Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolores

Kierowniczka zabiera dni wolne za l4

Polecane posty

Gość Dolores

Byłam na zwolnieniu lekarskim na dziecko w marcu od czwartku do środy w tym miesiącu szefowa zabrala mi 2 dni wolnego bo powiedziała że weekendy nie wlicza się w l4 i ze bede miała niedogodziny czy miała prawo mi zabrać skoro mam płacone 80procent? 

Gość sówka1313

Co? W weekendy nie wlicza sie l4? Co to za brednie? Jak to nie żarty to jej powiedz żeby nie pier... głupot

Gość sówka1313

Gdzie ty w ogóle pracujesz? Ona chyba ma cię za g ł u p k a skoro takie cuda opowiada

Gość Dolores

To niestety nie żarty mojej koleżance też zabrala pracuje w hotelu dlatego chcialam się dowiedzieć tutaj bo moja koleżanka jest umówiona do prawnika ale dopiero po świętach 

Gość Kiss

Jeśli pracujesz w soboty i niedziele to się wlicza, jeśli masz wolne to nie 😉 W każdym razie chodzi o to, że nie musisz nic oddawać. Zgłoś to do inspekcji pracy.

Gość Dolores

Pracuje właśnie w weekendy bo jestem pokojowa i w weekendy jest najwięcej pracy więc ciężko o wolne za weekend mamy w tygodniu wolne .czyli bezprawnie nam zabiera te dni wolne tak ?

Gość Gość

Oczywiście, że bezprawnie. L4 to l4, jesteś wtedy niezdolna do pracy inie ważne czy to środek tygodnia czy weekend. Lepiej, jeśli miałabyś wpisany urlop, a na byś zachorowała i dostała l4, to dni urlopowe wracają do puli do wykorzystania, bo wtedy l4 jest "nadrzędne". 

Gość Gość

Oczywiście, że bezprawnie. L4 to l4, jesteś wtedy niezdolna do pracy inie ważne czy to środek tygodnia czy weekend. Lepiej, jeśli miałabyś wpisany urlop, a na urlopie byś zachorowała i dostała l4, to dni urlopowe wracają do puli do wykorzystania, bo wtedy l4 jest "nadrzędne". 

Weź ją postrasz Inspekcją Pracy, ciekawe czy wtedy będzie taka cwana. A PIP kocha takie sprawy i jest bardzo pomocny dla oszykiwanych pracowników. 

Gość Kiss

Tak, okrada Was z wolnego.
Ja bym na Twoim miejscu zaczęła nagrywać rozmowy. Zapytaj ją, na jakiej podstawie Wam zabiera, niech Ci wyjaśni. A jak znajdziesz wolną pracę, powiedz jej, że masz jeszcze kilka dni wolnego i nagraj jej rozmowę na CD, może Ci dorzuci jeszcze z 1000zł za nie przekazanie PIPowi 😄

Gość Dolores

Dziękuję wam bardzo i tak zrobię postrasze ja a jeszcze ksero porobie grafiku żeby mieć dowody 

Gość Gość

Kolejny Janusz biznesu. Tym razem Januszka. Naslij inspekcję pracy. Jak nie będziecie się szanować ludzie to dalej będziecie zarabiać 2500 miesięcznie na rękę, a kupować benzynę po cenie niemieckiej. 

Gość Dolores

2500 😃chcialabym tyle zarabiać na rękę 

Gość mam takie

traktuje was tak bo sobie na to pozwalacie

powiedz ...ce, żeby się zapoznała z kodeksem pracy jak ma problem, a jak już to zrobi to oczekujesz przeprosin

ludzie, przestańcie pozwalać sobą pomiatać!!! Niewolnictwa nie ma, przynajmniej oficjalnie, w PL

Gość mam takie

i jeszcze jedno - l4 jest płacone również za weekendy; średnie miesięczne wynagrodzenie dzieli się na 30 dni i taką dniówkę ( w wysokości 80% oczywiście, wypłaca za każdy dzień niezdolności do pracy; dzień tygodnia nie ma tu ŻADNEGO znaczenia

Gość
1 godzinę temu, Gość Kiss napisał:

Jeśli pracujesz w soboty i niedziele to się wlicza, jeśli masz wolne to nie 😉 W każdym razie chodzi o to, że nie musisz nic oddawać. Zgłoś to do inspekcji pracy.

jak masz wolne to tez dostajesz za te dni kase, zawsze

mi tak kiedys wyszla wyzsza pensja niz gdybym pracowala

lekarz tez radzi mi wypisujac by brac elke do poniedzialku a nie do piatku

SZEFOWA ROBI CIE W BALONA I MYSLI ZE SIE NIE ZORIENTUJESZ

zbierz dowody i naslij PIP, ona dziala niezgodnie z rpawem, el 4 jest niezdolnoscia do rpacy, zazwyczja nie z tojaj winy- bo zachorowalas czy tam dziecko chore, NIKT NEI AM PRAWA ZABIERAC CI ZA TO DNI URLOPOWYCH, je zabiera sie tylko an tzw nz, na nic wiecej

Gość dzoana

Według mnie bezprawnie. A najlepiej wybrać się na rozmowę do prawnika, na pewno jest u Was jakiś bezpłatny dyżur, który pełnia adwokaci. I udzielają rad w różnych sytuacjach.

Gość

poza tym przeciez jesli zdarzy ci sei zachorowac na urlopie, jesli przyniesiesz L4, to te dni urlopu sa ci zwracan jako niewykorzystane

Gość

kobieta cie ewidentniew wala robi liczac na to, ze sie nie zorientujecie albo ze nie bedziecie mialy jaj zeby zawalczyc o siebie

zrob zdjecie grafika, najlepiej tez grafiku kolezanki, tk ma taka sama sytuacje i slijcie to do pipu

nie musisz slac sama, mozesz poprosic kolezanke, kt nie masz na fejsie 😜

Gość Dolores

Dziękuję wam wszystkim dziś idę umówić się do prawnika w tej sprawie