Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Ostatnio pomogliscie mi przygotowac kurczaka teraz chce ugotowac klopsy

Polecane posty

Gość gosc

Jak to uczynic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Kup ze słoika 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Kup ze słoika 

Niedobre. Po domowemu lepsze, skladniki mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Google nie gryzie 😛

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ???

Ugotować klopsy 😮

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc
25 minut temu, Gość gość napisał:

Google nie gryzie 😛

Chce zrobić po kageteryjnemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Jakie masz mięso na te klopsy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Jakie masz mięso na te klopsy?

Wołowe droga Pani. Wieorzowina mnie obrzydza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Wołowe droga Pani. Wieorzowina mnie obrzydza

No to zmiel tę wołowinę, dodaj bardzo drobno pokrojoną cebulę i czosnek oraz soł i pieprz.Jak lubisz mozesz tez dodac posiekaną natkę pietruszki. Ulep kulki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w mące i podsmaż z kazdej strony, zeby zamknąć kolagen.Podlej wodą, dodaj liscie laurowe, ziele angielskie, majeranek, paprykę słodką, pieprz cayenne, zeszkloną cebulę, czosnek i duś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

No to zmiel tę wołowinę, dodaj bardzo drobno pokrojoną cebulę i czosnek oraz soł i pieprz.Jak lubisz mozesz tez dodac posiekaną natkę pietruszki. Ulep kulki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w mące i podsmaż z kazdej strony, zeby zamknąć kolagen.Podlej wodą, dodaj liscie laurowe, ziele angielskie, majeranek, paprykę słodką, pieprz cayenne, zeszkloną cebulę, czosnek i duś.

A moze byc zamiast mąki bułka tarta? Mam do tego sos do pieczeni to potem dodam do tej wody. Od razu mi się rozjasnil umysl. Dzięki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

A moze byc zamiast mąki bułka tarta? Mam do tego sos do pieczeni to potem dodam do tej wody. Od razu mi się rozjasnil umysl. Dzięki!

Może byc bułka. Tylko nie dodawaj bulki do srodka, bo niektorzy tak robią.Aha i podsmazaj na smalcu a nie na oleju, bo zasada jest taka, ze miesa sie smazy na tluszczu zwierzęcym a warzywa na roslinnym.Jak lubisz sos pomidorowy to mozesz na koniec dodac przecieru pomidorowego, a jak we wlasnym to lepiej zagescic odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszanej uprzednio w zimniej wodzie.Powodzenia.

Gotowego sosu nie polecam, ale rob jak uwazasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Może byc bułka. Tylko nie dodawaj bulki do srodka, bo niektorzy tak robią.Aha i podsmazaj na smalcu a nie na oleju, bo zasada jest taka, ze miesa sie smazy na tluszczu zwierzęcym a warzywa na roslinnym.Jak lubisz sos pomidorowy to mozesz na koniec dodac przecieru pomidorowego, a jak we wlasnym to lepiej zagescic odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszanej uprzednio w zimniej wodzie.Powodzenia.

Gotowego sosu nie polecam, ale rob jak uwazasz.

Dzięki może coś z tego wyjdzie. Miłego dnia 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Aha, wody ma byc tak do polowy klopsow i dus pod przykryciem. Jak wyparuje za duzo zawsze mozna dodac.Pamietaj, ze wolowina robi sie dluzej niz inne miesa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Dzięki może coś z tego wyjdzie. Miłego dnia 🙂

Powodzenia.Milego i smacznego 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dragonisty

Gesslerowa nie jesteś na diecie przypadkiem? 😉 ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dragonisty

Gesslerowa nie jesteś na diecie przypadkiem? 😉 ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dragonisty

Gesslerowa nie jesteś na diecie przypadkiem? 😉 ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dragonisty

Gesslerowa nie jesteś na diecie przypadkiem? 😉 ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dragonisty

Gesslerowa nie jesteś na diecie przypadkiem? 😉 ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1 minutę temu, Gość Dragonisty napisał:

Gesslerowa nie jesteś na diecie przypadkiem? 😉 ;D

Nie jestem i nigdy nie bylam.Moja waga jest piorkowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dragoniasty

Co mnie tak powieliło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Mam nadzieję autorze, ze jeszcze tych klopsow nie zrobiles, bo na smierc zapomnialam napisac, ze do surowego mięsa trzeba dodac surowe jajko/ jajka, w zaleznosci ile tego mięsa. Jesli juz zrobiles to mam nadzieję, ze ci sie nie rozpadly, bo jesli sie mieso rozpadło to zawsze to moze byc jako sos do spaghetti. :classic_wink:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dody klon

Jak nie dodales jajka to bedzie niezly klops...hehe:classic_laugh:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×