Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was był odrzucony przez rówieśników i wydawało mu się, że kontakt z rówieśnikami to byłoby największe szczeście?

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was bardzo cierpiał przez samotność i kiedy wdział, że inni ludzie są w grupie i dobierają się w pary to wydawało mu się, że to musi być raj na ziemi i bardzo im zazdrościł?

Gość Goscz

Tak 

Gość Mały szary człowiek

Ja to teraz przeżywam. 

Gość Kkdodidi

W jakim sensie teraz to przeżywasz ?

Gość Kasia

Tak, ale już się z tym pogodziłam, że nigdy nie będę się dogadywać z osobami w moim wieku. Ze starszymi ode mnie już tak. Dziwne to, ale praktycznie zawsze, nie byłam lubiana przez rówieśników i raczej nie mam znajomych w swoim wieku, choć się starałam zawsze te kontakty były płytkie nigdy takie, aby się spotkać, pogadać wypić piwo. 

Gość Kasia

Tak, ale już się z tym pogodziłam, że nigdy nie będę się dogadywać z osobami w moim wieku. Ze starszymi ode mnie już tak. Dziwne to, ale praktycznie zawsze, nie byłam lubiana przez rówieśników i raczej nie mam znajomych w swoim wieku, choć się starałam zawsze te kontakty były płytkie nigdy takie, aby się spotkać, pogadać wypić piwo. 

Gość gość

Byłam odrzucona w szkole, ale tylko przez podstawówkę bo: miałam nadwagę i pochodzę z można powiedziec patologicznej rodziny dzięku której nabawiłam się nerwicy o odbiło się to w moich relacjach z rówieśnikami

Miałam co prawda jakies koleżanki, ale spoza mojej klasy.

Za to myślę, ze mnie to mimo wszystko wzmocniło bo pod koniec gimnazju schodłam 15 kg, zaczęłam się malować, dbac o siebie, zyskałam pewność siebie i akceptacje klasy, a w liceum byłam już można powiedzieć popularna i lubiana 🙂

Jednak teraz w zyciu dorosłym, choć mam faceta i jakichś przyjaciół niestety nadal bywam niepewna siebie, czasem mam nastroje depresyjne... Sądzę, ze to wlasnie przez to ciezkie dziecinstwo

Aha. Gimnazjum. W szkole średniej przeszło zupełnie - nie sprawia mi radości towarzystwo samo w sobie. Nudzi wręcz często...

Gość MASAKRA
12 godzin temu, marcin_wawa napisał:

Aha. Gimnazjum. W szkole średniej przeszło zupełnie - nie sprawia mi radości towarzystwo samo w sobie. Nudzi wręcz często...

mam to samo, boję się, że skończę jak ty, prawiczek całe życei 😕

1 godzinę temu, Gość MASAKRA napisał:

mam to samo, boję się, że skończę jak ty, prawiczek całe życei 😕

To idź na divę, jak masz takie lęki. Ja byłem w łóżku z kobietą, chociaż jak 1000x pisałem, nie był to "typowy" seks, pieszczoty i przytulanki.

Gość Gość

Mam tak samo przez całą szkołę nie miałem znajomych.Rok temu skończyłem szkołę i teraz w mojej okolicy  nie mam szans na znajomych bo każdy w ma mnie gdzieś czuję się jak bym miał zakaz jechać np na boisko jak jest jakiś mecz albo inne miejsce bo oni tam są.Bardzo cierpię z tego powodu teraz moje życie wygląda tak dom praca dom.

Gość Kasia
30 minut temu, Gość Gość napisał:

Mam tak samo przez całą szkołę nie miałem znajomych.Rok temu skończyłem szkołę i teraz w mojej okolicy  nie mam szans na znajomych bo każdy w ma mnie gdzieś czuję się jak bym miał zakaz jechać np na boisko jak jest jakiś mecz albo inne miejsce bo oni tam są.Bardzo cierpię z tego powodu teraz moje życie wygląda tak dom praca dom.

