Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliscie, ze wiekszość Polek jest zazdbana tylko pozornie?

Polecane posty

Gość gość

I dlatego większość się szybko starzeje. Np. wolą wydać kasę na paznokcie niż na dobry krem, palą, opalają się na solarce, ale make up i modny ciuch muszą być.

I w rezultacie po 35 roku życia juz są w  większości pomarszczone. Dodajmy do tego niezdrowe przetworzone jedzenie z biedry, albo tłuste tradycyjnie polskie obiady.

Tez to zauwazyliscie?

Gość gość
1 minutę temu, StaryLewak napisał:

Jacy polacy, takie polki.

Ja sama jestem kobietą, więc tez tak uważam, ale o ile do zaniedbania facetów Polaków już przywykłam, to zaczęłam zauważać, ze Polki właściwie tez o siebie za bardzo nie dbają.

Dlatego dobrze wyglądają jak są młode bo wtedy jeszcze nie zdążą się wyniszczyć, a po 35 roku zycia zaczynają się sypać, ale i tak wiele z nich pali i woli wydać kasę na paznokcie ( z tego co zauważyłam ulubiony obok szcztucznych rzęs zabieg kosmetyczny Polek) niz zadbanie o siebie

Gość gosc
5 minut temu, StaryLewak napisał:

Jacy polacy, takie polki.

Większość polakó złodzieje, większość polek k*rwy. Daj im demokrację, zrobią z czarnych swoich panów.

Nie lubi polek i polaków. Pewnie prawiczek?

Gość gość

A doszłam do takiej refleksji bo np. azjatki w każdym wieku dbają o  cerę. Polki niestety juz niekoniecznie.

Gość gość

Niestety często tak jest. Dlatego Polki są ładne do pewnego momentu, a po 30stce już pomarszczone zwykle

Gość Gość

Kremy mają prawie zerowy wpływ na stan skóry. Możesz litr la mer wcierać tygodniowo i nic ci to nie pomoże. Moja była szefowa wygląda na 15 lat mniej będąc ok 50-tki. To jest kilkadziesiąt tysięcy rocznie jak nie lepiej u lekarza medycyny estetycznej. 

Gość gość
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Kremy mają prawie zerowy wpływ na stan skóry. Możesz litr la mer wcierać tygodniowo i nic ci to nie pomoże. Moja była szefowa wygląda na 15 lat mniej będąc ok 50-tki. To jest kilkadziesiąt tysięcy rocznie jak nie lepiej u lekarza medycyny estetycznej. 

Maja wplyw, choc nie tylko one. Także dieta, styl zycia. A niestety wiekszosc Polek pali i nie ćwiczy. 

A jeszcze czesc z nich je te wszystkie kababy, chipsy i tym podobne, albo czesc nawet chodzi na solarke.

Piszę o Polkach bo tu jest jeszcze jakaś nadzieja ( sa takie, ktore jednak dbaja o siebie tak jak trzeba) bo jeśli chodzi o facetow Polakow, to juz bardzo malo takich jest

Zależy bo ostatnimi laty jest wielki bum na fit, eko, diety. Przejdź się na siłownę, klubu fitness, sklepy ze zdrową żywnością. Zwróć uwagę kto jest główną klientelą. Właśnie kobiety po 30stce, koło 40stki, matki z dziećmi.

Gość ona

Tak.

Ja nie byłam nigdy pięknością - ot taką przeciętną myszą. W wieku nastu albo 20 paru lat, miałam dookoła siebie wiele ładniejszych koleżanek

Za to od 25 r.ż zaczęłam intensywnie dbać o swoje ciało - siłownia 4 x w tygodniu, bieganie, zero używek, dobra dieta oparta na białku, tłuszczach i warzywach. I powiem wam, że teraz, gdy mam 30 lat to widzę kosmiczną przestrzeń pomiędzy mną a moimi rówieśniczkami.

Jestem bardzo szczupła, z widocznym zarysem mięśni, ciało jest mega twarde i jędrne, zero celluitu, twarz jest po prostu dobrze dotleniona i ukrwiona. Podczas gdy moje niegdyś ładne koleżanki, które jechały na dobrych genach i nic więcej z tym nie robiły - stały się już flaczkami.

Gość gość
24 minuty temu, Koczownik napisał:

Zależy bo ostatnimi laty jest wielki bum na fit, eko, diety. Przejdź się na siłownę, klubu fitness, sklepy ze zdrową żywnością. Zwróć uwagę kto jest główną klientelą. Właśnie kobiety po 30stce, koło 40stki, matki z dziećmi.

