Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 BASIA

Lot samolotem

Polecane posty

Go艣膰 BASIA

Witam. Wracam z uk do polski. To m贸j 1 lot. Mam pytanie odno艣nie kontroli paszportowej po wyl膮dowaniu w Polsce czy taka b臋dzie? Z tego co m贸wi艂a znajoma to kolejka i sprawdzaj膮 wa偶no艣膰- ogl膮daj膮 dow贸d i to wszystko je偶eli si臋 nie ma paszportu bo go jeszcze nie posiadam. A nast臋pnie odbiera baga偶e. Czy tak ?聽

Pozdrawiam 馃檪

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 BASIA

馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA

Halo nikt nie lata ? Interesuje mnie czy ta kontrola trwa d艂ugo, bo je偶eli tak to musz臋 zmieni膰 godzin臋 odebrania mnie z lotniska. Je偶eli tylko sprawdzaj膮 w ten spos贸b to chyba szybko to idzie ? 馃檪 odbi贸r z lotniska mam zam贸wiony 15聽min po wyladowaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zxxc

Jest tak jak napisa艂a艣, ale 15 minut to troch臋 za ma艂o, bo zanim si臋 z samolotu wywiadzie mija czasem z 10 minut.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Po wyl膮dowaniu nie ma 偶adnej聽 kontroli paszportowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA
17 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Po wyl膮dowaniu nie ma 偶adnej聽 kontroli paszportowej

Jak to nie ? Kole偶anka leciala i by艂a kontrola paszportowa. Tzn. Ka偶dy w kolejce mia艂 sprawdzany dow贸d osobisty przed odebraniem baga偶y zaraz po wej艣ciu do budynku z samolotu. Tak mowila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA

To Jak to w ko艅cu jest. Jestem coraz bardziej tym lotem przerazona 馃槥

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Je偶eli lecisz w krajach unii to nie ma kontroli paszportowe wystarczy dow贸d, prawd膮 jest 偶e na lotniskach trzeba przej艣膰 odpraw臋 ale tylko przy wylocie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

W sumie to i dowodu nie sprawdzaj膮 ale warto to mie膰,聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Mam pytanie czy z du偶ego lotniska b臋dziesz wylatywa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA

Czytam 偶e wlatujac do strefy Schengen A przylatujac z non-schengen czyli z uk jest wr臋cz teraz szczeg贸艂owa kontrola paszportow聽lub dowod贸w.no to kur.. musz臋 zmienic godzin臋 odbioru聽 :(((((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA

Z birming*am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
8 minut temu, Go艣膰 BASIA napisa艂:

Czytam 偶e wlatujac do strefy Schengen A przylatujac z non-schengen czyli z uk jest wr臋cz teraz szczeg贸艂owa kontrola paszportow聽lub dowod贸w.no to kur.. musz臋 zmienic godzin臋 odbioru聽 :(((((

Wylatywa艂am z lotniska Tegel (Berlin) w zesz艂ym tygodniu nikt nie chcia艂 ode mnie ani paszportu ani dowodu ale wiadomo 偶e dow贸d trzeba mie膰, za to kontrola jest naprawd臋 szczeg贸艂owa kazali mi nawet opr贸偶ni膰 kieszenie (by艂am w spodniach) m臋偶a r贸wnie偶 szczeg贸艂owo kontrolowali ale my艣l臋 偶e聽 to dobrze w dzisiejszych czasach聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Po wyl膮dowaniu nie ma 偶adnej kontroli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Axas

Lecialem samolotem pow 300 razy. Cz臋sto z UK. Przed wej艣ciem na hale odlot贸w przechodzisz przez bramki bezpiecze艅stwa. Banalna sprawa wszystkie metalowe rzeczy do kuwety, to przeswietlaja, do tego kurtka, zegarek i pasek. Paszport i bilet te偶 tam wrzucasz. Jak przejdziesz i co艣 piknie to idziesz na skaner. Niczym si臋 nie przejmujesz.聽 Przed wej艣ciem na pok艂ad sprawdzaj膮 bilet i paszport lub dow贸d. W samolocie siadasz i podziwiasz widoki. Jak laduje przlykaj sline uszy si臋 zapychaja bo jest r贸偶nica ci艣nienia, ale to mija. 呕adnej paniki. W Polsce znowu sprawdzaj膮 dokumenty bo UK nie jest w strefie Schengen. I tyle. Lot samolotem jest to nic strasznego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Jak nie ma, jak jest. Tzn. po wyjsciu z samolotu musisz podejsc do okienka, dac dowod/ paszport, oni zeskanuj膮 i przechodzisz przez bramk臋 odebra膰 baga偶. Zalezy co kto rozumie przez slowo kontrola 馃え

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Axas

W Polsce kontrola trwa max. 5 minut. Wczoraj wr贸ci艂em z Londynu z Luton.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
1 minut臋 temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Jak nie ma, jak jest. Tzn. po wyjsciu z samolotu musisz podejsc do okienka, dac dowod/ paszport, oni zeskanuj膮 i przechodzisz przez bramk臋 odebra膰 baga偶. Zalezy co kto rozumie przez slowo kontrola 馃え

Tylko to trwa chwilk臋, d艂uzej czekasz w kolejce do okienkac i po odbi贸r baga偶u.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ona ona

W Polsce jest kontrola, ile to sprawnie ale napewno 15 min nie wystarczy, poza tym jeszcze baga偶 tez minie zanim wyjedzie na tasmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
12 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Lata艂am wy艂膮cznie w strefie szengen i po wyl膮dowaniu nie by艂o 偶adnej kontroli bo i po co,

Udost臋pnij ten post

Ja nigdy nie mia艂am takiej kontroli po wyl膮dowaniu. Nie umawiaj si臋 z kim艣 na godzin臋 tak jak l膮duje samolot. S膮 czasem opoznienia. Jak np. Ladujesz o 15 to niech b臋d膮 15.40 nie wcze艣niej....聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA
16 minut temu, Go艣膰 Axas napisa艂:

W Polsce kontrola trwa max. 5 minut. Wczoraj wr贸ci艂em z Londynu z Luton.聽

Hmm po co przeswietlaja,czy by艂 kto艣 karany itd? Mam nadziej臋 偶e mandaty op艂acone mam 馃槻馃槍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA
5 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Lata艂am wy艂膮cznie w strefie szengen i po wyl膮dowaniu nie by艂o 偶adnej kontroli bo i po co,

Bo w strefie szengen nie ma . UK nie jest w strefie szengen i wracaj膮c z stamt膮d owa kontrola jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Basia, zanim wyjdziesz z lotniska potrzebujesz ok 45 minut. Sama kontrola dokument贸w to chwila,wysiadanie z samolotu, kolejka do okienka kontroli i odbi贸r baga偶u trwaj膮 d艂ugo.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
Przed chwil膮, Go艣膰 BASIA napisa艂:

Bo w strefie szengen nie ma . UK nie jest w strefie szengen i wracaj膮c z stamt膮d owa kontrola jest.

Mo偶liwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BASIA
3 minuty temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Basia, zanim wyjdziesz z lotniska potrzebujesz ok 45 minut. Sama kontrola dokument贸w to chwila,wysiadanie z samolotu, kolejka do okienka kontroli i odbi贸r baga偶u trwaj膮 d艂ugo.聽

W艂a艣ciwie co ma na celu skanowanie dowodu ? Czy nie jest podrobiony np. ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gossc

tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aka
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Ale autorka leci z UK, czytaj uwa偶nie.

Udost臋pnij ten post