Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRAWDA O PROTESTANTACH I ICH GURU MARCINIE LUTRZE W DWÓCH PROSTYCH CYTATACH TEGO CO GŁOSIŁ

Polecane posty

Gość gość

Po pierwsze, spalić ich synagogi lub szkoły i zakopać, przykryć ziemią to, co się nie spali, aby człowiek nigdy już nie oglądał ponownie kamienia czy żużli, które po nich pozostały. Należy to zrobić na chwałę naszego Pana i świata chrześcijańskiego, aby Bóg ujrzał, że jesteśmy chrześcijanami i że nie godzimy się na takie kłamstwa, przekleństwa i bluźnierstwa wymierzone w Jego Syna i Jego chrześcijan ani ich nie tolerujemy.
Po drugie radzę, by również zetrzeć z powierzchni ziemi i zniszczyć ich domy. Gdyż dążą w nich do tych samych celów, jak w swych synagogach. Zamiast tego można ich zakwaterować pod dachem lub w stodole, jak Cyganów. (…)
Po czwarte doradzam, by zakazano ich rabinom od tej pory nauczania pod karą utraty życia i zdrowia.

Źródło: Żydzi i kłamstwo (traktat Marcina Lutra 1543)

Nie dziwota że Hitler się inspirował Lutrem i jego "dziełami" a potem przeprowadził Holokaust

Czy tego nauczał Jezus? Żydzi owszem, bardzo źle potraktowali Jezusa, ale czy to daje nam prawo by ich zgładzić? Czy Jezus nie nakazywał wybaczać i miłować nawet wrogów? a co mówi Pan Luter - guru protestancki? no mamy wyżej właśnie, chcecie pare innych bardzo interesujących cytatów z Lutra? - ukrytego szatana, który pod pozorem "dobra" sieje tylko zło i zamęt, rozbija Kościół Apostolski i wzywa do zaprzestania Eucharystii!!!!?

Gość gosc

Piotr (2 P 1, 19) prawdziwie pisze, że Słowo jest jak lampa świecąca w ciemnym miejscu. (…) Boża wierność i prawda zawsze musi najpierw stać się wielkim kłamstwem, zanim stanie się prawdą. Świat nazywa tę prawdę herezją. I my także ciągle jesteśmy kuszeni do wiary, że Bóg nas porzuci lub nie dotrzyma słowa. W ten sposób w naszych sercach staje się kłamcą. W skrócie, Bóg nie może być Bogiem, jeśli najpierw nie stanie się diabłem. Nie możemy iść do nieba, jeśli najpierw nie pójdziemy do piekła. Nie możemy stać się dziećmi Boga, jeśli najpierw nie staniemy się dziećmi diabła. (…) Dlatego to właśnie Duch [Święty] jest Tym, który oświeca i naucza nas Słowa, abyśmy wierzyli inaczej. W ten sam sposób kłamstwa świata nie mogą stać się kłamstwami, jeśli najpierw nie stały się prawdą. Bezbożni nie mogą iść do piekła, jeśli najpierw nie poszli do nieba. Nie stają się dziećmi diabła, jeśli najpierw nie byli dziećmi Boga.

Źródło: Psalmenvorlesung 117 (Komentarz do Psalmu 117.); w: Luthers Werke Weimar Ausgabe 31, s. 249.

Gość Chwalmy Pana 🙏
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Piotr (2 P 1, 19) prawdziwie pisze, że Słowo jest jak lampa świecąca w ciemnym miejscu. (…) Boża wierność i prawda zawsze musi najpierw stać się wielkim kłamstwem, zanim stanie się prawdą. Świat nazywa tę prawdę herezją. I my także ciągle jesteśmy kuszeni do wiary, że Bóg nas porzuci lub nie dotrzyma słowa. W ten sposób w naszych sercach staje się kłamcą. W skrócie, Bóg nie może być Bogiem, jeśli najpierw nie stanie się diabłem. Nie możemy iść do nieba, jeśli najpierw nie pójdziemy do piekła. Nie możemy stać się dziećmi Boga, jeśli najpierw nie staniemy się dziećmi diabła. (…) Dlatego to właśnie Duch [Święty] jest Tym, który oświeca i naucza nas Słowa, abyśmy wierzyli inaczej. W ten sam sposób kłamstwa świata nie mogą stać się kłamstwami, jeśli najpierw nie stały się prawdą. Bezbożni nie mogą iść do piekła, jeśli najpierw nie poszli do nieba. Nie stają się dziećmi diabła, jeśli najpierw nie byli dziećmi Boga.

