Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czy to są normalne zwyczaje?

Polecane posty

Gość Gość

Wynajmuję sobie pokój u takiej rodziny, która ma dość duży dom. Jest to dość duża rodzina, ale wszyscy są już dorośli i mieszkają na swoim. Jednak często przyjeżdżają tutaj w odwiedziny. I nie byłoby w tym nic dziwnego, ale ciągle częstują mnie obiadami, deserami, jakimiś przekąskami, oferują pomoc, podwózkę itp. Jak np. mają jakiś grill rodzinny czy inną uroczystość to zapraszają, żebym pobyła z nimi. Jakieś takie dziwne mi się to wydaje, a może przesadzam? Co myślicie!

Gość Gość

Ja się z czymś takim nie spotkałam.....

Gość Gość

Tak, to sa normalne zwyczaje, to piękne, że w tym z...ym świecie, gdzie sąsiedzi nie mówią sobie "dzieńdobry" są jeszcze takie normalne rodziny i normalni ludzie. Kochani, to że ktoś Wam proponuje podwózkę, albo zaprasza na grilla kiedy mieszkcie pod jednym dachem jest normalne. Ja mieszkam w domu wielorodzinnym, 4 mieszkania z czego jedno wynajmujemy studentkom i nie wyobrażam sonie żeby traktować je inaczej, to są nasze lokatorki, tylko i aż, zawsze im pomagamy a one nam np. możemy zostawić im dzieci kiedy wychodzimy na zakupy, jeśli trzeba podwozimy je gdzieś itp. jak jest grill na podwórku to zawsze je zapraszamy. To jest normalne.

Jak miło! 🙂 Najwidoczniej trafiłaś na fajną rodzinę, którzy prawdopodobnie chcieliby Cię poznać lub już zdążyli polubić. Nie sądzę by było to dziwne, razem zawsze raźniej, weselej i podejrzewam, że postępowałabym podobnie 🙂 Przeszkadza Ci to czy bardziej odpowiada takie zachowanie?