materiału i przygotować do matur. Ci od klas 6-8 dostaną 70% tej pensji co nauczyciel z liceum. No czy to dużo? 

przecież nauczyciele bździągwo nie uczą dziennie po 8 h. ich pensum to zazwyczaj 18-22 h. reszte maja na sprawdzanie itd. scenariuszy lekcji nie wymyślają co roku nowych przez 15 lat. kazdy z nas zna nauczycieli którzy uczyli nas i nasze rodzenstwo i dobrze wie, że taki sam scenariusz lekcji był. kreatywność to może przez pierwsze 2-3 lata. potem wystarczy lekko coś zmienić. coś dodać. więc już bez przesady. co mają powiedzieć osoby po prawie które muszą mieć dużo rozleglejszą wiedzę, a często jako nauczyciele akademiccy zarabiają 2-3 k na rękę. to im trzeba by było aż tyle podnieść pensje, a nie nauczycielom historii czytającym ze swoich zeszycików 😄 a co z pracownikami np. inspektoratów? ponoć już w nadzorze budowalnym brakuje rąk do pracy, sami starsi, jak taki pójdzie na wolne albo l4 to nie ma kto za niego spraw prowadzić. takie tam nędzne zarobki. jak jakaś katastrofa budowlana wypadnie to może ktoś się nad tym zastanowi...