Z jednej strony tak, ale z drugiej ciągle mam wrażenie, ze wiekszosc kobiet ma wlasnie takie nawyki jak opisałam.

Tych "fit" jest wiecej jak kiedys, ale nadal to duza mniejszosc

Gość

a bo widzisz kobiety starzeja sie liniowo ze tak powiem, rozciaga sie tow  czasie. i musza uzywac mostwa kremow i ...

faceci starzeja sie skokowo-po 40 nagle hyc- podstarzalec, i to ejst dopiero oblesne

Gość Obatel 😁
10 minut temu, bazienka napisał:

a bo widzisz kobiety starzeja sie liniowo ze tak powiem, rozciaga sie tow  czasie. i musza uzywac mostwa kremow i ...

faceci starzeja sie skokowo-po 40 nagle hyc- podstarzalec, i to ejst dopiero oblesne

Chciałabyś wypieścić mi ustami dziurke od dupki? Tak wiesz mle mle mle języczkiem 😜

Gość gość

Nie, nie zauważyłem. I co to znaczy większość Polek, ty i twoja stara? 

Gość qqq

polki to babochłopy

Gość qqq

większość to tapeciary czyli te najbrzydrzsze co uważasz za ładne gó.wno wiesz co to makijaż

Gość Gość

Co za wypociny. Większość społeczeństwa, to prości biedni ludzie. Dziwne, żeby wyglądali jak gwiazdy. Statystyczna Polka wcale nie wypada źle na tle innych nacji. Chyba za dużo internetu i za mało rzeczywistości. Przeciętna Amerykanka nie wygląda jak Angelina Jolie i nie jest zadbana nawet pozornie. To samo się tyczy innych nacji. Sorki, ale przeciętna kasjerka z Polski wygląda szałowo w porównaniu do przeciętnej kasjerki z USA 

Gość Mańka

A moim zdaniem panie (panowie często też) w pewnym wieku jakby przestawali umieć o siebie zadbać. nie wiem czy ich to już nie interesuje, kobiety nie potrafią nagle się umalować, ubrać tak by wyglądać młodo i ładnie (kiedyś przecież były młode i chyba umiały). w każdej kobiecie jest potencjał, tylko czemu nagle totalnie to zarzucają?

Gość Mańka

A moim zdaniem panie (panowie często też) w pewnym wieku jakby przestawali umieć o siebie zadbać. nie wiem czy ich to już nie interesuje, kobiety nie potrafią nagle się umalować, ubrać tak by wyglądać młodo i ładnie (kiedyś przecież były młode i chyba umiały). w każdej kobiecie jest potencjał, tylko czemu nagle totalnie to zarzucają?

7 godzin temu, Gość Gość napisał:

Co za wypociny. Większość społeczeństwa, to prości biedni ludzie. Dziwne, żeby wyglądali jak gwiazdy. Statystyczna Polka wcale nie wypada źle na tle innych nacji. Chyba za dużo internetu i za mało rzeczywistości. Przeciętna Amerykanka nie wygląda jak Angelina Jolie i nie jest zadbana nawet pozornie. To samo się tyczy innych nacji. Sorki, ale przeciętna kasjerka z Polski wygląda szałowo w porównaniu do przeciętnej kasjerki z USA 

Dokładnie. 

Ciężko wymagać od kobiety która przychodzi do domu po 12 godzinnej zmianie żeby się przebrała i zapieprzala na fitness.To samo z facetami.

Ludzie mają jakąś zakrzywioną wizje świata przez zbyt częste oglądanie tv.Wszyscy ci aktorzy czy moderatorzy z telewizji nie mają nic innego do roboty jak dbać o swoje ciało.Dbanie o szczupłe sylwetki i wielkie mięśnie to dla nich inwestycja.

Gość gość
14 godzin temu, Gość gość napisał:

I dlatego większość się szybko starzeje. Np. wolą wydać kasę na paznokcie niż na dobry krem, palą, opalają się na solarce, ale make up i modny ciuch muszą być.

I w rezultacie po 35 roku życia juz są w  większości pomarszczone. Dodajmy do tego niezdrowe przetworzone jedzenie z biedry, albo tłuste tradycyjnie polskie obiady.

Tez to zauwazyliscie?

