Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co z tym fantem

wynajmuje sam mieszkanie nie wiem czy to sie opłaca

Polecane posty

w sumie to nie podoba mi się w domu rodzinnym brak warunkow.i dlatego wynajalem. Nie pale papierosow a zawsze nimi ode mnie smierdzialo bo matka pali. O zaproszeniu kogokolwiek nie bylo mowy bo syf totalny. Z drugiej strony na wynajem daje 1700 zl obcemu czlowiekowi a za ta kase moglbym splacic dlug, zrobic prawko, kupic fure, co bym sobie chcial. Moze mi ktos doradzi? Mam 26 lat i od pol roku mieszkam sam. Nie ma mi kto doradzić

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość nie wiem co z tym fantem napisał:

w sumie to nie podoba mi się w domu rodzinnym brak warunkow.i dlatego wynajalem. Nie pale papierosow a zawsze nimi ode mnie smierdzialo bo matka pali. O zaproszeniu kogokolwiek nie bylo mowy bo syf totalny. Z drugiej strony na wynajem daje 1700 zl obcemu czlowiekowi a za ta kase moglbym splacic dlug, zrobic prawko, kupic fure, co bym sobie chcial. Moze mi ktos doradzi? Mam 26 lat i od pol roku mieszkam sam. Nie ma mi kto doradzić

Nie podałeś swoich zarobków, a to w sumie ważna sprawa. Jak zarabiasz 10k miesięcznie to kwota 1700zł wydaje się śmieszna i nie ma co tego rozkminiac. 

2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Nie podałeś swoich zarobków, a to w sumie ważna sprawa. Jak zarabiasz 10k miesięcznie to kwota 1700zł wydaje się śmieszna i nie ma co tego rozkminiac. 

Jakieś 3400 - 3700 na rękę. 

Gość Luuu

A jaki masz dług?

4 minuty temu, Gość Luuu napisał:

A jaki masz dług?

20 000

Gość Luuu

Jeżeli masz możliwość powrotu  do domu rodzinnego ja na Twoim miejscu bym to zrobiła. Inaczej ten dług będzie się za Tobą ciagnal a tak przed 30stka się go pozbedziesz i wtedy pomysl ponownie o wynajmie.

Gość Gość

Nie wracaj do domu rodzinnego! Nie ma tam dla Ciebie warunków, mieszkaj sam, ale może dziel mieszkanie z innymi osobami, tak będzie tanio, a i dług spłacisz szybko. 20 tysięcy to "nie pieniądze" wbrew pozorom, skoro zarabiasz między 3400 a 3700. Odłóż co miesiąc 1500, a w rok i miesiąc spłacisz dług. Odłóż troszkę mniej, a czas wydłuży się tylko w niewielkim stopniu 🙂 

Komfort życia na własny rachunek jest nieoceniony, im wcześniej odejdzie się od rodziców, tym lepiej dla zdrowia psychicznego.

Gość Gość

Znajdź swoją drugą połówkę to podzielicie się rachunkami!

Gość Luuu
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie wracaj do domu rodzinnego! Nie ma tam dla Ciebie warunków, mieszkaj sam, ale może dziel mieszkanie z innymi osobami, tak będzie tanio, a i dług spłacisz szybko. 20 tysięcy to "nie pieniądze" wbrew pozorom, skoro zarabiasz między 3400 a 3700. Odłóż co miesiąc 1500, a w rok i miesiąc spłacisz dług. Odłóż troszkę mniej, a czas wydłuży się tylko w niewielkim stopniu 🙂 

Komfort życia na własny rachunek jest nieoceniony, im wcześniej odejdzie się od rodziców, tym lepiej dla zdrowia psychicznego.

Koszt wynajmu 1700zl... A Ty mu piszesz żeby odkladal  1500zl i żył za 200zl bądź 500zl? 😉 może wynajmuje kawalerkę  to jak ma z innymi wynajmować taka klitke? 🙂

Gość Gość

Najem pokoju 500-1000 zł w zależności od miasta i okolicy. Jak dobrze trafisz, masz szansę pogadać z kimś w podobnym wieku i sytuacji życiowej, więc w pewnym sensie nie będziesz samotny.

Gość Gosc

Ja bym pokój wynajela

Gość Gość
34 minuty temu, Gość Luuu napisał:

Koszt wynajmu 1700zl... A Ty mu piszesz żeby odkladal  1500zl i żył za 200zl bądź 500zl? 😉 może wynajmuje kawalerkę  to jak ma z innymi wynajmować taka klitke? 🙂

Gdybys czytał/a uważnie, zauważył(a)byś, że poprzedziłam to poradą o wynajmie mieszkania wspólnie z innymi. Jeśli wynajmuje kawalerkę, niech zamieni ją na pokój, to chyba jasne?

5 minut temu, Gość Gość napisał:

Gdybys czytał/a uważnie, zauważył(a)byś, że poprzedziłam to poradą o wynajmie mieszkania wspólnie z innymi. Jeśli wynajmuje kawalerkę, niech zamieni ją na pokój, to chyba jasne?

Nie wiem czy chce mieszkać z obcymi, bo to i tak wydatek, ale rozważam wszystko. Chce podjąć decyzję do końca miesiąca

Gość gosc

To są właśnie polskie realia. Śmieszą mnie ludzie którzy radzą jak najszybciej się wyprowadzić od rodziców by za chwile dawać tyle siana obcemu za wynajem. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

To są właśnie polskie realia. Śmieszą mnie ludzie którzy radzą jak najszybciej się wyprowadzić od rodziców by za chwile dawać tyle siana obcemu za wynajem. 

Mieszkanie z rodzicami, gdzie nie da się nikogo zaprosić i gdzie jest atmosfera której nie lubisz, to nie życie a wegetacja. Nie obchodzi mnie, że Cię śmieszę. Gdybym mogła cofnąć czas, wyprowadziłabym się zaraz po 20.

Gość gosc

Wegetacja dla ludzi toksycznych i walniętych. Świadomy syn/córka jak ich rodzice znający realia, żyją razem w zgodzie i szacunku.

Gość gosc

Gość Gość
18 minut temu, Gość gosc napisał:

No a ile można mieszkać ze starymi? Do 40? To nie jest normalne chyba że trzeba się nimi opiekować bo są chorzy. Normalne jest utrzymywanie pasożyta po 30 przez matkę jak leżaczek? Zwłaszcza gdy ma oszczędności i nie pracuje choć kłamie że na kompie pracuje ale to gòwno prawda bo na bieżąco zarabiając i mając na koncie oszczędności każdy nieuposledzony dorosły mężczyzna by się wyprowadził.

Gość Gość

Jak żal ci kasy, to na próbę możesz wynająć pokój tylko na rok, będzie to kosztowało np. 500 zł na 12 miesięcy, czyli 6 tys. 

Zobaczysz czy to ci coś da, jeśli nie to zawsze możesz wrócić do matki.

Gość gosc
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Jak żal ci kasy, to na próbę możesz wynająć pokój tylko na rok, będzie to kosztowało np. 500 zł na 12 miesięcy, czyli 6 tys. 

Zobaczysz czy to ci coś da, jeśli nie to zawsze możesz wrócić do matki.

no tak lepiej mieszkać z obcymi niż własną rodzina.