Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Mocne nerwy

Polecane posty

Gość Gosc

Witam!Bardzo nie chciałem tutaj wchodzic ale postanowilem podzielic sie z wami pewnym zdarzeniem i oczywiscie zasięgnąc waszej porady  w zrozumieniu znaczenia tego co mialo miejsce.Kilka dni temu modlilem sie do mojej mamy i teścia by mi pomogli przejsc przez ciężkie chwile i ukarali moją małżonkę za to jak postępuje.Zostalem mocno zraniony i chcę by ktos tak samo zrobil z nia wiec pomyslalem o moich bliskich tam.Po dwoch dniach okolo godziny 21 najpierw spadla mi na podlogę ładowarka od telefonu (lezala bardzo daleko) i nie mogla sama się zsunąc a za jakies pol godziny zapalily sie nad łozkiem swiatełka i ktos puknął dwa razy w szafę.Moze ktoś podpowiedziec co to mogło oznaczac?

Gość Gosc

Nikt nie podpowie?

Gość Gosc

Nikt nic!?

17 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Moze ktoś podpowiedziec co to mogło oznaczac?

Może urojenia powiązane z myśleniem życzeniowym?... no w porządku, to było stwierdzenie nie na miejscu. Jakkolwiek, od strony 'naukowej' i skrótowo ujmując, ładowarka miała prawo spaść skutkiem drgań materii, samozapalające się światełka mogłyby świadczyć o problemach na linii elektrycznej, a pukanie w szafie bywa typową oznaką jej rozsychania, bądź wzmocnionym dźwiękiem zza ściany. Funkcjonuje też twierdzenie odnośnie ludzkiej energii potęgowanej przez silne emocje, która oddziałuje w jakiś sposób na otoczenie. Od strony psychologicznej ujmując, jeśli sam nie przejmiesz odpowiedzialności za własne życie i problemy, cud się nie zdarzy. Jeśli Twoja żona sprawiła Ci przykrość, po prostu z nią o tym szczerze porozmawiaj, zamiast dusić w sobie ból i urazę.Tym sobie nie pomożesz, a jedynie zaszkodzisz psychice. Na koniec, w sferze duchowej - kierowanie próśb do zmarłych, w złej intencji, nie sprowadzi na Ciebie niczego dobrego. Nie rób tego. Nie chodzi o zabobony, a raczej o to, czego nauka jeszcze nie odkryła. Potencjalne szkody mogą nie być warte ryzyka.

Gość Gosc

Nenesh rozumiem ze wytłumaczłas to racjonalnie i dziękuję ci za to serdecznie.Jednak pomyslalem o tym drugim,czyli zobaczenia tego z innej perspektywy i własnie o taką odpowiedz proszę.Rozmowa z żoną nie przynosi skutkow a moj smutek,bol,żal osiągają zenit.Wiem ze te znaki cos znaczyły tylko nie wiem co.Byc moze nie powinienem prosic bliskich o to by wlasnie moją zone ktos tak samo potraktowal ale nic mi innego nie zostało.

Gość Gosc

Moze troche zle napisalem,chodzilo mi o to zeby bliscy tam pomogli mi w tych chwilach i ze chciabym zeby kiedys ktos tak samo potraktowal one jak ona mnie ale nie mowilem by to byli wlasnie oni.