Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lynx

Dziewczyna bezdzietna z wyboru

Polecane posty

Cześć,

jestem blisko 30-letnim facetem z Poznania, który nie chce mieć dzieci. Niestety bardzo trudno poznać dziewczyny, które myślą podobnie i prawa statystyki przy poznawaniu przypadkowych dziewczyn skazują mnie raczej na stratę mnóstwa czasu. Chciałbym poznać kogoś na dłużej i jeśli będzie trzeba, mogę napisać o sobie coś więcej. Zacznijmy jednak od tego, na czym każda z poznawanych przeze mnie dziewczyn odpada jako potencjalna kandydatka na partnerkę. Jestem całkowicie pewien, że nie chcę i nie będę chciał w przyszłości mieć dzieci, a więc oczekuję podobnego nastawienia.

Może to dziwne miejsce do poszukiwań, ale w końcu to forum dla kobiet i pytam całkiem poważnie: Czy są tutaj dziewczyny, które również deklarują się jako bezdzietne z wyboru, nie mają partnera i byłyby skłonne nawiązać znajomość? 😉 

Gość marawstala

Tu nie serwis randkowy, ale zycze powodzenia : ) 

Fakt, że żadna się nie odzywa bardzo dobrze świadczy o kobietach z tego forum;)

17 minut temu, marawstala napisał:

Tu nie serwis randkowy, ale zycze powodzenia : ) 

Owszem, nie serwis randkowy, ale to w niczym nie przeszkadza. Dzięki. 😉

10 minut temu, kotwin napisał:

Fakt, że żadna się nie odzywa bardzo dobrze świadczy o kobietach z tego forum;)

Dobrze, że ty się odezwałeś. Twoja błyskotliwa uwaga nie na temat była mi bardzo potrzebna!

6 minut temu, Niegrzeczna napisał:

Takich kobiet tu nie ma 😎

Z Twoim podejściem powinieneś wstąpić do zakonu. Powodzenia 🖐️

Zakładam, że nikt nie udzielił ci pełnomocnictwa do wypowiadania się w imieniu wszystkich kobiet na tym forum. 😉 Można być w udanej relacji bez dzieci i bez wstępowania do zakonu.

1 minutę temu, Lynx napisał:

Dobrze, że ty się odezwałeś. Twoja błyskotliwa uwaga nie na temat była mi bardzo potrzebna!

Cieszę się, że mogłem nie pomóc;)

Gość gość

ja bym chciał Dianę

Gość Jshbbbdp
50 minut temu, Lynx napisał:

Cześć,

jestem blisko 30-letnim facetem z Poznania, który nie chce mieć dzieci. Niestety bardzo trudno poznać dziewczyny, które myślą podobnie i prawa statystyki przy poznawaniu przypadkowych dziewczyn skazują mnie raczej na stratę mnóstwa czasu. Chciałbym poznać kogoś na dłużej i jeśli będzie trzeba, mogę napisać o sobie coś więcej. Zacznijmy jednak od tego, na czym każda z poznawanych przeze mnie dziewczyn odpada jako potencjalna kandydatka na partnerkę. Jestem całkowicie pewien, że nie chcę i nie będę chciał w przyszłości mieć dzieci, a więc oczekuję podobnego nastawienia.

Może to dziwne miejsce do poszukiwań, ale w końcu to forum dla kobiet i pytam całkiem poważnie: Czy są tutaj dziewczyny, które również deklarują się jako bezdzietne z wyboru, nie mają partnera i byłyby skłonne nawiązać znajomość? 😉 

A można zapytać dlaczego nie chcesz mieć dzieci ?

Gość Mika

Ja jestem w udanej bez dzieci, tylko przyjemnosci namietnosc i harmonia, sa takie osoby, a tutaj bojkotuja wszystkie tematy bo wredota plynie w ich zylach od siedzenia tutaj.nawet kazali wypierdalac" panience ktora sobie grafika do zlecenia szukala

Gość Onnn

Znałem dwie 30 latki które nie chciały mieć dzieci.  Obie z rozbitych, lekko patologicznych rodzin. Normalna kobieta chce dzieci. 

2 minuty temu, Gość Onnn napisał:

Znałem dwie 30 latki które nie chciały mieć dzieci.  Obie z rozbitych, lekko patologicznych rodzin. Normalna kobieta chce dzieci. 

