Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Young girl

Chroniczne zmęczenie, senność

Polecane posty

Gość Young girl

Od jakiegoś czasu odczuwamy ciągłe albo może częste i powracające zmęczenie, ostatnio zauważyłam, że mam straszne sińce pod oczami (zawsze miałam, ale w piątek wydawały mi się niemal fioletowe), cóż, studiuję i w tym semestrze mam masę zajęć, ciągle na rano, ale jeszcze w lutym i przez większość marca czułam się dobrze i dawałam radę z tym wszystkim, prowadzę zdrowy tryb życia, a przynajmniej się staram, pojawiły się też białe plamki na paznokciach, chociaż ostatnio już prawie przestały wypadać mi włosy, choć to może być efekt używania pewnego szamponu i odzywki, w styczniu miałam też bardzo wyczerpującą sesję oraz miałam problemy z wyleczeniem grypy, no i niedawno a w sumie przez dłuższy okres męczyły mnie takie myśli depresyjne, które można powiedzieć, że zniknęły z dnia na dzień po przeprowadzce. Teraz czuję się senna, zmęczona, często boli mnie głowa, ale to już w sumie od dawna tak mam. Jakieś pomysły, co może mi być? Ktoś tak miał?

Gość Fość

Może to być zwykłe przemęczenie oraz wpływ przesilenia. Może przy najbliższych dniach wolnych (Wielkanoc, majówka) zrobić kilka dni wolnego od wszystkiego i dać sobie odpocząć?  Jednak jeżeli nie ustąpią objawy warto zbadać krew  i mocz i wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu, ponieważ dłużej utrzymujące się objawy tego typu mogą wskazywać na przeróżne choroby.