Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POstkomuna wiecznie żywa

Polsce nastała choroba wściekłych profesorów. Te STALINOWSKIE POmioty zamiast uczyć, planują przewrót w naszym kraju ...

Polecane posty

Gość POstkomuna wiecznie żywa

Profesorowie tak jak politycy tracą w pewnym momencie kontakt z rzeczywistością. Ciągłe przebywanie w lenno-poddańczym układzie uczelnianym powoduje często nieuzasadnioną wiarę w potęgę i genialność własnego umysłu. Problem w tym, że to chory układ wynosi ich na szczyt. W pewnym momencie profesorom rośnie dorobek, bo podlegli im habilitanci, doktoranci i studenci wykonują pracę konieczną do swojego awansu. Profesor się tylko dopisuje. Wiara we własną boskość przenosi się na inne sfery życia. I taki, skazany na geniusz osobnik bierze się np. za politykę... skutki w większości przypadków są opłakane (Niesiołowski, Pawłowicz, Rzepliński, Gersdorf).

Gość gosc

te szczury się po prostu boją że ktoś im się dobierze do d..up...y, ale mi to zwisa bo nawet jak wywiną się z ludzkiego wymiaru sprawiedliwości to Panu Bogu już nie uciekną i to mi wystarczy :)

"Znamy przecież Tego, który powiedział: Do Mnie należy pomsta i Ja dokonam odpłaty! Oraz: Pan sam swój lud osądzi. Straszna to rzecz wpaść w ręce Boga żywego!" (Hbr 10, 30-31)

"Jak więc zbiera się chwast i spala ogniem, tak będzie przy końcu świata.  Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości  i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów" (Mt 13, 40-42)