Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczkowa

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość Aneczkowa

Witam,

Mam prawie 18 lat, uprawiałam seks z chłopakiem przez pare dni pod rząd w tym w dni płodne. Seks zawsze w gumce, raczej żadna nie pękła. Poza tym chłopak ze względu bezpieczeństwa nigdy we mnie nie doszedł. Jednak okres spóźnia się już 4 dni. Nigdy nie miałam regularnych cykli ale teraz (od trzech miesięcy około) mniej więcej co 35 dni. Boli mnie brzuch, ale trochę inaczej niż zazwyczaj przed okresem. Zrobiłam test około w 14 dniu po ostatnim stosunku. Wyszedł negatywny.Dodam, że jestem na diecie, nie restrykcyjnej ale jednak, plus ćwiczę przynajmniej 3-4 razy w tygodniu interwałowe treningi. Czy to może być ciąża? 

Gość Gość

4 dni to żadne spóźnienie póki co.

Skoro test negatywny a do tego było zabezpieczenie i bez wytrysku to skąd pomysł że to ciąża???

Jaka kaloryczność diety przy jakim wzroście i wadze? Jak długo jesteś na diecie?

Gość Aneczkowa
7 minut temu, Gość Gość napisał:

4 dni to żadne spóźnienie póki co.

Skoro test negatywny a do tego było zabezpieczenie i bez wytrysku to skąd pomysł że to ciąża???

Jaka kaloryczność diety przy jakim wzroście i wadze? Jak długo jesteś na diecie?

161 cm, 73 kg i jestem na diecie około dwa tygodnie staram się jeść 1500 kalorii. Plus jestem mimo sporej wagi dość umięśniona. Na nogach zero tłuszczu, jedynie brzuch. 

Pomysł na ciąże stąd, że jestem bardzo młoda i stresuje się ,,niespodzianką”. Z chłopakiem odchodzimy od zmysłów, zwłaszcza, że boli mnie dół brzucha i jest taki twardy....

Gość Gość

Ale to i tak nie ciąża. Daj spokój. 🙂

cykl pewnie wariuje a ty swoim stresem tylko wszystko opóźniasz jeszcze.

Gość Aneczkowa
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ale to i tak nie ciąża. Daj spokój. 🙂

cykl pewnie wariuje a ty swoim stresem tylko wszystko opóźniasz jeszcze.

Może i tak zwłaszcza, że pogoda ostatnio wariuje też, a ja jestem na to dość czuła. Mam nadzieje, że okres niedługo będzie :)

Gość Gosc

A to mama od twojego chłopaka tu ostatnio pisała

Gość Monika

Ciąża nie objawia się tak szybko. I wszystkie niby to "pierwsze objawy ciąży" są takie same jak objawy przed okresem - napięcie, humory, powiększone, twardsze i wrażliwsze piersi, ból brzucha (który nasila się ze stresu), często brzuch jest troszeczkę większy i twardszy. Na tym etapie NIE MA JESZCZE objawów ciąży i wszystko, co można przypisać ciąży pasuje do dolegliwości comiesięcznych.

Swoją drogą, nie da się zajść w ciążę przy takim podwójnym zabezpieczeniu. Relax i cieszcie się sobą, szkoda zdrowia na stres. Im szybciej wyluzujesz, tym szybciej okresu dostaniesz. 🙂 

4 dni jest ok. Mi potrafił się spóźnić nawet 2 tygodnie. Wszystko zależy co jesz i czy masz stres itd. 

Poczekaj jeszcze trochę a jak ci się nie pojawi za powiedzmy tydzień dwa to wtedy zrób test