Nie, wprost przeciwnie. W Polsce bardzo mało osób pali, solarka już dawno wyszła z mody. Przetworzone jedzenie to chyba tylko studenci, a tradycyjne polskie obiady - tylko u babci, kto ma teraz czas żeby lepić pierogi np.

Gość abc

Byłam w Stanach i owszem częśc kobiet chodzi zaniedbanych tzn. grybych w jakichś wyciagniętych dresach, ale jest tez spora liczba bardzo zadbanych i wygladajacych mlodziej niz na swoj wiek bo mialam takie w pracy.

A jesli chodzi o prace po 12 godzin dziennie, to niestety ale madrzy ludzie tyle nie pracuja, nie sztka jest zaharowac sie na smierc, ale pracować te 8 godzin i zarabiac tyle samo jak niektorzy, ktorzy pracuja po 12

Gość abc
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie, wprost przeciwnie. W Polsce bardzo mało osób pali

Mieszkam w duzym mieście i zauważam co innego

Gość gość
Przed chwilą, Gość abc napisał:

Mieszkam w duzym mieście i zauważam co innego

Ja mieszkałam w stolicy, później wyprowadziłam się za granicę i szok ile osób tu pali. Już mam porównanie.

Zresztą w Polsce znałam tylko dwie osoby w moim przedziale wiekowym, które paliły i obie rzuciły.

15 minut temu, Gość abc napisał:

A jesli chodzi o prace po 12 godzin dziennie, to niestety ale madrzy ludzie tyle nie pracuja, nie sztka jest zaharowac sie na smierc, ale pracować te 8 godzin i zarabiac tyle samo jak niektorzy, ktorzy pracuja po 12

Wszystko ładnie pięknie ale mówimy tu o Polkach w Polsce. Na zachodzie nawet bez wyższego wykształcenia można pracować 8 godzin i godnie żyć. W Polsce nie zawsze.

Nie każdy kto nie ma wyższego jest głupi, a nie każdy z wyższym mądry. 

Gość gość
Przed chwilą, strasznystraszak napisał:

Wszystko ładnie pięknie ale mówimy tu o Polkach w Polsce. Na zachodzie nawet bez wyższego wykształcenia można pracować 8 godzin i godnie żyć. W Polsce nie zawsze. 

Nie każdy kto nie ma wyższego jest głupi, a nie każdy z wyższym mądry.  

Druga sprawa, że nie każdy musi być rekinem biznesu ale mimo wszystko zasługuje na pensję umożliwiającą godne życie. Na przykład taki pan co zamiata ulicę. Przecież jego praca jest potrzeba i nie powinno się go skazywać na wegetację, bo "jakby był mądry to by został programistą".

Gość Prawdziwezadbanie

Ludzie, prawdziwe zadbanie to przede wszystkim zdrowa jama ustna, wyleczone zęby (nie muszą być wybielone), codzienne mycie ciała i częsci intymnych, czyste włosy, nawilżona cera, swieze ubrania. To jest osoba zadbana. Mozna miec pazury wyszlifowane z hybrydą ale smród w gaciach za przeproszeniem i brud za tymi paznokciami. Zadbana osoba jest czysciutka i pachnąca, zmienia bieliznę. Do tego powinno dochodzic oczywiscie zdrowe odzywianie i w miarę stabilna masa ciała mieszczaca się w normie. Widzialam nieraz takie paniusie z tipsami a za nimi brud z poekladu, fuuuu. Albo takie od krorych smierdzialo potem. Podstawą zadbania jest higiena osobista, zapamietajcie to sobie. Brak tejże jest widoczny w komunikacji miejskiej w Polsce, gdzie smród niesie się od niewypranych ubran, nieumytych zębow, niemytych genitaliow. Tyle w temacie.

Gość Gosc

O to to! Racje ma osoba wyzej. Też znam paniusie, ktore za zadbanie uwazają nową hybrydkę co 2 tygodnie, ale z buzi im wali i z gaci... Wlosy tluste, skoltunione, przepalone farbą - kruczo czarne albo spalone blondem. No ale hybrydkę ma, zadbana jest. A pod hybrydką brudek... Rzygac się chce. Sto razy bardziej wolę dziewczyny czyste, zadbane, umyte, ze swiezymi wlosami i schludnymi krotkimi paznokciami, nie muszą byc umalowane. Ale wiekszosc polskich Januszy leci wlasnie na takie blachary i pseudo zadbane z tipsami i hybrydami.