Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onanan

Jak dorabiacie kiedy brakuje wam kasy?

Polecane posty

Gość gość

2-3 tysiące na komunię? Poupadaliście oboje na głowy. 

Gość gość

Zostań dłużej w pracy albo idz do marketu na wykładanie towaru . 

Gość Gość
18 minut temu, Gość autorka napisał:

Tak korepetycje są ok, tylko boję się że mogę nie znaleźć chętnych bo komunia w połowie Maja.

O tym że można sprzedać rzeczy na allegro nie pomyślałam, co mnie zniechęca  to to że za wystawienie przedmiotów trzeba zapłacić.

Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły.

Co do odkładania - to nikt nie powiedział że nie mam nic odłożone. To są pieniądze właśnie na nagłe wypadki/choroby i budowę. Wolałabym tego nie ruszać.

Do mopsu nie pójdę bo mamy za duże dochody nic nam się nie należy.

2-3 tysiące na komunię drogą nie chodzą, a fajnie byłoby dorobić taką kasę zamiast uszczuplać budżet.

Tymi sfrustrowanymi wyżej się nie przejmują - pojęcia nie mają o rodzinie, budowie itp

Nawet jeśli ktoś pilnie potrzebowałby takiej kasy to odpowiedzi typu " Jak można nic nie odłożyć" nie pomogą. Jeśli ktoś znalazł się w takiej sytuacji to chyba sam też żałuje że nie odłożył. Ale nie płacze nad rozlanym mlekiem a szuka sposobu jak dorobić ;)

Mozna spróbować na OLX. Tam nie ma opłat. Ale na Allegro lepiej idzie. I zwykle też nie ma opłat na dzień dobry (zależy w jakiej kategorii wystawiasz) tylko jest prowizja, którą płacisz jak cos sprzedasz.

Gość gość

Idź pracować do szkoły, tam podobno kokosy. Nie będziesz musiała dziadować. Chociaż czekaj....

Gość Gosc

OK, ale zaproponowałas już truskawki, mężowi się nie podoba. To Twój chrzesniak? Niech mąż daje korki, ty się profukujesz, a on to nie, tamto nie

Gość Gosc
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Mozna spróbować na OLX. Tam nie ma opłat. Ale na Allegro lepiej idzie. I zwykle też nie ma opłat na dzień dobry (zależy w jakiej kategorii wystawiasz) tylko jest prowizja, którą płacisz jak cos sprzedasz.

Już niestety na olx też są opłaty za wszystko

Gość gość
26 minut temu, Gość autorka napisał:

2-3 tysiące na komunię drogą nie chodzą, a fajnie byłoby dorobić taką kasę zamiast uszczuplać budżet.

Cooo? Poyebało? 600zł wystarczy, no góra 1000, ale 2-3? Jak chcecie mieć potem kontakt z rodzicami dziecka częstszy przy okazji urodzinek dzieciątka, to dajcie nawet i 5.

Gość Kjhbbhjjkk

To ile wy chcecie dac mu kasy? 2 tysiące? To bogaty ten dziecior... Trzeba było nie zgadzać się na bycie chrzestnym. Swoją drogą ja ze swoimi chrzestnymi ostatni kontakt miałam gdy miałam z 8 lat, potem mnie olali. A na komunie kupili najtańszy i najcienszy zloty łańcuszek... Ech teraz to dzieci maja dobrze, prezenty za 2 tys, potem na 18 stke znowu kasa, kasa i kasa. A i tak tego nie szanuje. Mój chrzesniak ma wszystko i tylko rozpakowywal prezenty z naburmuszoną miną.

Gość pomogę

Ja ci pomogę . Mam w uj prasowania i mieszkanie do posprzątania . Co do kasy się dogadamy.  Daj jakiś kontakt i zaraz Ci będzie łatwiej :) .  B.

Gość Gośćgosc
1 minutę temu, Gość pomogę napisał:

Ja ci pomogę . Mam w uj prasowania i mieszkanie do posprzątania . Co do kasy się dogadamy.  Daj jakiś kontakt i zaraz Ci będzie łatwiej 🙂 .  B.

Stawka to 2-3 tys 😉

Gość Gosc

Jak tak szybko chcesz tyle kasy to tylko nierząd zostaje. Tylko musicie oboje się  sprzedać 

Gość Ania
1 godzinę temu, sówka1313 napisał:

Dokładnie. Budowa nie budowa, żeby nie mieć nic odłożone to jest masakra. Ja nawet w czasach jak było krucho u mnie z kasą zawsze coś miałam odłożone. Nie wyobrażam sobie wszystko wydawac na bieżąco, a w razie W stać z gołą doopą na wietrze.