Źródło: Psalmenvorlesung 117 (Komentarz do Psalmu 117.); w: Luthers Werke Weimar Ausgabe 31, s. 249.

ho ho SZATANIE jeszcze by ktoś pomyślał, że cały tekst jest z 2 listu Piotra. 

Gość gosc

Luter i protestanci odwodzą ludzi od przyjmowania Komunii Świętej, głoszą iście szatańskie herezje!

podważają obecność Pana Jezusa w Eucharystii, jak on sam mówił że tam jest! Już podczas ostatniej wieczerzy mówił "Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy OTO CIAŁO MOJE" ale protestanci jak zwykle muszą przekręcać, niby Sola scriptura i dosłowność odczytywania Biblii a jak mają to dosłownie podane na tacy i to nie w jednym cytacie ale w wielu to i tak im coś nie pasuje!!! no toć to jest istne szaleństwo co oni robią

Dnia 29.03.2019 o 22:04, merkaba napisał:

Cytat

Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56).

a niektórzy mieli ducha antychrysta  i nie uwierzyli  j6,66     widzisz te  3 szóstki   jana 6  66

na powyższy cytat protestantka Martyna33 odpisała tak:

Cytat

Jezus powiedział dalej "Duch daje życie; ciało na nic się nie przyda. Słowa, które Ja wam powiedziałem, są duchem i są życiem" (Jan 6.63). Tak więc, jeśli "ciało na nic się nie przyda" to dlaczego mielibyśmy spożywać ciało Jezusa w celu posiadania życia wiecznego? 

Czyli co Martyno NEGUJESZ słowa Pana Jezusa? (J 6,53-56) ewidentnie je negujesz, odrzucasz! i to jawnie i świadomie i jeszcze do tego zachęcasz innych!!! przecież ty dziewczyno głosisz czyste herezje podważając i odrzucają słowa samego Pana Jezusa!!!!

A ciało Jego spożywamy ku umocnieniu ducha i więzi z Panem Jezusem, by wiara w nas wzrastała i by sam Pan w nas wzrastał, by mieć w sobie życie, by mieć w sobie żywego Chrystusa, naszego Pana i Zbawiciela! "Kto bowiem spożywa moje Ciało trwa we mnie, a ja w nim." nie dla ciała go przecież przyjmujemy by brzuchy napełnić, natomiast cytat który zapodałaś odnosi się do sensu istnienia i życia i to jest prawda że duch daje życie, a ciało przemija więc w świetle wieczności i sensu istnienia "ciało na nic się nie przyda", lecz duch jest wieczny i po śmierci pójdzie albo do nieba albo do piekła.

"Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne" tych słów też nie rozumiesz? ty wielka biblistko oczytana? sola scriptura? a jednak nie przyjmujecie wszystkiego jak jest, tylko jak zwykle interpretujecie tak jak wam pasuje, tego was nauczył ten wasz guru Luter? ale akurat tych cytatów nawet nie ma co interpretować, one są przecież jasne i klarowne! a ty mimo to odrzucasz to, rezygnujesz świadomie z Eucharystii i jeszcze namawiasz innych do tego, a to już grzech ciężki!

Dnia 29.03.2019 o 22:58, Gość Autorka napisał:

Cytat

Jana 6:47-52
„[...] zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, kto wierzy we mnie, ma żywot wieczny. (48) Ja jestem chlebem żywota. (49) Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i poumierali; (50) tu natomiast jest chleb, który zstępuje z nieba, aby nie umarł ten, kto go spożywa. (51) Ja jestem chlebem żywym, który z nieba zstąpił; jeśli kto spożywać będzie ten chleb, żyć będzie na wieki; a chleb, który Ja dam, to ciało moje, które Ja oddam za żywot świata. (52) Wtedy sprzeczali się Żydzi między sobą, mówiąc: Jakże Ten może dać nam swoje ciało do jedzenia?”. 

