Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Otrzymanie niezamawianego

Otrzymanie niezamawianego towaru

Polecane posty

Witam,
Jakiś czas temu otrzymałam paczkę z towarem którego nie zamawiałam (moja paczka też pojechała do kogoś innego). Skontaktowałam się ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy – efekt: dostałam zwrot pieniędzy za moje zamówienie a sprzedawca miał wysłać kuriera po odbior w ciągu dwóch dni. I właściwie zapomniałam o temacie, wstawilam paczki do szafy i stały. Kurier pojawił się po 2 miesiącach i nie zabrał paczek bo były dwa kartony a miał zlecenie na jeden (ten w którym towar do mnie dotarł rozpadł się i nie nadawał się do wysyłki więc przepakowalam calosc). Znowu skontaktowałam się że sprzedającym i.. Cisza. Pytanie. Czy mam obowiązek przechowywać towar sprzedawcy skoro nie potrafi zorganizować jego odbioru? Czy mogę poinformować sprzedawcę że trzymam paczkę do końca tygodnia a jeśli jej nie odbierze to wrzucam ja do kontenera? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Tak bym zrobiła ;) ale poczytałam sobie o przywlaszczeniu i nie chce później miec problemów jak się sprzedawcy przypomni za kolejne kilka miesięcy..

Z jakiej racji ja mam teraz płacić za kuriera albo nosić wielkie pudla na pocztę skoro to ich błąd...?

Gość Ghhn

Napisz, że towar jest do odbioru pod takimi i takima adresem do dnia takiego i takiego i po tym terminie zostanie zutylizowany.