Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xoxo

Paris by Moni - kilka słów prawdy

Polecane posty

Gość Xoxo

Postanowiłam założyć o niej wątek bo to kolejna juciberka, która nie znosi krytyki i usuwa wszystkie nieprzychylne komentarze. 

Dziewczyna przedstawia swoje życie w Paryżu, edukuje widzów w zakresie paryskiego stylu o którym tak naprawdę nie ma pojęcia. Jak powiedziała w jednym z filmików, nic nie załatwiła sama (mieszkanie, ubezpieczenie, a nawet numer telefonu haha) bo wszystko cytuję ''odwalił'' za nią jej facet, który jest Francuzem.

A dlaczego ja mam prawo wypowiadać się w tym temacie i kwestionować merytoryczność tego kanału? Mieszkam sama w Paryżu od 6 lat. Chłopaka, faceta, męża nie mam, przepraszam. Wiem, że zaraz pojawią się komentarze, że pewnie jestem paszczurem, którego nikt nie chce. Może i tak jest. Tak mi się życie ułożyło, że jestem sama i radzę sobie sama cały czas. Postanowiłam się przeprowadzić do Francji na studia i po studiach zostałam. 

Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, że nawet głupie założenie konta w banku wymaga miliona dokumentów, nie mówiąc już o wynajęciu mieszkania. Ale to przecież nie problem. Facet wszystko załatwi, a ja odwdzięczę się w naturze !

Francuzi traktują Polki jak darmowe prostytutki, taka jest prawda. Nie wierzcie w te wszystkie opinie, że Polki są na świecie uwielbiane i uważane za najpiękniejsze. Obcokrajowcy się z nas śmieją. Jeśli znacie język francuski to polecam wam poczytać fora internetowe, gdzie Francuzi odwiedzający Polskę chwalą się ile panienek zaliczyli jednej nocy i zapłacili za to tylko jednego drinka !

Niestety taką mamy opinię, Polka dla kasy zrobi wszystko. A potem będzie płacz, bo Francuzik jeśli jest bystry to pobawi się takim przedmiotem a potem wyrzuci go do kosza..

Gość gość
18 minut temu, Gość Xoxo napisał:

Postanowiłam założyć o niej wątek bo to kolejna juciberka, która nie znosi krytyki i usuwa wszystkie nieprzychylne komentarze. 

Dziewczyna przedstawia swoje życie w Paryżu, edukuje widzów w zakresie paryskiego stylu o którym tak naprawdę nie ma pojęcia. Jak powiedziała w jednym z filmików, nic nie załatwiła sama (mieszkanie, ubezpieczenie, a nawet numer telefonu haha) bo wszystko cytuję ''odwalił'' za nią jej facet, który jest Francuzem.

A dlaczego ja mam prawo wypowiadać się w tym temacie i kwestionować merytoryczność tego kanału? Mieszkam sama w Paryżu od 6 lat. Chłopaka, faceta, męża nie mam, przepraszam. Wiem, że zaraz pojawią się komentarze, że pewnie jestem paszczurem, którego nikt nie chce. Może i tak jest. Tak mi się życie ułożyło, że jestem sama i radzę sobie sama cały czas. Postanowiłam się przeprowadzić do Francji na studia i po studiach zostałam. 

Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, że nawet głupie założenie konta w banku wymaga miliona dokumentów, nie mówiąc już o wynajęciu mieszkania. Ale to przecież nie problem. Facet wszystko załatwi, a ja odwdzięczę się w naturze !

Francuzi traktują Polki jak darmowe prostytutki, taka jest prawda. Nie wierzcie w te wszystkie opinie, że Polki są na świecie uwielbiane i uważane za najpiękniejsze. Obcokrajowcy się z nas śmieją. Jeśli znacie język francuski to polecam wam poczytać fora internetowe, gdzie Francuzi odwiedzający Polskę chwalą się ile panienek zaliczyli jednej nocy i zapłacili za to tylko jednego drinka !

Niestety taką mamy opinię, Polka dla kasy zrobi wszystko. A potem będzie płacz, bo Francuzik jeśli jest bystry to pobawi się takim przedmiotem a potem wyrzuci go do kosza..

Ale tak właściwie to o co Ci chodzi? Kobieta nie ma prawa zrobić filmiku o francuskiej aptece, bo przy zakładaniu konta w banku pomagał jej facet?

Co do opinii na forach to się ośmieszasz. Wiadomo, że większość osób tam piszących to frustraci - spójrz chociażby na Kafe. Sama mieszkam we Francji i moim zdaniem po pierwsze: Francuzi mają średnie pojęcie o Polsce, po drugie mnóstwo Francuzów ma polskie korzenie i oni reagują bardzo pozytywnie.

Gość Koko

Powinna z Julką Kobus nagrać wspólnego vloga o odnoszeniu sukcesów we Francji hahahah

Gość heh

Ale, że co tyłek Cię boli, że ktoś ma na kogo liczyć, że ktoś miał trochę łatwiej niż Ty ? Weź się ogarnij, niby mieszkasz we Francji - piękny otwarty kraj, a zaściankowość myślenia Ci została. Myślisz jak taka przepraszam za szczerość wścibska baba z osiedla, która czuwa nad moralnością wszystkich wokół - kto z kim, że NIE Z POLAKIEM? SKANDAL!  Weź, zrób coś dla siebie lepiej i od razu samopoczucie się poprawi. Naczytałaś się jakiś chorych forum dla pseudo samców alfa, a tak naprawdę pryszczatych frustratów (coś jak Reddit, wykop i parę innych) i szerzysz to dalej. Nawet na kafe wielokrotnie można było "podziwiać" wątki "Polki k..wy". W każdym kraju są takie fora. Czytałam już coś podobnego w hiszpańskim, francuskim i amerykańskim internecie, w innych krajach pewnie też coś się znajdzie. I nie wrzucaj obcokrajowców do jednego worka, bo to okropnie krzywdzące. 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Koko napisał:

Powinna z Julką Kobus nagrać wspólnego vloga o odnoszeniu sukcesów we Francji hahahah

Tylko, że ona nigdzie nie mówiła/pisała, że osiągnęła we Francji jakiś sukces. A o przeprowadzce  sama mówiła, że miała "miękkie lądowanie" dzięki pomocy partnera więc też nie robi  tego jakiegoś osiągnięcia i się tym nie chwali.

11 godzin temu, Gość Xoxo napisał:

Zgadzam się z Twoja opinia. Mieszkam w Paryżu od 7 lat też. Jednak mam gdzieś co sobie Francuzi o nas gadają jako że ich cudowne rodaczki też dają dupy za szklankę w Café Oz tylko z tą różnicą że one faktycznie muszą iść do café Oz by ktoś wogole chciał je tknac à w wieku 40 lat są zdizwione że mąż je z Tatiana zdradza. 

Gość Gosc

Tak tak brońcie jej, a potem wszystkie dziewczynki z podstawówek, które ją oglądają będą myślały, że życie jest takie proste i piękne. Wystarczy nadstawić tyłka jakiemuś fagasowi (chociaż to też wymaga by być dobrą w swoim fachu, inaczej skończyłoby się na jednym razie..) i już możemy bez problemu mieszkać w pięknym paryskim apartamentowcu. Kiedy to zwykli śmiertelnicy muszą płacić co najmniej 800 euro czynszu za 8m2 z kibelkiem na korytarzu. Takie są realia, ale to nic. Oglądajcie dalej i podziwiajcie.