Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Też tak macie że odkladacie ważny telefon na później

Polecane posty

Gość gosc

Musze zalatwic sprawe i sobie na pozniej przekladam itp.. a potem jeszcze bardziej sie stresuje

Gość Gość

Nie odkąd wiem z doświadczenia że źle na tym wyjdę. Już dorosłam i wiem że to jak się zostawia coś na ostatnią chwilę to można się przeliczyć. Na olimpiadzie sekundy decydują  o złotym medalu.

Gość Hahaha

Hahaha, jeszcze zobaczyć trzeba jak sytuacja się rozwinie. Jak bardzo to Trzeba będzie dzwonić. Jak na znakach wskazujących jak dziś to będzie można jeszcze iść 🙂

Gość ccc

Prokrastynacja

Gość Tak mam

Psychicznie musze sie nastawic. Nie lubie dzwonic .Wole face to face. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Tak mam napisał:

Psychicznie musze sie nastawic. Nie lubie dzwonic .Wole face to face. 

Ja nie lubię czegoś odwoływać, bo to dziwnie tak się tłumaczyć.. Dlaczego. 

Gość gość

Kiedyś tak miałam, ale teraz właśnie wiem, ze tylko dodaje sobie tym stresu, wiec ( moze to zabrzmi smiesznie, ale pomaga) przed ważnym telefonem trenuje sobie na glos ( albo szeptem gdzies gdzie mnie nikt nie slyszy) co powiem.

Ewentualnie jesli sie nie da chociaz ukladam sobie taka rozmowe w myslach. Wtedy przestaje sie platac i wiem co powiedzieć 😉

A po takim sceniariuszu staram sie dzwonić od razu i mam to z glowy 😄

Gość paniA

Mam tak, teraz musze zadzwonić do swojego dentysty z reklamacją - i zwlekam i zwlekam, bo nie lubie takich spraw zalatwiac.

I zle się z tym zwlekaniem czuję.

Gość Jajaja
15 minut temu, Gość Gość napisał:

Ja nie lubię czegoś odwoływać, bo to dziwnie tak się tłumaczyć.. Dlaczego. 

Ja zadzwonie w terminie ale nie za godzine tylko np za 4-5:) Nigdy sie nie tlumacze .ewentualnie -nie mialam jak wczesniej -przepraszam I juz 🙂

Gość gość
4 minuty temu, Gość paniA napisał:

Mam tak, teraz musze zadzwonić do swojego dentysty z reklamacją - i zwlekam i zwlekam, bo nie lubie takich spraw zalatwiac.

Można to zrobić dyplomatycznie, choć nie jest to komfortowa sytuacja. Przede wszystkim nie z pretensjami, ale życzliwością powiedzieć: "dzień dobry pani doktor, tu Anna Nowak. Pani doktor, mam prośbę, ostatnio ta plomba, którą robiłyśmy mi wypadła i mam problemy z gryzieniem. Dałoby się to naprawić w najbliższym terminie w formie poprawki?"

Gość gość

A jeśli po tak miłej prośbie pani dentystka będzie miała jakieś ale, albo powie, że trzeba za to zapłacić, to... raczej trzeba zmienić dentyste. Ale spróbować można właśnie tak ugodowo

Gość Gość
34 minuty temu, Gość paniA napisał:

Zamiast dzwonić idź tam po prostu i wejdź w wolnej chwili. Na żywo będzie gorzej cie zbyć