Dnia 29.03.2019 o 22:38, Gość Gość napisał:

Cytat

No właśnie a protestanci z Martyną na czele podważają obecność pana Jezusa w Eucharystii, w żywej hostii i sami świadomie z tego rezygnują!!! A już szczytem bezczelności jest to że namawiają też do tego innych i podburzają ludzi przeciwko kościołowi Apostolskiemu, założonemu przez samego Jezusa

"Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi. Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata" (Mt 28,18–20)

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Chwalmy Pana 🙏 napisał:

ho ho SZATANIE jeszcze by ktoś pomyślał, że cały tekst jest z 2 listu Piotra. 

pierwsze zdanie tylko jest, przecież to jest oczywiste

Gość take prawde

protestanci są jeszcze gorsi niż jehowcy

Gość gosc

protestantyzm to dzieło szatana, to wiadomo nie od dziś

Gość gosc

Jezus protestantów vs Jezus katolików
Jeden dopuszcza rozwody = drugi mówi: nie, nie ma rozwodów
Jednemu nie przeszkadza antykoncepcja = drugi mówi: nie, nie ma antykoncepcji
Jeden mowi: Moja matka to zwykła kobiecina, uciekaj kobito do garów = Drugi mówi: Moja matka to jest Królowa

powiedzcie mi który Jezus jest prawdziwy?

grzech ułatwia życie, po co sie męczyć, można włożyć Jezusowi w usta pewne słowa, tak jak ludziom pasuje i hulaj dusza piekła nie ma, rozwody, antykoncepcje itd

Gość el tigre

SMAKOSZ I TAK NIE ZARUUCHASZ KALEKO PSYCHOPATO GRUBASIE IDZ LEPIEJ KIBLE SKLADAC HEHE

Gość gosc
51 minut temu, martyna 33 napisał:

Ja nie muszę niczego udawać. A Ty proszę weź pod uwagę prężnie działających niegodziwych ludzi i całe instytucje, którzy przekonują innych, aby opowiadali zmyślone świadectwa. I pisali książki w czyimś imieniu, żeby tylko tą osobę ośmieszyć. Niestety takich sytuacji jest bardzo dużo. To jeden z aspektów zwiedzenia. Dlatego proszę, nie opieraj swojej wiary na obrażaniu protestantów. Tylko zacznij czytać Słowo Boże.... To jest takie przykre, bo Tobie (chyba dobrze kojarzę) też już wiele cytatów zostało pokazanych, a Ty nadal bronisz gorliwie KK. Gdybyś chociaż bronił wiary, prawdy i Biblii. Ale Ty bronisz ludzkich tradycji, ludzkich obrzędów. Czytaj proszę Biblię, TYLKO tam jest Boża prawda.

no i jak zwykle podwójne standardy, jak ty bronisz swojego Luterka to jest ok, ale jak ja bronie KK to już oczywiście wielkie oburzenie... jesteś żałosna

Gość Gość
1 godzinę temu, martyna 33 napisał:

Ja nie bronię Lutra, tylko nie obrzucam kogoś błotem. Tak jak ty to robisz. Mam wrażenie, że z Bogiem to ty nigdy się nie spotkałeś. Bo sama twoja arogancka postawa oraz twoje wpisy dają świadectwo o tobie samym. Agresja i nienawiść jeszcze nikogo do niczego nie przekonały.

Weź ty się lepiej już zamknij dziewczyno. To że Ty ciągle kłamiesz i odrzucasz błotem KK to jest oczywiście w porządku, ale niech tylko ktoś na wielce szanownych protestantów coś powie uuuu to już od razu koniec świata jest. I ty jeszcze masz czelność mi gadać że Boga nigdy nie spotkałem? to ty chyba go nie spotkałaś nigdy bo to ty nakręciłeś na kafeterii całą spirale nienawiści względem KK, ale oczywiście wielkiej pani martynce wszystko wolno, A jak ktokolwiek inny spróbuję coś zrobić w takim samym stylu jak Martynka No to już kurcze koniec świata po prostu.

Idź dziewczyno precz, krzyż na drogę

Gość Martyna33
57 minut temu, Gość Smakosz napisał:

@martyna 33 MAM SE CHRAPKĘ NA STARĄ KUCIAPKĘ WIESZ JEEE

Wiem Przemku pravviku podszywie, Ja na ciebie też mam chrapkę widziałam wiele twoich zdjęć i jesteś bardzo przystojny i masz fajną klatę mmm..

Gość Gość

Protestanci są gorsi niż jehowcy

Gość gosc
Dnia 17.04.2019 o 19:45, Gość Gość napisał:

Protestanci są gorsi niż jehowcy

to prawda