Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belladonna

Macie ciekawe sprawdzone przepisy na dobre jedzonko

Polecane posty

Gość Belladonna

Podzielcie sie fajnym ciekawym przepisem, cos wyprobowanego i bardzo smacznego co lubicie jesc smacznego i co lubia jesc wasi domownicy maz ,dzieci na obiad albo na deser lub na ciasto, jak macie fotke to tez wstawcie bedzie ciekawiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pasi-konik

Godz 12-minela a wy nie robicie obiadu jeszcze ?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gadf
15 minut temu, Gość Pasi-konik napisał:

Godz 12-minela a wy nie robicie obiadu jeszcze ?

 

O 12 w poniedzialek to normalni ludzie są w pracy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pasi-konik

A gdzie matki z dziecmi ? Nie w domu ?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Belladonna

E tam schabowy, chodzi o ciekawe wyprobowane potrawy ktorych jeszcze nie znamy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam kilka takich przepisów, ale nie chce mi się pisać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika
3 minuty temu, Pelagia napisał:

Mam kilka takich przepisów, ale nie chce mi się pisać.

haha mi tez :D

Tym bardziej, ze wiekszosc robie z rozpedu na oko, albo zamieniam skaldniki na biezaco w razie potrzeby, wiec nawet nie wiem czy daloby rade to spisac jakos dokladnie :P :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No dokładnie. Mam podrukowane z internetu, trochę zmodyfikowane, pokombinowane. Ale dałabym radę to napisać, ale nie chce mi się, zwłaszcza, że źle się coś czuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika
3 minuty temu, Pelagia napisał:

No dokładnie. Mam podrukowane z internetu, trochę zmodyfikowane, pokombinowane. I naprawdę nie chce mi się pisać, zwłaszcza, że źle się coś czuję.

Pogoda sie zmienia :)

Moze kawa jeszcze jedna sie przyda?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Taa, pogoda dziś w kratkę, z rana słońce, teraz pada. 

Kawy dziś nie piłam i raczej nie sądzę żeby mi pomogła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pasi-konik

U mnie zapowiadali 22 stopnie a wyglada na chodno i pochmurnie. Ja kupuje jak jest okazja mieso z przeceny i robie kielbase w sloiku wyciagam kiedy jestem glodna i zawsze cos wymysle z niej np.krokiety, pyzy, A kielbase robie bardzo prosto     kielbasa sloikowa ;                                       0.5 kg lopadki lub karkowki                     0.5 kg boczku swierzego                          4-5 zabkow czosnku                                  1 lyzka majeranku lub troche wiecej       1.5 lyzeczki pieprzu i tyle samo soli       wiecej niz pol szklanki wody                                                                                         mieso zmielic,czosnek przecisnac przez praske dodac przyprawy, wyrobic recznie i wkladac do sloikow 0.5 l na trzy czwarte wysokosci, gotowac 1 godzine,jesli ma stac dluzej to na nastepny dzien powtarzamy gotowanie i na 3 dzien tez.Smakuje jak mielonka z puszki ,wyjdzie 5-6 sloikow po 0.5 l,        A teraz dodatki ktore mozna dodac to;   galaretka bedzie jeszcze lepsza, gorczyce. Ja daje 1 kg lopatki i 0.5 kg boczku, jak kto woli proste i smaczne,polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Belladonna

Up.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

kupkę kobiety bym sobie skosztował z chęcią .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fuj
5 godzin temu, Gość Pasi-konik napisał:

U mnie zapowiadali 22 stopnie a wyglada na chodno i pochmurnie. Ja kupuje jak jest okazja mieso z przeceny i robie kielbase w sloiku   lopadki lub karkowki                     0.5 kg boczku swierzego                                    

Jak ty tak gotujesz jak piszesz to bleee i fuj.

Mięso z przeceny to z padłych krów. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, Gość Pasi-konik napisał:

U mnie zapowiadali 22 stopnie a wyglada na chodno i pochmurnie. Ja kupuje jak jest okazja mieso z przeceny i robie kielbase w sloiku wyciagam kiedy jestem glodna i zawsze cos wymysle z niej np.krokiety, pyzy, A kielbase robie bardzo prosto     kielbasa sloikowa ;                                       0.5 kg lopadki lub karkowki                     0.5 kg boczku swierzego                          4-5 zabkow czosnku                                  1 lyzka majeranku lub troche wiecej       1.5 lyzeczki pieprzu i tyle samo soli       wiecej niz pol szklanki wody                                                                                         mieso zmielic,czosnek przecisnac przez praske dodac przyprawy, wyrobic recznie i wkladac do sloikow 0.5 l na trzy czwarte wysokosci, gotowac 1 godzine,jesli ma stac dluzej to na nastepny dzien powtarzamy gotowanie i na 3 dzien tez.Smakuje jak mielonka z puszki ,wyjdzie 5-6 sloikow po 0.5 l,        A teraz dodatki ktore mozna dodac to;   galaretka bedzie jeszcze lepsza, gorczyce. Ja daje 1 kg lopatki i 0.5 kg boczku, jak kto woli proste i smaczne,polecam.

Hmm wychodzi taka kiełbasa słoikowa. Można by to też nadziać i uwędzić. Schab wędzony naturalnym dymem w wędzarni jest super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×