Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

imię dla siostry Marty

Polecane posty

Gość Gosc

Pomóżcie,dajcie swoje propozycje...Jesteśmy już na finiszu,a tu nadal nie mamy wybranego imienia dla siostry Martusi.

Gość gosc

Czy macie jakies wymagania?

Gość gosc

Gość gosc

Gość gość

a jakie ma znaczenie imię siostry? wybierasz, co ci się podoba, jak za pierwszym razem

Gość gosc

Marta ma podobne klimaty jak Dorota, Wanda, Teresa, Agnieszka, Monika

Gość Gosc

No właśnie mi się co innego podoba i mężowi co innego,nie możemy nic ustalić,a na porodówkę już mogę w każdej chwili jechac.Nie chce żadnych Dzesik itd,ale tez Wand czy Teres.

Gość Gosc

A i mamy dość miękkie nazwisko,wiec wydaje mi się,ze imię powinno być twarde

Gość gosc

Twardsze imiona to typu Wanda, Jadwiga, Jagoda, Agata, Damroka, Matylda, Dobrawa, Olga, Dagmara, Jowita, Inga, Jagna, Adela (mysle, ze pasuje fajnie z Marta chociaz wole pelna forme Adelajda), Sabina, Edyta, Gloria, Oktawia, Honorata, Berenika, Bogna, Waleria, Kasandra, Elwira, Kora, łucja, Leokadia.  Jest zdecydowanie mniej twardszych imion niz takich kluskowatych.  Agata i pozostale konczace na -ta wydaja mi sie troche za bliskie Marcie poniewaz sa to krotkie imiona, a nie lubie takich rymowanek u dzieci, ale podalam poniewaz moze wam sie podobaja. 

Gość gość

Mnie akurat zupełnie nie przeszkadza zestawienie "miękkiego" imienia z "miękkim" nazwiskiem, sama mam taki zestaw i uważam, że ładnie to się komponuje, ale może to kwestia doboru imienia i nazwiska a nie samego brzmienia.

Jakbym miała typować twardsze imiona do mojego nazwiska to pasowałoby mi  Karolina, Dorota, Krystyna, Klara, Tamara, Regina, Arleta.

Gość gosc

Nawoja (Nawojka) i moze Roksana oprocz wyzej wymienionych.

Gość gosc

Jak chcesz zaszalec to Aleksja, Tekla, Izydora, Eudoksja, Lidia, Astrid, Gloria, Greta, Iryda, Karina, a moze Teodora.

Gość gosc

Sorry mialo byc Ligia, a nie Lidia i chyba Leokadia jest lepsza ze zdrobnieniami Lusia, Lea itp.  Po Marcie jednak mysle, ze wolicie krotsze imiona.

Gość gosc

Autorko, czy, ktores z podanych imion wydaja ci sie fajne?  Moze napisz, zebysmy na slepo nie szly w zlym kierunku.

Gość Gosc

Żadne mi jakoś nie wpadło..mam w bliskiej rodzinie Arletę i Roksanę,więc te imiona odpadają..Monika zle mi się kojarzy.Sama z mężem mamy krótkie imiona.

Gość Ftyy

Marta i Agata

Gość gosc

Czyli krotkie imiona w takim razie i z twardych imion pozostaje niewiele do wyboru.  Wiele polskich imion jest twardych, ale w tym kierunku rowniez nie idziecie wiec moze wyliczymi krotkie imiona i ktores wpadnie wam do gustu.

Nadia, Kaja, Zoja, Gaja, Sara, Aniela, Kalina, Eliza, Daria, Diana, Luiza, Aldona, Sonia, Lara, Beata, Irena, Sylwia, Ilona, Róża, Marika, Donata, Gizela, Eryka, Albina, Olena, Iryna, Irmina, Elena, Lucja, Zyta, Żywia, Wiera, Stella, Doris, Roma, Mira, Tola, Miła/Mila, Luba, Sława, Gerda, Inna, Anika, Irina, Larysa, Jana, Dalia, Eunika, Dagna, Otylia, Melisa, Berta, Izolda, Lesia, Gracja, Kesja, Wera, Leona, Bogda, Aida

Moze ktores z tych imion?

Gość Gość

Marta i Laura. Marta i Anna. Marta i Klara. Marta i Gabrysia. Marta i Aleksandra. Marta i Dorota. Marta i Kamila. Marta i Emilia. Marta i Sandra. Marta i Zuzanna. Marta i Wiktoria. Marta i Marcelina. Marta i Milena. 

Gość Gosc

Z Rych imion podoba mi się tylko Eliza,ale mężowi się nie widzi.Agatka mi się nie podoba

Gość gosc

Marta i Tamara podobaja mi sie razem.  Marta i Sawa rowniez.  

Czy chcecie imiona zaczynajace sie na ta sama litere?  Czy podobaja wam sie imiona slowianskie, germanskie, lacinskie  lub greckie jakos specjalnie?

Gość gosc
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Z Rych imion podoba mi się tylko Eliza,ale mężowi się nie widzi.Agatka mi się nie podoba

To rzeczywiscie ciezki orzech do zgryzienia.  Moze w takim razie podobaja sie wam jakies fajne zdrobnienia?  Ja uwielbiam Sulike dla przykladu i wybralabym imie takie, zebym mogla je tak skracac.  Bronisława mi sie nie podoba, ale jak slysze Bronia to jestem rozczulona.  Takze moze popatrzcie pod tym kontem tylko pewnie lepiej jak nie bedzie sie konczyc -usia poniewaz beda sie rymowaly.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Nawoja (Nawojka) i moze Roksana oprocz wyzej wymienionych.

a czemu nie sławojka od razu? :D

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

a czemu nie sławojka od razu? 😄

Zarezerwowane dla ciebie 🙂 

Gość gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

To rzeczywiscie ciezki orzech do zgryzienia.  Moze w takim razie podobaja sie wam jakies fajne zdrobnienia?  Ja uwielbiam Sulike dla przykladu i wybralabym imie takie, zebym mogla je tak skracac.  Bronisława mi sie nie podoba, ale jak slysze Bronia to jestem rozczulona.  Takze moze popatrzcie pod tym kontem tylko pewnie lepiej jak nie bedzie sie konczyc -usia poniewaz beda sie rymowaly.

Ty może wróć do podstawówki i naucz się odróżniać kąt od konta. Wstyd nie mieć tak elementarnego szacunku dla języka polskiego,

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Ty może wróć do podstawówki i naucz się odróżniać kąt od konta. Wstyd nie mieć tak elementarnego szacunku dla języka polskiego,

Predzej sie powiesze niz zaczne miec do jezyka polskiego taki szacunek jak ty

Gość gość
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Zarezerwowane dla ciebie 🙂 

O, czyli się w końcu douczyłaś czym jest sławojka? Miło, że wspomogłam twoją nikłą wiedzę, ale masz jeszcze duuuużo do nadrobienia.