Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziula

Egzamin opiekun medyczny 2019

Polecane posty

Gość Gonia

Czy ktoś wie jakie choroby, dolegliwości mieli pacjenci w poszczególnych zestawach??? Kaszel i gęsta wydzielina to już wiemy... 

Gość Gość

Jaka była dokumentacja???

Gość Egzamin opiekun medyczny 2

Witam. Jakie jednostki chorobowe ? Czy ktoś coś wie? Zdaję 24.06. Dziękuję i Pozdrawiam:)

Gość BIUS

Dziewczyny odezwijcie się proszę

Gość Yhym

87letnia Kowalska Marianna trafiła do szpitala z dusznościami i ciężkim oddechem. Jest osobą całkowicie zależną od innych. Wymaga pomocy przy higienie. Ma zrogowaciałą skórę na piętach i zaniedbane długie paznokcie. Oparzenia s pachwinach i pod biustem. Musisz tak jak wspominałam wcześniej wymyć kończyny dolne z wymianą prześcieradła z podkładem  

Gość Yhym
1 minutę temu, Gość Yhym napisał:

87letnia Kowalska Marianna trafiła do szpitala z dusznościami i ciężkim oddechem. Jest osobą całkowicie zależną od innych. Wymaga pomocy przy higienie. Ma zrogowaciałą skórę na piętach i zaniedbane długie paznokcie. Oparzenia s pachwinach i pod biustem. Musisz tak jak wspominałam wcześniej wymyć kończyny dolne z wymianą prześcieradła z podkładem  

87letnia Kowalska Marianna trafiła do szpitala z dusznościami i ciężkim oddechem. Jest osobą całkowicie zależną od innych. Wymaga pomocy przy higienie. Ma zrogowaciałą skórę na piętach i zaniedbane długie paznokcie. Oparzenia s pachwinach i pod biustem. Musisz tak jak wspominałam wcześniej wymyć kończyny dolne z wymianą prześcieradła z podkładem 

Gość BIUS

Dzięki serdeczne,a może coś wiadomo o tych dwóch następnych zestawach?

Gość Gosc123

Hej dziewczyny a gdzie zdawałyscie egzamin

Gość BIUS

Poratujcie kobiety co z tymi dwoma zestawami.,jutro piszę PLEASE

Gość Gonia

A w innych latach też były 3 zestawy w ogóle?? Bo słyszałam że zwykle były dwa i pierwszy był rano i po poludniu(ten sam) a w południe tylko inny... 

Gość Gonia

Może ktoś się jeszcze odezwie, ja piszę pojutrze więc mam prośbę do koleżanki Bius żeby ona zechciała podzielić się z nami jutro tym co było u niej, ok? Proszę serdecznie. 

Gość Gonia

I podziękowania dla Yhym bo najwięcej pomogla

Gość becia

jutro mam praktyczny. napiszcie czy w poniedziałek było to samo jak w poprzednich dniach. ja jutro napiszę co było .pozdrawiam.

Gość Gosc

Wydaje mi się tak 

Gość Idi1313b

Ja zdawałam dzisiaj i najgorszą była opisówka. Najpierw trzeba opisać problemy a następnie osobno działania higieniczne ,osobno działania aby zminimalizować duszność i osobno co zrobić aby pacjent nie bał się o swoje życie .wszystko inaczej sformułowane ale coś w tym stylu. A miałam zadanie z P.Kowalska Marianna.

Gość gość juta

Zestaw1 astma oskrzelowa duszności kaszel niespokojne odleżyny zestaw2 deficyt odżywianie bezpieczeństwo psychiczne samotna potępienie depresja ból prawej ręki zrstaw3 duszności ciężki oddech całkowicie uzależnione on innych oskarżenia otyla życzę powodzenia

Gość becia

Hej, ja zdawałam popoludniu i miałam zestaw nr.3 umycie nóg obcięcie paznokci. Działania higieniczne i pielęgnacyjne . Wypisać problemy zdrowotne. Działania zmniejszające duszność.pochp. Działania psychiczne. Karta pielegnacyjana chorego. nie było źle. Życzę powodzenia. pozdrawiam.

Gość Maja
5 minut temu, Gość becia napisał:

Hej, ja zdawałam popoludniu i miałam zestaw nr.3 umycie nóg obcięcie paznokci. Działania higieniczne i pielęgnacyjne . Wypisać problemy zdrowotne. Działania zmniejszające duszność.pochp. Działania psychiczne. Karta pielegnacyjana chorego. nie było źle. Życzę powodzenia. pozdrawiam.

Czy któraś z Was zauważyła zależność zestawu od godziny? Są losowane przez nas czy przez komisję?
A może występuje prawidłowość, że zdający o 8 mają zestaw 1, o 12 2, a o 16 3?

Gość Amanda

Nie ma chyba zależności. Zdawałyśmy o 12 i był zestaw 3, wybrany przez komisję.

Gość GOść

Szanowni Państwo,

serdecznie zapraszamy do Szkoły Plus Edukacja!
Posiadamy szeroki wachlarz edukacyjny, napewno każdy wybierze kierunek dla siebie odpowiedni, a przy tym bardzo ciekawie prowadzony przez naszą wykwalifikowana kadrę dydaktyczną. Oczywiście posiadamy uprawnienia publiczne, zdawalność egzaminów zawodowych to 98%!

Zajęcia prowadzone są w profesjonalnych pracowniach, dzięki którym podejmując swoją wymarzoną pracę, nasi absolwenci już na starcie są w pełni przygotowani w formie praktycznej jak i teoretycznej.

Kierunki medyczne za darmo do 15 lipca!
Za Darmo : legitymacje, zaświadczenia

Zadzwoń już teraz i zarezerwuj sobie miejsce - decyduje liczba zgłoszeń !!
tel. 71 72750 32 / (33)
e-mail: wroclaw@plusedukacja.pl

Gość Ania

Sprzedam książki opiekun medyczny oraz zeszyt ćwiczeń j.niemiecki. Jak nowe.