Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdegustowany

Sens związku z kobietą? Kobiety są tylko do jednego?

Polecane posty

Gość Zdegustowany

Cześć wszystkim.

Od jakiegoś czasu dochodzi do mojej świadomości ważna kwestia. Bowiem, po co mi kobieta na stałe?

Wszystkie kobiety, z którymi miałem do czynienia, miały sporo na sumieniu bądź były w jakiś sposób psychicznie kulawe. Często nie radzące sobie ze sobą i z życiem, uzależnione często od palenia, słodyczy, kawy i wina prawie codziennie wieczorem - co regularnie łączone powoduje starzenie się w trybie maksymalnie przyspieszonym. Co mi po kobiecie na stałe, która po 30tce zacznie się po prostu.. sypać? Co mi po kobiecie, na którą będę musiał łożyć na lekarzy, którzy i tak jej nie pomogą, bo przyczyny nie zostały wyeliminowane, a ciało poprzez brak "środków" nie zostało naprawione? Trujące leki powodują najczęściej kolejne obciążenie organizmu, z którym ciało musi sobie radzić.

Moja poprzednia dziewczyna była lekko zabawowa, i po czasie okazało się że ma dwóch chłopaków - ja byłem tym drugim z doboru. Zostałem dobrany do tego trójkąta, ze względu na to, jakie mam cechy, a które są rzadkie u mężczyzn w naszym społeczeństwie, i wyjątkowo dobrze dbam o zdrowie, sylwetkę, finanse, wygląd, obycie. Przywiązała mnie do siebie, wyglądała nawet na zakochaną, ale starego chłopaka nie puści, bo ma z niego za duże korzyści, chociaż ma go w poważaniu głęboko w serduszku.

Kolejne dziewczyny nagminnie prezentowały brak jakichkolwiek zainteresowań, uzależnienia, rozchwianie emocjonalne, narcyzm, pazerność związana głównie z badaniem ile mam pieniędzy, zazdrość i zaborczość, próżność i bierność.

Mam tego dość.

Stąd pojawia się we mnie pytanie - po co mi kobieta na stałe? Seks jest wszędzie, i to już nie te czasy, że trzeba wchodzić w związek, aby go mieć. Wystarczy nawet wyjść do klubu.

Właściwie, to całe swoje życie byłem bardziej samotny w związku niż będąc samemu i nigdy nie otrzymałem od nikogo prawdziwego wsparcia i zrozumienia. Wszystko wypracowałem sobie sam, w bólu, ciszy i latach pracy, w czym lekko wspomagała mnie tylko najbliższa rodzina, nikt mi niczego nawet nie pogratulował - kobiety były zadowolone głównie z tego, że znalazły zasobny i ładny wół roboczy, którym mogą się pochwalić przed koleżankami i wszystko sprawiało wrażenie, że ona się chwali tym kogo upolowała, a nigdy tego, co zrobiłem, nawet nie doceniła.

Związki i kobiety ze względu na wszystkie moje (negatywne) doświadczenia zwyczajnie mi obrzydły. Stąd moje pytanie - po co mi kobieta, która nawet nie jest w stanie pewnych rzeczy zrozumieć, a jej główne życiowe motto to wymagania, i brak dawania czegokolwiek od siebie, poza seksem - który jest, swoją drogą, znacznie przyjemniejszy dla kobiet, jeżeli się zna "obsługę" kobiecego ciała? Nie widzę żadnych logicznych powodów, aby się z kimkolwiek wiązać. Proszę o opinie.
Pozdrawiam, Michał 31.

Gość Kobieta

Kogo to interesuje? Nie wiaz sie po prostu. Twoje życie twoja sprawa. 

Gość Zdegustowany
13 minut temu, Gość Kobieta napisał:

Kogo to interesuje? Nie wiaz sie po prostu. Twoje życie twoja sprawa. 

Wydawało mi się, że od tego są fora internetowe?