Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyh

Lęk i niemoc

Polecane posty

Gość yyyyh

Nie wiem, czy ona mnie kocha czy nie, czy znów chce mnie zranic i odrzucic. Wszedzie szukam podstepow, nie ufam jej, boje sie, wymyslam najczarniejsze scenariusze, czuje zlosc na nia i na samego siebie i staje sie wrogi tylko i wylacznie za to, co sobie wyobrazam. Nie wiem juz niczego, nie potrafie zaufac i zamiast zaufac wole zareagowac od razu negatywnie, bo spodziewam sie najgorszego. Meczy mnie to juz

Gość gosc

Co wskazuje na to że chce cię odrzucić?

Gość yyyyh

juz raz mnie zranila, choc ja tez nie bylem w porzadku. boje sie i moj lęk sprawia, ze paranoicznie wyobrazam sobie najgorsze, to chyba wszystko jest w mojej glowie. boje sie ponownie zaufac, cos każe mi myslec, ze to jest podstep

Gość Gość
2 minuty temu, Gość yyyyh napisał:

juz raz mnie zranila, choc ja tez nie bylem w porzadku. boje sie i moj lęk sprawia, ze paranoicznie wyobrazam sobie najgorsze, to chyba wszystko jest w mojej glowie. boje sie ponownie zaufac, cos każe mi myslec, ze to jest podstep

Twój temat mogę przełożyć na wersję damską..chciałam zaufać i co..olal mnie..więc pomysł jak ktoś może się czuć po drugiej stronie ..A też ranilismy się oboje..dlatego odsuwam się i nie zbliżam

Gość Gość

Zajączek zaczął gotować obiad, w ostatniej chwili zmienił zdanie, doszedł do wniosku,  że musi podsmażyć marchewkę,  ale nie ma patelni. Kto ją może mieć,  zastanawia się Zajączek. Już wie, niedźwiedź. Poszedł więc do niego po patelnie. Na pewno nie da mi tej patelni, myśli Zajączek. Im bliżej był domu misia, tym bardziej był tego pewny. Nie da mi tej patelni,  bo jest  msciwy. Pamiętliwy jest i mi jej nie da. Zapukał,  miś otworzył a zajaczek - wsadź se w doopę ta patelnię, ty skąpiradle.

Jakaś analogia? 

Gość Tajemnicza kobieta
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Zajączek zaczął gotować obiad, w ostatniej chwili zmienił zdanie, doszedł do wniosku,  że musi podsmażyć marchewkę,  ale nie ma patelni. Kto ją może mieć,  zastanawia się Zajączek. Już wie, niedźwiedź. Poszedł więc do niego po patelnie. Na pewno nie da mi tej patelni, myśli Zajączek. Im bliżej był domu misia, tym bardziej był tego pewny. Nie da mi tej patelni,  bo jest  msciwy. Pamiętliwy jest i mi jej nie da. Zapukał,  miś otworzył a zajaczek - wsadź se w doopę ta patelnię, ty skąpiradle.

Jakaś analogia? 

Tak byłam ja przez kogoś traktowana..

44 minuty temu, Gość yyyyh napisał:

Nie wiem, czy ona mnie kocha czy nie, czy znów chce mnie zranic i odrzucic. Wszedzie szukam podstepow, nie ufam jej, boje sie, wymyslam najczarniejsze scenariusze, czuje zlosc na nia i na samego siebie i staje sie wrogi tylko i wylacznie za to, co sobie wyobrazam. Nie wiem juz niczego, nie potrafie zaufac i zamiast zaufac wole zareagowac od razu negatywnie, bo spodziewam sie najgorszego. Meczy mnie to juz

to jest typowe zaburzenie osobowości poradzę tobie zgłoś się do psychologa ty się wykończysz....podejrzliwość jest zaburzeniem..le,ki cie wykończa...

Gość Kiwi

Jak czyta kosmoPolitanna to Cię zradzi z fagasem.

3 minuty temu, Tajemnicza kobieta napisał:

Tak byłam ja przez kogoś traktowana..

nie można złem za zło płacić ludzie nie tedy droga...nie radzisz sobie z emocjami ...najpierw rozum później wola .. wybieram te emocje które niszczą tylko ciebie......

Gość yyyyh
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Jakaś analogia? 

dokladnie o to chodzi.

5 minut temu, danuta grytschuk napisał:

to jest typowe zaburzenie osobowości poradzę tobie zgłoś się do psychologa ty się wykończysz....podejrzliwość jest zaburzeniem..le,ki cie wykończa...

a jakies mniejsze wskazowki jak sobie z tym poradzic?

Gość biedni

biedni są tacy ludzie. znam takiego. jak sprawic, zeby sie nie bal?

Gość Gość
1 minutę temu, Gość yyyyh napisał:

dokladnie o to chodzi.

Tylko szczera rozmowa. To najbardziej zbliża ludzi. Miałem podobny problem i co prawda nie jesteśmy w związku, ale za to dobrymi przyjaciółmi. Po czasie stwierdziłem że wybraliśmy najlepsza drogę.

Gość gosc

Skąd to się bierze?

Gość gość

Dobrze, że jesteś świadomy problemu, ale to nie wystarczy. Musisz blokować przykre myśli. Naucz się odwracać od nich uwagę. Nie dzieje się nic złego. Nie ma powodu do niepokoju. Jeśli nie chcesz porozmawiać z psychologiem to może z zaufaną osobą, która pomoże Ci zrozumieć, że są to błędne przekonania.

Gość Fguigfhj

To tak jak ja nie zaufam już facetowi który przez lata rujnował mi psychikę mimo że mi też dużo pomogl...nigdy też z Nim nie będę ,za dużo zła i krzywdy

Gość Gor

A co ta osoba miałaby zrobić według ciebie? Jak się zachować żebyś się nie bał?

Gość Gor

Może sam wysyłasz sygnały o niedostępności.

Gość Gosc
48 minut temu, Gość Gość napisał:

Jakaś analogia? 

Dobre, dobre. Moze niektórzy wyciagną z tego jakies wnioski.

Gość ...

Jaki rodzaj samotności jest bardziej dotkliwy od braku zaufania?

-George Eliot-

Gość ufa
4 minuty temu, Gość ... napisał:

Jaki rodzaj samotności jest bardziej dotkliwy od braku zaufania?

-George Eliot-

Kto komu nie ufa i dlaczego?

Dnia 2.05.2019 o 21:27, Gość yyyyh napisał:

dokladnie o to chodzi.

słonko.....tu trzeba terapii..i uzdrowienia wewnętrznego ponieważ te toksyczne emocje cie wykończą....kontrola emocji....najpierw jest rozum późnej wola ...wiec kontrola to co toksyczne wykończa nas.... odrzuć blokuj..używaj rozumu rozum potrafi rozróżnić..ponieważ toksyny=zabójcze emocje dają zła adrenalinę hormon stresu ty będziesz jak zatruty...