Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona 26

Marzę o spokojnym życiu Bez długów :(

Polecane posty

Gość Ona 26

Witam ..

Mam ochotę po prostu się wyzalic. 

Jesteśmy z mężem młodym małżeństwem. Za 3 miesiące urodzi się nasze pierwsze dziecko. Wiem że mamy to co w życiu najważniejsze  zdrowie i miłość  . Bardzo się kochamy.  

Boli mnie to że zwyczajna radość życia codziennego psuje nam dług/kredyt którego zostało jeszcze ok 50 tyś. Rata miesięczna jest spora ok 1500 zł.  Pojawiają się bezsensowne kłótnie. Tak jak dziś znow obudziłam się nad ranem i zastanawiam się co zrobić żeby go wcześniej spłacić... znacie możliwości zarobienia kasy siedząc w domu ? ( mam l4 związane z ciąża) jak podreperowac domowy budżet, żeby móc to wszystko szybciej spłacić? 

Gość Gość

Za pomocą prawnika (może być darmowy) możecie napisać pismo do banku o zmniejszenie raty kosztem wydłużenia czasu spłaty.

Niestety do tego potrzeba jakiś specjalnych wniosków bankowych i do tego odpowiednio wypełnionych,  stąd przyda się prawnik.

Freelancerzy zarabiają siedząc w domu.

Gość Pomocna
44 minuty temu, Gość Gość napisał:

Za pomocą prawnika (może być darmowy) możecie napisać pismo do banku o zmniejszenie raty kosztem wydłużenia czasu spłaty.

Niestety do tego potrzeba jakiś specjalnych wniosków bankowych i do tego odpowiednio wypełnionych,  stąd przyda się prawnik.

Freelancerzy zarabiają siedząc w domu.

Bez przesady, taki wniosek da się wypełnić bez prawnika. Ale autorka marzy o szybkiej spłacie a nie przeciaganiu. Oczywiście na okres koncowki ciąży i macierzyńskiego  możecie rozważyć czasowe zmniejszenie raty, np o połowę. Pozwoli to złapać oddech, bo w tym okresie i tak pewnie trudno Ci będzie myśleć o dorobieniu. Banki maja swoje wnioski, dostępne na stronie, ale wiem z doświadczenia, że zwykłe podanie też może zostać pozytywnie rozpatrzone,. Takie rozwiązanie wydłuży oczywiscie okres spłaty. Nie wiem jakie masz plany, czy chcesz szybko wrócić do pracy, czy masz stala pensje czy uzależniona od jakiś czynników. Jeżeli chodzi o dodatkowa prace to najlepiej sprawdź w ogłoszeniach jakie są mozliwosci i pomysł co mogłabyś robić przy dziecku. Super prace przez Internet dla każdego i różne obiecujące złote gory anonse możesz od razu pomijać 🤣 i w ogóle ostro weryfikuj wszystkie oferty zanim się podejmiesz,, ale być może Twój wyuczony zawód daje Ci jakies mozliwosci dorobienia w domu lub masz zapewnioną pomoc przy dziecku i będziesz mogła podjąć jakas dodatkowa prace na kilka godzin w tygodniu. Pewnie nie będą to kokosy ale budżet wspomoże i rata będzie mniej bolesna 🙂

Gość Aka

Żyło się ponad stan albo popełniło przestępstwo to trzeba spłacić. Ja długów nie mam.

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Ona 26 napisał:

Boli mnie to że zwyczajna radość życia codziennego psuje nam dług/kredyt którego zostało jeszcze ok 50 tyś. Rata miesięczna jest spora ok 1500 zł.  Pojawiają się bezsensowne kłótnie.

A o co te kłótnie???

Gość gość

Bo się obudziła i zaczęła zastanawiać...

znacie możliwości zarobienia kasy siedząc w domu ? ( mam l4 związane z ciąża)

Wszystkie zajęcia, które można wykonywać zdalnie. Posiadasz całe okno możliwości mając dostęp do sieci. Przewertuj propozycje, których nie brakuje i wybierz coś dla siebie. To indywidualne, więc nie będę się rozpisywać, artykułów na ten temat jest wiele.

jak podreperowac domowy budżet, żeby móc to wszystko szybciej spłacić? 

Zacząć żyć ekonomicznie. Co zakładał Wasz plan perspektywiczny (przypuszczam, że rozpisaliście go przed podjęciem kredytu)?

Gość Sama prawda

Jaki plan???

Wszystko odbyło się na zasadzie "bierzemy kredyt, "jakoś" się spłaci"!

Gość sheWolf

Są różne sposoby na kasę (dużą) tylko, że większość nielegalna co nie znaczy niebezpieczna, kobiety też tak zarabiają.

Gość gosc

ja nie mam zdrowia i chętnie bym się zamienil