Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20latka

Tężyczka, borelioza, a może guz?

Polecane posty

Gość 20latka

Witam,
piszę na forum, ponieważ nie wiem co myśleć. Od dłuższego czasu towarzyszą mi chwilowe trwające od kilku sekund do kilku minut bóle stawów w przeróżnych miejscach mojego ciała, głównie nogi i ręce. W styczniu miałam kilka razy dziwne wrażenie braku czucia w lewej stopie oraz ciągnięcia jej za sobą. Poszłam więc do lekarza myśląc, że to znowu borelioza, którą miałam w 2008 roku jeszcze jako dziecko. Wylądowałam w szpitalu. Test elisa - negatywny, stwierdzono oczywiście, że to nie może być to, zrobiono Anty-ccp negatywny. Prześwietlenia płuc, kręgosłupa szyjnego i lędźwiowego. W zdjęciu kręgosłupa lędźwiowego zmiany, które po skonsultowaniu z 10 lekarzami nie mogą powodować takich dolegliwości. Wypisano mnie stwierdzając niedobór witaminy D3. Biorę ją od 1,5 miesiąca - poprawy brak. Doszły drętwienia i mrowienia kończyn, bóle głowy które towarzyszą mi głównie rano po przebudzeniu lub wieczorem po całym dniu. Wieczne mdłości, osłabienie i wrażenie, że zaraz zemdleje oraz bóle szyi. Jeszcze rok temu ćwiczyłam 5 razy w tygodniu i byłam w pewni aktywna. W tym momencie nie dam rady wejść na 3 piętro bloku, powoduje to zawroty, osłabienie i kołatanie serca. Zrobiono mi EMG - wszystko w porządku, jedynie brak fali F w nerwie strzałkowym i łokciowym (?). Zrobiłam również raz jeszcze test elisa - negatywny. Otrzymałam skierowanie na próby tężyczkowe ale termin dopiero na lipiec.. Skierowania na trzy rezonanse, angio głowy, głowy z kontrastem i kręgosłupa lędźwiowego. Zanim jednak zrobię je i otrzymam wyniki chciałabym zapytać czy ktoś miał podobne dolegliwości? Badałam mocz i morfologię również robiłam - wszystko okej. Z powodu zasugerowania SM przez jednego z lekarzy oraz mglistych otoczek wokół oczu zrobiłam wszystkie badania okulistyczne - brak pogorszenia wady wzroku, wszystko jest okej. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Lekarze sugerowali przeróżne rzeczy, nerwica, guz w głowie, uraz mechaniczny, tężyczka, a może jednak borelioza?

Gość 20latka

Dodam, że mrowieją mi również usta i język od pewnego czasu..