Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flow

Doradzcie czy złozyc mu życzenia urodzinowe kilka dni po rozstaniu czy siedzieć cicho?

Polecane posty

Gość Flow

Mieliśmy niedawno konflikt, po którym było tydzień ciszy, zupełnego milczenia. W trakcie tych cichych dni wypadały moje urodziny, on złożyl mi życzenia za pośrednictwem komunikatora internetowego. Kilka dni później rozmawialiśmy, a że jednak nie potrafiliśmy się dogadać, ja powiedziałam mu kilka słów prawdy, i zasugerowalam rozstanie. I teraz moje pytanie i prośba do was, za kilka dni to on ma urodziny, złożyć mu życzenia? W jakiej formie? Proszę o pomoc

Gość abc123

Jeśli nie wyślesz mu życzeń będzie to oznaczało, że masz do niego jakąś urazę, a to rodzi wrogość i dodatkowo będzie znaczyło, że paradoksalnie nadal Ci na nim zalezy, bo nawet negatywne emocje świadczą o pewnym zaangażowaniu.
Życzenia mogą składać sobie nawet zwykli znajomi, więc jak najbardziej powinnaś mu je złożyc- bo z tego co się domyslam nadal Ci w jakiś sposób na nim zalezy, a moze nawet myslisz o powrocie.

Jednak zrób to neutralnie za pośrednictwem najlepiej smsa. Niech ten sms będzie miły, ale niezbyt wylewny jakbys pisała go do kolegi np. Z okazji urodzin życzę Ci spełnienia marzeń, dalszych sukcesów w pracy -i takie tam standardowe życzenia- Wszystkiego najlepszego 🙂

Nie wysyłaj mu ich za pomoca komunikatora bo to wyjdzie jakbys chciala sie zemscic.

Pamiętaj obojetność boli najbardziej, a nie obrazanie sie bo ono zawsze pokazuje, że Ci zależy 🙂

Gość abc123

Aha i po zyczeniach już się więcej nie odzywaj, nie pytaj co słychać itd. nawet jeśli cisza miałaby trwać długo, a tak może być po rozstaniu, więc musisz się przygotować na dni, albo nawet tygodnie bez jego odzewu zanim uświadomi sobie, ze mu Ciebie brakuje.
Jeśli zrobiłaś mu jakieś wyrzuty, to możesz napisać mu wiadomość mailową i  w krótki i niezbyt wylewny sposób ( zeby nie pokazać zbytniego zainteresowania) za nie przeprosić i napisać mu, że chcesz po prostu rozstać się w zgodzie, ale też uważasz, że rozstanie to będzie dobry pomysł.

I wtedy zamilknij. Jeśli on będzie sie odzywał odpisuj miło, ale zdawkowo. Może uda wam się wrócić, ale odnawianie kontaktu może troche potrwać, jeśli to on się Tobą nie interesował przez ostatni czas, to musi za Tobą zatęsknić, a na to potrzeba trochę czasu, czasem tygodnia, czasem miesięca, a czasem jeszcze dłużej.

Pociesze Cię, ze u mnie te strategie kiedyś poskutkowały i wróciliśmy do siebie z byłym, który ze mną zerwał, ale dopiero po 4 miesiącach.

Pozdrawiam i powodzenia 🙂

Gość Flow
21 minut temu, Gość abc123 napisał:

Aha i po zyczeniach już się więcej nie odzywaj, nie pytaj co słychać itd. nawet jeśli cisza miałaby trwać długo, a tak może być po rozstaniu, więc musisz się przygotować na dni, albo nawet tygodnie bez jego odzewu zanim uświadomi sobie, ze mu Ciebie brakuje.
Jeśli zrobiłaś mu jakieś wyrzuty, to możesz napisać mu wiadomość mailową i  w krótki i niezbyt wylewny sposób ( zeby nie pokazać zbytniego zainteresowania) za nie przeprosić i napisać mu, że chcesz po prostu rozstać się w zgodzie, ale też uważasz, że rozstanie to będzie dobry pomysł.

I wtedy zamilknij. Jeśli on będzie sie odzywał odpisuj miło, ale zdawkowo. Może uda wam się wrócić, ale odnawianie kontaktu może troche potrwać, jeśli to on się Tobą nie interesował przez ostatni czas, to musi za Tobą zatęsknić, a na to potrzeba trochę czasu, czasem tygodnia, czasem miesięca, a czasem jeszcze dłużej.

Pociesze Cię, ze u mnie te strategie kiedyś poskutkowały i wróciliśmy do siebie z byłym, który ze mną zerwał, ale dopiero po 4 miesiącach.

Pozdrawiam i powodzenia 🙂

Dziękuję ci za wyczerpujące rady 🙂 wykorzystam je 🙂

Gość gość
2 godziny temu, Gość Flow napisał:

Mieliśmy niedawno konflikt, po którym było tydzień ciszy, zupełnego milczenia. W trakcie tych cichych dni wypadały moje urodziny, on złożyl mi życzenia za pośrednictwem komunikatora internetowego. Kilka dni później rozmawialiśmy, a że jednak nie potrafiliśmy się dogadać, ja powiedziałam mu kilka słów prawdy, i zasugerowalam rozstanie. I teraz moje pytanie i prośba do was, za kilka dni to on ma urodziny, złożyć mu życzenia? W jakiej formie? Proszę o pomoc

To właściwie się rozstaliście czy nie?

Ja bym sobie darowała gierki jak wyżej i porozmawiała jak normalni ludzie.