Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy od leków hormonalnych się tyje?

Polecane posty

Gość gość

będę musiała je brać w związku z chorobą

Gość Jarzębina

Są różne rodzaje hormonów. Lekarz za którymś razem tak mi dobrał leki, że nie tyłam.  Wręcz figura nienaganna była.

Gość Gość

Raczej tak.

Gość Gosc

Tak, niestety od razu po wzięciu hormonu w związku z chora  tarczyca poczułam że coś się dzieje z moim ciałem.Nie przytyłam bardzo ale niestety czuję że jest inaczej niż kiedys, coś na pewno uszkadzają.

Gość gość

Zależy jakie leki i na co. Czasem wręcz się chudnie.

Gość gość

na wywołanie miesiaczki

Gość Gość

Tak będzie ale jak nastąpi wyrównanie  hormonów to zrzucisz kg lub przynajmniej  będziesz mogła to zrobić jeßli wcześniej zakazano ci aktywności fizycznej i oszczędny tryb życia .

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

na wywołanie miesiaczki

Luteina?

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

tak

Po luteinie lubi zatrzymywać się woda w organizmie, więc pewnie waga trochę podskoczy. Jest to efekt całkowicie odwracalny. Sama luteina natomiast nie zmienia metabolizmu, nie ma na niego wpływu. Długo nie masz miesiączki?

Gość gość

2 miesiace

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

2 miesiace

Ile masz lat?

Gość Gosciowa
4 minuty temu, Gość gość napisał:

tak

Brałam siedem miesięcy  i nie utyłam, więc jest szansa, że i ty nie utyjesz. 

Gość Monika

Roznie.

Te ktore modeluja tarczyce badz wyrownuja prace innych narzadow - powinny dzialac tak,ze waga bedzie prawidlowa, a jesli przez chorobe byla za duza to spadnie.

Natomiast te brane w innym celu moga jako skutek uboczny powodowac tycie i to w bardzo krotkim okresie.

Po ich odstawieniu (wyleczeniu problemu podstawowego) waga wraca zwykle do normy.

Gość Gość

Przeszłaś badania hormonalne, czy lekarz przepisał Ci luteinę "na oko"? 2 miesiące to trochę mało żeby łykać luteinę. Miałaś robione TSH, pozostałe hormony tarczycy, prolaktynę, progesteron? Pytam o to, bo raz, że może okazać się, że to nietrafiony pomysł, a dwa, że organizm lubi się rozleniwić po stymulacji hormonalnej - zamknięte koło. 

Gość Czarna\

Brałam kiedys ale tez uwaałam co jem i schudlam wtedy duzo...niektorym po tabletkach wzrasta apetyt i dlatego tyja ,,po prostu uwazaj na jedzenie nie przejadaj sie

Wszelkie sprawy hormonowe konsultujcie z lekarzem... Ja mam fajną lekarkę w cinis med, dr Maria Kusz, polecam wizytę u SPECJALISTY bo internet mówi czasem dziwne rzeczy...

Gość Gość

Ja po luteinie nie przytyłam brałam 2 miesiące. Ale po metiolu/ nadczynność tarczycy/ 12 kg w ciągu 7 miesięcy. Też rzuciłam palenie papierosów.  Teraz juź poziom hormonów  jest lepszy  i odchudzam się, uprariam sport.  I jest git.

Gość Gosc

Ja tyłam BEZ leków.  W ciągu 5-6 miesięcy przytyłam ok.10 kg. Po rozpoczęciu leczenia niedoczynności tarczycy,  właśnie lekarstwami hormonalnymi, waga wróciła do normy.