Rozumiem ludzi, którzy nie maja z czego odłożyć.  Tez tak mialam. Jedzenie i raxhunki , nieraz braklo do wyplaty... W Polsce mamy wszystko drogie..zycie jest bardzo drogie.Widocznie ja jestem biedna w całej PL..

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Ania napisał:

Rozumiem ludzi, którzy nie maja z czego odłożyć.  Tez tak mialam. Jedzenie i raxhunki , nieraz braklo do wyplaty... W Polsce mamy wszystko drogie..zycie jest bardzo drogie.Widocznie ja jestem biedna w całej PL..

Też tak miałam, ale to mnie nauczyło,ze trzeba mierzyć siły na zamiary. 

Gość Anna

Jakby ktos chcial to ja umiem projekty graficzne i proste strony www i chetnie dorobie

Gość G3e

Dokladnie. Mieszkam w miescie 60 tys i tu wiekszosc ludzi zarabia od najnizszej do 3 tysi. Maja kredyty albo wynajmuja lub wlasnie buduja sie i tez malo kto ma z czego odlozyc, wrecz oszczedzaja na sobie. 

Tylko na kafe same bogate towarzycho albo mistrzynie odkladania z niczego hehe.

Do autorki- 2- 3 tysie na komunie? To jakis zart? Przypomina mi sie moja tesciowa, szla na 2 wesela pod rzad, z jaski wyskoczyla, kreacje kupila 2, bo jak to w tej samej isc a potem na kreche w sklepie brali. Dajesz tyle, na ile Cie stac. Nie wierze wiec, ze nie masz tych 300-500 zl. Choc ja preferuje prezenty na komunie a nie pieniadze, wiec fajny prezent dostaniesz nawet za mniej kasy.

Gość pomogę
48 minut temu, Gość Gośćgosc napisał:

Stawka to 2-3 tys 😉

za 2-3 tysie to Ja ci wyprasuję co chcesz :) ale jeśli brakuje ci kasy to masz szanse na stały dodatkowy dochód :)

Gość pomogę
48 minut temu, Gość Gośćgosc napisał:

Stawka to 2-3 tys 😉

za 2-3 tysie to Ja ci wyprasuję co chcesz :) ale jeśli brakuje ci kasy to masz szanse na stały dodatkowy dochód :)

Gość Gośćgosc
3 minuty temu, Gość pomogę napisał:

za 2-3 tysie to Ja ci wyprasuję co chcesz 🙂 ale jeśli brakuje ci kasy to masz szanse na stały dodatkowy dochód 🙂

Nie jestem autorką, a post odnosił się do kwoty, o której wspomniała 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Po co? By splukac sie ? Niestety taka jest rzeczywistość i wiele osob kupuje ten portfel za ostatnie pieniądze. Śmiać mi sie chce jak ktoś pisze ze buduje dom, bo zazwyczaj to oznacza,,że każdy grosz pchają w ta inwestycję, oszczędzają na sobie, żyją u teściów...

Może Ty byś tak robiła. My kończymy budowę i bynajmniej nie mieszkamy u nikogo.

Co do pytania autorki- inwentaryzacja w jakimś sklepie. Zbiór truskawek? Niby gdzie o tej porze?

Gość Nkk
2 godziny temu, Gość gosc napisał:

Ja zarabiam 2 tys i zawsze mam coś odłożone. Idz do mopsu skoro wam brakuje.

czy ty jesteś normalna? pewnie mają wysokie dochody skoro budują dom ,więc żadnej zapomogi by nie dostali

Gość Ggs
2 godziny temu, Gość gość napisał:

2-3 tysiące na komunię? Poupadaliście oboje na głowy. 

mój syn miał 2 lata temu komunię i od większości gości czyli rodzin z dzieckiem bądź z dziećmi dostał 100-200 zł.Od chrzestnego 500 zł a od chrzestnej 300 zł. Najwięcej dali dziadkowie bo jedni 1000 zł a drudzy 700 zł.

Gość gaoc

polska mentalność w całej okazałości - brakuje kaski na komunie ale DOM BUDOWANY MUSI BYĆ masakra..

