Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belladonna

Macie ciekawe sprawdzone przepisy na dobre jedzonko

Polecane posty

Gość Belladonna

Podzielcie sie fajnym ciekawym przepisem, cos wyprobowanego i bardzo smacznego co lubicie jesc smacznego i co lubia jesc wasi domownicy maz ,dzieci na obiad albo na deser lub na ciasto, jak macie fotke to tez wstawcie bedzie ciekawiej.

Gość Pasi-konik

Godz 12-minela a wy nie robicie obiadu jeszcze ?

Gość gadf
15 minut temu, Gość Pasi-konik napisał:

Godz 12-minela a wy nie robicie obiadu jeszcze ?

O 12 w poniedzialek to normalni ludzie są w pracy.

Gość Pasi-konik

A gdzie matki z dziecmi ? Nie w domu ?

Gość Belladonna

E tam schabowy, chodzi o ciekawe wyprobowane potrawy ktorych jeszcze nie znamy.

Mam kilka takich przepisów, ale nie chce mi się pisać.

Gość Monika
3 minuty temu, Pelagia napisał:

Mam kilka takich przepisów, ale nie chce mi się pisać.

haha mi tez :D

Tym bardziej, ze wiekszosc robie z rozpedu na oko, albo zamieniam skaldniki na biezaco w razie potrzeby, wiec nawet nie wiem czy daloby rade to spisac jakos dokladnie :P :)

No dokładnie. Mam podrukowane z internetu, trochę zmodyfikowane, pokombinowane. Ale dałabym radę to napisać, ale nie chce mi się, zwłaszcza, że źle się coś czuję.

Gość Monika
3 minuty temu, Pelagia napisał:

No dokładnie. Mam podrukowane z internetu, trochę zmodyfikowane, pokombinowane. I naprawdę nie chce mi się pisać, zwłaszcza, że źle się coś czuję.

Pogoda sie zmienia :)

Moze kawa jeszcze jedna sie przyda?

Taa, pogoda dziś w kratkę, z rana słońce, teraz pada. 

Kawy dziś nie piłam i raczej nie sądzę żeby mi pomogła.

Gość Pasi-konik

U mnie zapowiadali 22 stopnie a wyglada na chodno i pochmurnie. Ja kupuje jak jest okazja mieso z przeceny i robie kielbase w sloiku wyciagam kiedy jestem glodna i zawsze cos wymysle z niej np.krokiety, pyzy, A kielbase robie bardzo prosto     kielbasa sloikowa ;                                       0.5 kg lopadki lub karkowki                     0.5 kg boczku swierzego                          4-5 zabkow czosnku                                  1 lyzka majeranku lub troche wiecej       1.5 lyzeczki pieprzu i tyle samo soli       wiecej niz pol szklanki wody                                                                                         mieso zmielic,czosnek przecisnac przez praske dodac przyprawy, wyrobic recznie i wkladac do sloikow 0.5 l na trzy czwarte wysokosci, gotowac 1 godzine,jesli ma stac dluzej to na nastepny dzien powtarzamy gotowanie i na 3 dzien tez.Smakuje jak mielonka z puszki ,wyjdzie 5-6 sloikow po 0.5 l,        A teraz dodatki ktore mozna dodac to;   galaretka bedzie jeszcze lepsza, gorczyce. Ja daje 1 kg lopatki i 0.5 kg boczku, jak kto woli proste i smaczne,polecam.

Gość Belladonna

Up.

Gość gość

kupkę kobiety bym sobie skosztował z chęcią .

Gość Fuj
5 godzin temu, Gość Pasi-konik napisał:

U mnie zapowiadali 22 stopnie a wyglada na chodno i pochmurnie. Ja kupuje jak jest okazja mieso z przeceny i robie kielbase w sloiku   lopadki lub karkowki                     0.5 kg boczku swierzego                                    

Jak ty tak gotujesz jak piszesz to bleee i fuj.

Mięso z przeceny to z padłych krów. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 godzin temu, Gość Pasi-konik napisał:

U mnie zapowiadali 22 stopnie a wyglada na chodno i pochmurnie. Ja kupuje jak jest okazja mieso z przeceny i robie kielbase w sloiku wyciagam kiedy jestem glodna i zawsze cos wymysle z niej np.krokiety, pyzy, A kielbase robie bardzo prosto     kielbasa sloikowa ;                                       0.5 kg lopadki lub karkowki                     0.5 kg boczku swierzego                          4-5 zabkow czosnku                                  1 lyzka majeranku lub troche wiecej       1.5 lyzeczki pieprzu i tyle samo soli       wiecej niz pol szklanki wody                                                                                         mieso zmielic,czosnek przecisnac przez praske dodac przyprawy, wyrobic recznie i wkladac do sloikow 0.5 l na trzy czwarte wysokosci, gotowac 1 godzine,jesli ma stac dluzej to na nastepny dzien powtarzamy gotowanie i na 3 dzien tez.Smakuje jak mielonka z puszki ,wyjdzie 5-6 sloikow po 0.5 l,        A teraz dodatki ktore mozna dodac to;   galaretka bedzie jeszcze lepsza, gorczyce. Ja daje 1 kg lopatki i 0.5 kg boczku, jak kto woli proste i smaczne,polecam.

Hmm wychodzi taka kiełbasa słoikowa. Można by to też nadziać i uwędzić. Schab wędzony naturalnym dymem w wędzarni jest super.