Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luteina888

luteina w ciazy czy mialyscie skutki uboczne? pomocy.

Polecane posty

Gość luteina888

Jestem w 18 tyg ciąży. Lekarz przepisał mi luteine chyba dlatego ze wiezadla macicy mnie bolały. Biorę ja ponad tydz. Czy od luteiny dopochwowej mogę miec wrażenie parcia na pęcherz a właściwie nie wiem na cewkę? Może blednie to odczytuje ale mam dyskomfort, jakby pecherz- pochwa jak wstaje i chodzę to cos mnie drażni tak jakbym musiała koniecznie iść do wc....mam wrażenie jakbym co chwile musiała latac do łazienki. Czuje sie rozdrażniona, moje myśli tylko skupiają sie na tym ze zaraz musze iść do wc lub ze juz mi sie chce siku....czuje sie gorzej psychicznie, jestem zmartwiona....a do tego czasu od poczatku ciąży czułam sie świetnie i cieszylam sie nią....czy to może byc luteina? Miala któraś z Was podobnie? Dodam, ze krew i mocz robiłam wczoraj wizytę mam u lekarza we wtorek. Pęcherz sam od siebie mnie nie boli.

Gość Gosc d

Nie wiem w ogóle po co bierzesz te luteine.  Ty sama chyba nie wiesz. Jeżeli nie masz zagrozenia wcześniejszym porodem z powodu skracajacej się szyjki macicy czy jakiś krwawień to jest to zbedne. Mi się skrocila szyjka - lekarz przepisał luteine brałam trochę ale źle się czułam psychicznie, miałam jakieś doły  i kiepskie samopoczucie i odstawiłam.  Poród wywoływany w 40tc  - szyjka niby krótka a trzymała mocno.

W drugiej ciazy to samo - jestem w 34tc wzięłam jeden blister w 20tc i odstawiłam. I co ? Szyjka od tamtego czasu się nie skrocila i trzyma. Morał z tego taki ze bez sensu jest aplikować w siebie te leki "na wszelki wypadek"  

Gość Gosc

Niekoniecznie przez luteine, ponieważ w ciąży łatwo się nabawic zapalenia pęcherza. Zła higiena ect napewno nie przez luteine. A tak nawiasem mówiąc... Czułaś się świetnie, żadnych objawów a lekarz dał luteine? Z jakiego powodu podtrzymuje ciążę luteina? 

Gość Lidia
14 minut temu, Gość luteina888 napisał:

Jestem w 18 tyg ciąży. Lekarz przepisał mi luteine chyba dlatego ze wiezadla macicy mnie bolały. Biorę ja ponad tydz. Czy od luteiny dopochwowej mogę miec wrażenie parcia na pęcherz a właściwie nie wiem na cewkę? Może blednie to odczytuje ale mam dyskomfort, jakby pecherz- pochwa jak wstaje i chodzę to cos mnie drażni tak jakbym musiała koniecznie iść do wc....mam wrażenie jakbym co chwile musiała latac do łazienki. Czuje sie rozdrażniona, moje myśli tylko skupiają sie na tym ze zaraz musze iść do wc lub ze juz mi sie chce siku....czuje sie gorzej psychicznie, jestem zmartwiona....a do tego czasu od poczatku ciąży czułam sie świetnie i cieszylam sie nią....czy to może byc luteina? Miala któraś z Was podobnie? Dodam, ze krew i mocz robiłam wczoraj wizytę mam u lekarza we wtorek. Pęcherz sam od siebie mnie nie boli.

Autorko to może być płód naciskający na pęcherz lub osłabione mięśnie dna miednicy o ile nie jest to początek zapalenia pęcherza. Postaraj się ćwiczyć te mięśnie i unikać ciśnienia w brzuchu np dźwigania, nadmiernego napinania mięśni brzucha. I przy sikaniu nigdy nie wypychaj moczu!!!! 

Gość luteina888

lekarz sam mi przepisal luteine wiec bralam. Bolalo mnie po boku i przy wstawaniu okazalo sie ze to wiezadla macicy wiec dlatego przepisal luteine...dbam o higienę, pęcherz mnie nie boli jak przy zapaleniu pęcherza, dol brzucha tez nie jak na pęcherz. Dzis z rana nie wzięłam luteiny. Chce zobaczyć czy bedzie jakad roznica. Tj. Okropne uczucie. Wsiadam do samochodu po 15 min wysiadam i czuje cos dziwnego jakbym musiała iść do wc...wstaje z lozka i to samo takie uczucie nie wiem czego pęcherza, cewki czy pochwy cisniecie i dziwne uczucie .... I jestem rozdrażniona, przybita,poddenerwowana, nie mam radosci w sobie.

Gość luteina888

pije 2razy dziennie wode z cytryna i 3 razy dziennie po 2 tabletki z wyciągiem z żurawiny w razie gdyby to bylo zapalenie pęcherza ale nic nie daje. Mam przeczucia ze to może po luteinie.

Gość Gosia

Ja mam to samo. A nie jestem w ciazy i nie brałam nigdy luteiny. Byłam już u ginekologa, u dwóch urologów ale nikt nie potrafi mi pomoc. I nam dokładnie to samo takie wieczne rozdrażnienie i przymus pójścia do wc 

Gość Gość

Jest też luteina doustna. Bierze się pod język. Dosyć gorzka. Możesz spróbować. Zapytaj lekarza. Ja przez całą ciąże przyjmowałam zamiennie, bo po każdej czułam jakiś dyskomfort. Po dopochwowej pieczenia, po doustnej gorzki posmak. 

Gość Gosc

Jak dla mnie lekarz bez sensu przepisał luteine, każdy odczuwa takie bóle w ciąży, więc bezpodstawne branie, a i luteine jak się bierze już to nie można tak sobie odstawić samemu. Rozumiem jakby przepisał że względu na krwawienie ect. Masz zapalenie pęcherza częste w ciąży idź do lekarza to ci przepisze leki na to, pij sok z żurawiny. 

Gość Gosc

Równie dobrze może to być infekcja grzybicza.