Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra 1988

EURO w PL

Polecane posty

Gość Sandra 1988

Witam.

Dzisiaj uslyszalam w Faktach opinie kilku panow  m.in P.Petru jakie to bedzie  wspaniale ,kiedy w Pl. zmieni sie waluta na euro .Towary beda tansze.  Za przyklad podal  Niemcy gdzie ponoc jest taniej np chleb ktory jest tanszy i lepszy niz w  PL.smiech na sali mieszkam w Niemczech od 7 lat . Ja nie wiem skad politycy biora te informacje szkoda ze Fakty potwierdzaja te dane .

SMIECH

Gość gosc
17 minut temu, Gość Sandra 1988 napisał:

Witam.

Dzisiaj uslyszalam w Faktach opinie kilku panow  m.in P.Petru jakie to bedzie  wspaniale ,kiedy w Pl. zmieni sie waluta na euro .Towary beda tansze.  Za przyklad podal  Niemcy gdzie ponoc jest taniej np chleb ktory jest tanszy i lepszy niz w  PL.smiech na sali mieszkam w Niemczech od 7 lat . Ja nie wiem skad politycy biora te informacje szkoda ze Fakty potwierdzaja te dane . 

SMIECH

moze chodzilo tansze w stosunku do zarabianych pieniedzy, nie zapominaj ze by tutaj na reke minalna pensje mamy ciagle 1600zł

Gość Gość

Gdyby pensje również były 1 do jednego czyli 1600 euro pensji to można wchodzić w strefę euro

Gość Jan

Sąsiada trzeba szanować. Jak wprowadzą urro to gdzie przygraniczni Słowacy, Ukraińcy i Litwini będą jeździć na zakupy?

Gość aryanna
2 minuty temu, Gość Jan napisał:

o gdzie przygraniczni Słowacy, Ukraińcy i Litwini będą jeździć na zakupy?

do Czech, na Węgry a Litwini - no nie wiem...

jestem za € w Polsce ale w roku 2222.

Gość Jan
18 minut temu, Gość aryanna napisał:

do Czech, na Węgry a Litwini - no nie wiem..

bierdronka jest tylko w Posce 

Gość Gość

Jestem zdecydowanie przeciw euro. Wchodząc do strefy euro, Polska zgodziłaby się na całkowity finansowy dyktat Niemiec. Dlaczego? Otóż Bank Centralny jest we Frankfurcie nad Menen. Narodowy Bank Polski nie ma już nic do gadania. Wszelke inwestycje, które NBP wspierał,  musiałyby byc zaakceptowane od momentu euro przez Niemców. A przeciez Niemcom nie zależy na silnej, bogatej Polsce, oni chcieliby, by bylo jak było, czyli Polska dobra do skubania, i jako źródło taniej siły roboczej (vide ostatnio szparagi).