Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalnie

Kłucie w lewej części brzucha

Polecane posty

Gość Normalnie

Witam, parę dni temu tak znikąd zaczeło mnie kłuć w lewej części brzucha po 2 godzinach ból zamienił sie w piekło ze nie mogłem sie ruszać i usiedzieć pojechałem(zawieziono mnie) do szpitala zrobili mi badania usg i krwi, po czym podali paracetamol przez kroplówkę, po czym ból ustąpił, z badań wynikło ze jest wszystko dobrze i była to niestrawność, przepisano mi leki przeciwbólowe, minęło już kilka dni a ból często powraca w tym samym miejscu aczkolwiek z mniejsza siłą po zażyciu leków wszystko wraca do normy, bylem jeszcze raz u lekarza ale z tego co zrozumiałem z jego ust to każe mi czekać aż będę potrzebował karetki, do tego doszły bolę przy pęcherzu podczas oddawaniu moczu... Dodam ze zastosowalem sie do diety lekarza jadlem tylko zupy i piłem wodem, no dobra raz zjadlem hamurgera wiem nie było to madre ale i tak od kilku dni stosuje sie do diety i kłopot nie znika

Dziekuje za kazda porade co jest nie tak 

Gość Też gość

Chyba nie oczekujesz diagnozy przez internet. Z bolem jest tak,  że moze pronieniowac, wiec bez badan nic nie zrobisz. Ja mialam przy zapaleniu drog moczowych kucia w boku (choc tutaj katwo wykryc po badaniu moczu), potem podobne bole a okazalo sie, ze to zapalenie wyrostka robaczkowego,  prawidlowa diagniza po dwoch tygodniach, ostatni moment na zabieg.

Jezeli stan sie nie poprawi to idz do lekarza pierwszego kontaktu i popros o skierowanie do gastrostrologa, albo idz prywatnie. Usg to troche za malo.

Do szpitala tez mozna trafic ze skierowaniem a nie tylko z karetka ale musi byc wskazanie, bol od czasu do czasu to za mało,  najpierw badania.

Ale na ogol lekarze najpierw czekaja czy zaordynowany sposob leczenia przyniesie rezultat, moze diagnoza o niestrawnosci byla sluszna a taka dieta tez musi porwać kilka dni, a jak nie bedziesz jej przestrzegal to problem bedzie wracal.

Pij cieply rumianek, koperek, miete, jedz zgodnie z zalecaniami a jesli objawy nie ustapia to tak jak pisalam, lekarz rodzinny i skierowanie na dodatkowe badania ,  do specjalisty  w ostateczności do szpitaka. Do wielu badan mozesz przygotowac sie sam w domu,   nie musisz byc hospitalizowany.