Gość hmm
13 minut temu, Gość Gośćgosc napisał:

Nie jestem autorką, a post odnosił się do kwoty, o której wspomniała 

OK... ja proponuję stały układ . Raz w tygodniu sprzątanie i prasowanie. Piorę sam a w zasadzie pralka. Zdrowy układ bez podtekstów i podatków..... a autorka milczy:)

Gość Ggjvxgyih

Kochana my chrześniakowi z którym utrzymujemy kontakt dajemy 1000 zł nie dawaj więcej. To kwoty na wesele.

Gość autorka

Nie no co Wy nie pójdę sprzątać;) nie mam nic do sprzątaczek ale to ostatnia rzecz jaką mogę zrobić ( oprócz nierządu) myślę nad inwentaryzacją.

Dochody mamy nieregularne- w sensie prowadzimy dzialałność mąż ma też etat.  Mamy nagraną ekipę do kolejnego etapu budowy i musimy ludziom zapłacić przed komunią. Budowa jest na takim etapie że musimy ruszyc nie możemy już czekać bo tego wymaga sztuka budowlana żeby nic się z konstrukcją nie zadziało. No a jeśli wyjmę pieniądze na komunie to będę musiała znow 2 mce odkładać.

2-3 tys bo niestety żadne z nas nie ma ubrań ;) dawno nie byliśmy na imprezie mąż musi garniak kupic ja jakąs kieckę i coś dziecku. Trzeba też za cos zalac samochod by dojechać bo to daleko.

Mąż chce dać chrześniakowi 2 tys.

Zaraz założe topik ile daje się na komunię to zobaczymy.

Gość Ykhymmmm

To bogatego masz męża skoro chce dac 2 tys...nie rozumiem po co te żale? 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość hmm napisał:

OK... ja proponuję stały układ . Raz w tygodniu sprzątanie i prasowanie. Piorę sam a w zasadzie pralka. Zdrowy układ bez podtekstów i podatków..... a autorka milczy:)

Ja bardzo chętnie 😛 obecnie 3 domy ogarniam 😛

A ty autorko czemu brzydzisz się sprzątania u kogoś? Ja za 3 domy tj ok 15 h pracy mam prawie 5 stów. Czym ci śmierdzą te pieniądze? Praca jak każda inna. Na inwentaryzacji tyle nie zarobisz raczej.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość autorka napisał:

Nie no co Wy nie pójdę sprzątać;) nie mam nic do sprzątaczek ale to ostatnia rzecz jaką mogę zrobić ( oprócz nierządu) myślę nad inwentaryzacją.

Dochody mamy nieregularne- w sensie prowadzimy dzialałność mąż ma też etat.  Mamy nagraną ekipę do kolejnego etapu budowy i musimy ludziom zapłacić przed komunią. Budowa jest na takim etapie że musimy ruszyc nie możemy już czekać bo tego wymaga sztuka budowlana żeby nic się z konstrukcją nie zadziało. No a jeśli wyjmę pieniądze na komunie to będę musiała znow 2 mce odkładać.

2-3 tys bo niestety żadne z nas nie ma ubrań 😉 dawno nie byliśmy na imprezie mąż musi garniak kupic ja jakąs kieckę i coś dziecku. Trzeba też za cos zalac samochod by dojechać bo to daleko.

Żebyś przypadkiem nie musiała skalac swoich hrabiowskich rączek taką pracą- różnie to w życiu bywa księżniczko za dyche

Gość Gość
3 godziny temu, Gość autorka napisał:

2-3 tys bo niestety żadne z nas nie ma ubrań 😉 dawno nie byliśmy na imprezie mąż musi garniak kupic ja jakąs kieckę i coś dziecku. Trzeba też za cos zalac samochod by dojechać bo to daleko.

Jakie to typowe, rżnie wielką damę, sprzątaniem się brzydzi, rodzinę trzeba oczywiście ubrac w nowe łachy, dać 2tys. żeby wszyscy widzieli jakie "państwo" przyszło a w portfelu bida aż piszczy. Zastaw się a postaw się. Chałupę pewnie też na pokaz stawia żeby wszyscy widzieli bogactwo. Nie dziwie się że rodzina z wami kontaktu nie utrzymuje. 

Gość gość

nie dorabiamy bo nie brakuje... jak podejmujemy jakieś większe inwestycje to mierzymy siły na zamiary, albo powoli odkładamy albo bierzemy kredyt na miarę możliwości, jak trzeba to jedno a potem drugie. Dzięki temu mamy bez problemu na codzienne wydatki, na wakacje, i jeszcze odpowiednią rezerwę na nieprzewidziane wydatki.