Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kejti21

Jak się sprzeciwić?

Polecane posty

Gość Kejti21

Witam, mam problem z rodzicami A szczególnie z mamą .  Mam 21 lat a Nie potrafię się jej przeciwstawić w wielu sprawach ale jedna sprawa mnie męczy szczególnie A mianowicie wesele kuzynki na które nie chce jechać bo jest ono 500km ode mnie, trochę za duży wydatek jak dla mnie bo chce odkładać sobie pieniądze na mieszkanie A nie je wydawać A wogole to nie tańczę na weselu i nie pije więc trochę jestem zbędnym gościem. Za te pieniadze ktire mialabym wydac na podroz i prezent wolalabym pojechac na wczasy. Nie mam z tą kuzynką dobrego kontaktu. Poprostu kuzynką z nazwy . Jest to corka mamy siostry więc szczególnie mama chce tam jechać i żebym ja z chłopakiem też jechała ale ja nie chce. Mama twierdzi że to nie pasuje że ja nie pojadę bo to kuzynka i że ja też będę chciała żeby na moje wesele przyjechała itp. Jeszcze mam trochę czasu do sierpnia ale już mnie to martwi. Co w tej sytuacji zrobić jak jej to wytłumaczyć, zakomunikować żeby nie było z tego histerii i afery ? 

Gość Gość

A czy mama zapytała ciebie, czy chcesz, by ta kuzynka była na twoim ślubie? Może nie chcesz, tym bardziej nie musisz jechać na jej ślub. Tak w ogóle, to nie musisz jechać, jeśli nie chcesz. Wystarczy ozdobna karta z życzeniami wysłana pocztą.

Gość obiektywny

Jesteś dorosła i powinnaś mieć swoje zdanie! Rodzinie może się to podobać lub nie,ale nie powinnaś dawać sobą manipulować inaczej nigdy nie wyjdziesz z pod ich buta!