Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorrkkaaa

Czy ktos sie zna na samochodach chodzi mi o tlumik koncowy wydech

Polecane posty

Gość autorrkkaaa

Mam problem z wydechem bo rusza sie-  drga na prawo i lewo.Slyszac dzowny dzwiek jakby cos bylo w srodku. co tomoze byc.Nie mam jak narzie mozliwosci podjechania do mechanika.

W środku czego?... skoro wydech jest ruchomy, to może wieszaki się wyeksploatowały i stąd te dźwięki? Uważaj, bo obicia mogą doprowadzić do uszkodzenia zawieszenia silnika. Nawet, jeśli to nie to, warto się skonsultować z mechanikiem jak najszybciej, by nie pogarszać usterki.

Gość autorrkkaaa

w srodku wydechu.niewiem jaktoi napisac zeby byli wiadomo o co chodzi,.i dmucha z wydechu ze jak stoje na parkingu i widac jak piasek czy kamyczki sie ruszaja.

bylam kilka dni temu na przegladzie i wszystko ok. miesiac temu byl wymieniany katalizator- bo rozsypal sie w srodku.

malo jedze tylko po miescie.

Gość autorrkkaaa

wiem jak moge  opisac. tak jak bylo w katalizatorze ze cos luznego wsrodku sie rzosypalo i taki dziwek sie wydobywa.

Gość domorosły mechanik

w środku tłumika pewnie oberwało się jego wnętrze i stuka po bokach hałasując.Możesz z tym jeździć tak długo jak chcesz.Nic poza efektami akustycznymi nie będzie a to że lata na boki to każdy ma pewne odchyły bo mocowany jest na gumach