To prawda, macierzyństwo jest nieodłączną częścią kobiecości i nie da się być w pełni kobietą, nie mając potrzeby posiadania dziecka.

42 minuty temu, Gość Jshbbbdp napisał:

A można zapytać dlaczego nie chcesz mieć dzieci ?

W sumie powodów jest dużo i aby wszystkie wymienić, musiałbym napisać bardzo długiego posta, uwzględniającego preferencje i priorytety życiowe, mój ogólny stosunek do dzieci, konsekwencje posiadania dzieci, a nawet wpływ działalności człowieka na środowisko. Najlepiej będzie więc odpowiedzieć krótko: tak mi dobrze i po wielokrotnym przemyśleniu sprawy nie widzę ani jednego racjonalnego powodu, by dzieci mieć.

11 minut temu, Gość Onnn napisał:

To się nazywa dowód anegdotyczny. Ale masz rację - gdy będziemy rozumieć "normalny" jako "najczęściej występujący", to normalna kobieta chce mieć dzieci. Dla mnie normalność nie jest żadnym komplementem i szukam kobiety nienormalnej. Tak samo nienormalnej jak ja. To nie jedyna kwestia, w której nie jestem normalnym Polakiem.

Gość Gość

Te maciory rozpłodowe tylko niszczą planetę tymi swoim gówniakami i ich zasranymi pampersami. Pozaszywać im te otwory by się przydało, albo sterylizować przymusowo. Te co nie chcą się rozmnażać i nie mają wstrętnych bachorów to dobrze się bawią zamiast czas na kafe spędzać jak maciory.

1 minutę temu, Niegrzeczna napisał:

Nie każda i nie każdy może mieć dziecko. Może warto wziąć to pod uwagę 😉🌷

Ta, ale ta która nie może, zazwyczaj chce mieć. Dlatego celowo napisałem wyżej o "POTRZEBIE posiadania dziecka", a nie o posiadaniu dziecka. Dla mnie to właśnie ta potrzeba (tzw. instynkt macierzyński) czyni z kobiety kobietę. Jeżeli chce mieć, a nie może nic to nie ujmuje jej kobiecości.

Gość Jim
25 minut temu, Gość Gość napisał:

Te maciory rozpłodowe tylko niszczą planetę tymi swoim gówniakami i ich zasranymi pampersami. Pozaszywać im te otwory by się przydało, albo sterylizować przymusowo. Te co nie chcą się rozmnażać i nie mają wstrętnych bachorów to dobrze się bawią zamiast czas na kafe spędzać jak maciory.

Tworki się kłaniają.. 

Gość herb

Jestem kobietą ze stopniem naukowym, z normalnej rodziny, nie mam jeszcze 30 lat, nigdy nie chciałam i nie chcę mieć dzieci. Nie wiem co w tym jest dziwnego, po co zawracać sobie tym głowę? Są różni ludzie i szkoda czasu na takie dywagacje. Ale faktem jest że ludzie bardzo dziwnie, wręcz agresywnie reagują na tego typu wyznania.

Gość muus

ok to ja chce ale nie moge bo musze sie zająć czymś innym, po prostu musze, mam nadzieje ze zachowałam kobiecość 🙂 

Gość muus

jakbym wpadła to nie bede rozpaczac ale staram sie nie wpasc 🙂 to ok ?>

Gość Jamci

Normalnosc jest dzisiaj w cenie. :)

17 minut temu, Gość muus napisał:

ok to ja chce ale nie moge bo musze sie zająć czymś innym, po prostu musze, mam nadzieje ze zachowałam kobiecość 🙂 

Oczywiście, jeżeli tylko masz chęci, wciąż jesteś 100% kobietą w moim mniemaniu;)

11 godzin temu, Gość muus napisał:

Przejmujesz się tym, czy zachowałaś kobiecość w oczach jakiegoś kolesia o dziwnych kryteriach z Internetu?

11 godzin temu, Gość herb napisał:

Jestem kobietą ze stopniem naukowym, z normalnej rodziny, nie mam jeszcze 30 lat, nigdy nie chciałam i nie chcę mieć dzieci. Nie wiem co w tym jest dziwnego, po co zawracać sobie tym głowę? Są różni ludzie i szkoda czasu na takie dywagacje. Ale faktem jest że ludzie bardzo dziwnie, wręcz agresywnie reagują na tego typu wyznania.

Oczywiście, że są. Do tego trzeba jednak wyrwać się ze schematu i presji społeczeństwa.