Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Czy jesli będę zajmował się wyłącznie obowiązkami i odrzucę wszelkie przyjemności to stanę się dojrzały?

Polecane posty

Gość Gosc

Skoro ktos niedojrzaly stawia na pierwszym miejscu przyjemnosci a dojrzaly obowiazki, to czy jesli wybiore 100% obowiązków i 0% przyjemności, to stanęsię superdojrzały?

Gość Ves

Staniesz się robotem. 

Gość Gosc

Wlasnie jestem ciekaw jak to wplynie na moją psychikę i chcę przeprowadzic taki eksperyment. Na pewno skutkiem ubocznym tego bedzie bardziej posprzątane mieszkanie i wiecej zalatwionych spraw, bo zamiast np ogladac filmy, lub czytac gazety, bede sie zajmowal tylko obowiazkami

Gość Tajemnicza kobieta
11 minut temu, Gość Gosc napisał:

Skoro ktos niedojrzaly stawia na pierwszym miejscu przyjemnosci a dojrzaly obowiazki, to czy jesli wybiore 100% obowiązków i 0% przyjemności, to stanęsię superdojrzały?

Zle myślisz ..dojrzały to nie tylko obowiązki ale też przyjemność..należy obie rzeczy traktować na równi..po obowiązkach, stresie w pracy,w życiu trzeba odpocząć, zregenerować się.. A zrobisz to dzięki swoim pasjom,hobby,sporkaniom z innymi ludźmi, wyjściom do kina itp i to są przyjemności..Dojrzała osoba to taka,która rozsądnie wydaje kasę i potrafi pogodzić obowiązki z relaksem nie krzywdząc przy tym nikogo,w tym siebie..bo każdy ma prawo do odpoczynku, a przyjemności dają energię.To niedojrzała osoba nie       myśli o jutrze,głównie żyje ponad stan konta i bawi się tylko w przyjemności,a obowiązki odkłada na bok.Nie staniesz się super dojrzały wybierając tylko obowiązki.. staniesz się zmęczony życiem..A z biegiem czasu zgorzknialy. Nie warto marnować życia.

Gość gość

Dojrzałość nie polega na odmawianiu sobie wszystkiego, to wbrew pozorom jest wręcz głupie, choć pozornie wydaje się szlachetne bo prowadzi do stopniowego wypalenia się

Gość gość

A ja jestem zbytnią hedonistką żeby myśleć tylko o obowiązkach 😉

Gość Melona

Staniesz się zgryźliwym tetrykiem jakim był dziadek Denisa z filmu Denis, scena z przyjęciem z przekwitającym kwiatem jest dobitnym przykładem. Polecam obejrzeć film Zapach Kobiety, student i główny bohater ma podobne myśli kiedy w scenie gdy jego koledzy przebili balon z farbą nad samochodem dyrektora -obejrzyj o co chodzi.

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Melona napisał:

Staniesz się zgryźliwym tetrykiem jakim był dziadek Denisa z filmu Denis, scena z przyjęciem z przekwitającym kwiatem jest dobitnym przykładem. Polecam obejrzeć film Zapach Kobiety, student i główny bohater ma podobne myśli kiedy w scenie gdy jego koledzy przebili balon z farbą nad samochodem dyrektora -obejrzyj o co chodzi.

Czyli polecasz 2 filmy, tak?

pierwszy o tytule „Denis” i drugi o tytule „zapach kobiety”? Tak?

Gość Gosc

Dennis z 2007 roku o kulturyscie?

Gość Film
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Dennis z 2007 roku o kulturyscie?

Pennis tytuł. 

Gość Hey

Staniesz się zgorzkniały z tendencją do depresji.

..