Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOŚĆ

PAMIĘTAJCIE ŻE NIE MA INNEJ DROGI DO ZBAWIENIA JAK TYLKO PRZEZ CIERPIENIE BO DOBRY CHRZEŚCIJANIN MUSI CIERPIEĆ JAK ZAŻYNANA ŚWINIA

Polecane posty

Gość GOŚĆ

Wiara w Jezusa oraz cierpienie, niesienie krzyża życia na wzór Zbawiciela, nie ma innej drogi do Zbawienia

Jak ktoś ma w życiu łatwo lekko i przyjemnie to niech się zastanowi nad sobą, bo prawdopodobnie jest bardzo daleko od Boga i zmierza na wieczne potępienie

Życie to nie tylko dobre chwile, ale i te złe, te złe również może na nas czasami zsyłać Pan Bóg, lub dopuszczać do nas zło, które czyni nam szatan, ale nie po to by nas upokorzyć, dobić, zrobić na złość, ale po to by otworzyć nam oczy, by wyprowadzić nas ku dobru, bo trudne chwile, cierpienie, uszlachetnia, uczy pokory i nowego lepszego spojrzenia na świat i ludzi. Takie cierpienie jest też wyrazem Jego troski o nas, to tak jak mama kochająca swoje dziecko, która da mu po łapkach czy klapsa albo po prostu krzyknie. Nie po to by skrzywdzić dziecko, ale by ostrzec, by nauczyć go że coś jest złe, że może zrobić sobie krzywdę, np. gdy dziecko chce się bawić gorącym żelazkiem albo zapałkami... Jeżeli karę otrzymujemy od kogoś, kto nas kocha, to robi On to, aby nas czegoś nauczyć, ustrzec przed czymś albo pomóc nam w zrozumieniu czegoś. "Kogo bowiem Pan miłuje, tego smaga, jak ojciec swojego ukochanego syna." (Prz 3, 12) Podobnie jest z Panem Bogiem. Jeżeli spotykają nas jakieś doświadczenia lub kary z Jego strony, to z pewnością dzieje się tak z któregoś z wyżej wymienionych powodów. Pan Bóg chce ukształtować z nas lepszą osobę, kogoś bardziej podobnego do Niego. To kształtowanie często nie jest przyjemne (krętymi ciernistymi ścieżkami prowadzi nas Pan, ale za to ku pięknemu celowi), ale w takich sytuacjach warto sobie przypomnieć ten werset i powód, dla którego to się dzieje. Trzeba pamiętać o tym, że skoro Pan Bóg nas doświadcza, to znaczy, że bardzo nas kocha i pragnie naszego dobra. Gdyby nas nie kochał, nie zależałoby Mu na tym, aby uczynić z nas kogoś wartościowego. Pan Bóg zawsze ze zła wyprowadzi dobro, a ja mu Ufam. Wiem, że droga łatwa nie jest, jak i całe życie, ale by było łatwo - najpierw musi być ciężko, by było pięknie - najpierw musi być trudno. Ufajcie Panu Bogu w każdej chwili - w tych dobrych i w tych złych, a On was nie opuści i z każdego dołka wyjdziecie obronną ręką i zyskacie jeszcze więcej, niż byście mogli sobie wymarzyć. 

Chwała Tobie Panie! :)

porządnie utuczony świniak o słusznej wadze ok. 250 kg. przemawia do Gospodarza prawie ludzkim głosem, 

'ty mój przyjacielu' Gospodarzu 

zaprzyjaźniliśmy się przez wiele miesięcy ale u mnie już kiepsko z kolanami i kręgosłup siada i do klozetu nie mogę dojść ,

kiepsko jest ,  

zastrzel mnie Gospodarzu teraz, zróbcie sobie fajne Święta 🙂

Gość gosc

amen