Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alaska

Po ciąży mam ciemne włoski na całym ciele

Polecane posty

Gość Alaska

Jestem ciemną brunetką ale nigdy nie miałam ciemnych włosów np na rękach jak każdy na ciele miałam włoski z tym że były jaśniutkie. Na rękach czy brzuchu miałam taki jasny niewidoczny meszek jak każdy w sumie. Nagle w ciąży pod wpływem hormonów te włoski stały się ciemne! Wyglądam jak małpka na rękach ciemne włoski na brzuchu to samo oprócz tego cieniutki meszek który miałam na bokach twarzy również zrobił się ciemny! Dół pleców, kark no wszedzie ciemne włoski ;( Zaraz broda mi urośnie. Nie mam pojęcia co się stało czytałam o tym że często w ciąży pojawia się nadmierne owłosienie lub włoski ciemnieją no ale bez jaj?! Zaraz wakacje plaża strój kąpielowy a ja wyglądam jak jakiś niedźwiadek albo małpka. Czy ktoś może miał podobnie czy te włoski jakoś wyjaśniają? Albo może któraś z Was rosjasniala włosy na ciele rozjaśniaczem? Nie będę tego depilować bo to bez sensu a żeby usunąć to laserem musiałabym być milionerką. 

Gość Miriam

Ja mam taki problem przez wahania hormonalne. Na calym ciele ciemne wlosy jak u faceta na początku próbowałam rozjaśniać wodą utlenioną i sokiem z cytryny ale to trzeba robić systematycznie a mi się nie chciało więc kupiłam jakiś rozjaśniacz w drogerii i ryzykując poparzeniem skóry albo wysypką wysmarowałam sobie ręce , ,,nereczki", brzuch itp i mam spokój. 

Gość Gość

Mam to samo, niestety 😞 Muszę wybrać się do ginekologa, może jakaś terapia hormonalna pomoże. 

Gość Bsbsb

Bardzo mi przykro. Po ciazy zmieniasz się w wilkołaka. Niestety nic się z tym nie da zrobic, a jak rozjaśniają włosy to będziesz jasnym wilkołakiem hha

Gość ola
Cytat

Nie będę tego depilować bo to bez sensu a żeby usunąć to laserem musiałabym być milionerką. 

ty jestes bez sensu, po co zyjesz?!

laser nie pomaga. zapłaciłam byłam i nic z tego.

Gość ola
Cytat

Nie będę tego depilować bo to bez sensu a żeby usunąć to laserem musiałabym być milionerką. 

ty jestes bez sensu, po co zyjesz?!

laser nie pomaga. zapłaciłam byłam i nic z tego.

Gość Ojej

Nie pomogę, bo nie miałam takiego problemu oczy mam ciemne, karnacja normalna nieco taka beżowa napewno to nie jest porcelanowa cera, włosy naturalne to taki mysi polski blond, owłosienie normalne ale nie na brzuchu plecach czy rękach .

Być może u Ciebie to jest związane z południowym typem urody 🤔. Zapytaj lekarza, bo może warto to skonsultować,  ale może jak urodzisz i hormony wrócą do normy to to zejdzie