Witaj w klubie, też tak mam. Ehh narazie chyba muszę się tym pogodzić. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Kasia napisał:

Witaj w klubie, też tak mam. Ehh narazie chyba muszę się tym pogodzić. 

Ja nie chcę się z tym pogodzić tylko to zmienić.

Gość Kasia
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Nie wszystko zależy od nas. Wielokrotnie próbowałam to zmienić, lecz młodzież w tym wieku jest bardzo egoisyczna. Nie wystarczą chęci tylko z naszej ale i z drugiej strony. Narzuca ie się nic nie da, mogą nas tylko olać. Dlatego wolę towarzystwo starszych ode mnie ludzi chociaż są szczerzy. 

Gość Onsam

Oczywiscie, przez lata. Dogadam sie z kobietami w kazdym wieku choc trudniej moze byc ze starszymi, mędrkują czasem za bardzo, najbardziej z duzo mlodszymi, miga miec we mnie przyjaciela na zawsze. No i ze starszymi facetami sie dogadam, rowni cwaniakuja w wiekszosci, tj pokazuja jacy sa lepsi niz ja.

Gość Kasia
6 minut temu, Gość Kasia napisał:

Nie wszystko zależy od nas. Wielokrotnie próbowałam to zmienić, lecz młodzież w tym wieku jest bardzo egoisyczna. Nie wystarczą chęci tylko z naszej ale i z drugiej strony. Narzuca ie się nic nie da, mogą nas tylko olać. Dlatego wolę towarzystwo starszych ode mnie ludzi chociaż są szczerzy. 

Powiem Ci że zawsze lepszy kontakt miałam z chłopakami i tak jest do tej pory. Dziewczyny teraz w tym naszym XXI wieku są dwulicowe i okrutne przynajmniej ja na takie w większości trafiłam. 

Gość introwertyk z wyboru ludzi
Dnia 9.06.2019 o 22:13, Gość Kasia napisał:

Mam dokładnie tak samo.

6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ja też.

Dnia 9.06.2019 o 21:18, Gość gość napisał:

Czy ktoś z was bardzo cierpiał przez samotność i kiedy wdział, że inni ludzie są w grupie i dobierają się w pary to wydawało mu się, że to musi być raj na ziemi i bardzo im zazdrościł?

TAK, bardzo dużo osób w młodym wieku to przechodzi. Ja niestety w czasach gimnazjum zawiodłam się na wielu osobach, przestałam ufać ludziom. Od tamtej pory tylko poznaję ludzi, ale nie potrafię utrzymać z nimi dłuższej relacji/znajomości, zawsze się dystansuję, nie umiem zaufać 😉 tak naprawdę nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki, której mogłabym powiedzieć wszystko. Mam znajomych ale nie ufam nikomu z nich na tyle, aby rozmawiać o swoich problemach/bardzo prywatnych sprawach. Ale dobrze mi z tym, taki charakter 😉 nie każdy musi mieć wokół siebie milion osób, czasem wystarczy ta jedna, która wspiera przez całe życie. 

2 godziny temu, Gość Kasia napisał:

Powiem Ci że zawsze lepszy kontakt miałam z chłopakami i tak jest do tej pory. Dziewczyny teraz w tym naszym XXI wieku są dwulicowe i okrutne przynajmniej ja na takie w większości trafiłam. 

haha, ja też zawsze miałam o wiele lepszy kontakt z chłopakami, zawsze można było z nimi pożartować i nikt się nie obrażał o nic. Dziewczyny są bardzo zawistne i zazdrosne, podkładają kłody pod nogi udając, że są twoimi psiapsi 😉

Gość Kasia
7 godzin temu, on_my_part napisał:

haha, ja też zawsze miałam o wiele lepszy kontakt z chłopakami, zawsze można było z nimi pożartować i nikt się nie obrażał o nic. Dziewczyny są bardzo zawistne i zazdrosne, podkładają kłody pod nogi udając, że są twoimi psiapsi 😉

Dokładnie, zawsze denerwowały mnie te psiapsi, te zwroty do siebie nawzajem kochanie, skarbie, a potem obrabianie tyłka. To jest straszny fałsz.