Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSD

Czy jest tu jakis informatyk który mógłby mi pomoc zdalnie

Polecane posty

1 minutę temu, Gość SSD napisał:

Przyszło mi do głowy, ze to RAM. Mógłbyś coś dla mnie zrobić i powiedzieć ile coś takiego może kosztować? znaczy jeśli to RAM. Tak mniej więcej. Dokładny model to Sony Vaio SVT151A11L

nie słuchaj głupich rad. przy uwalonym RAM-ie nie wejdziesz do biosu idt. albo od razu blue screen będzie, abo kompa nie odpalisz, więc na 99% to nie ram

Gość SSD
8 minut temu, saritom napisał:

a instalke masz na usb czy recovery z dysku?
ściągnij sobie instalke win 10 ze strony MS odpal, dojdzie do okienka odnośnie wyboru dysku/partycji
usuń wszystkie partycje, stwórz od nowa, format i powinno być gotowe. Możesz po tym anulować instalkę win 10 i zainstalować 8 

Mam i taka i taka. Nic nie idzie. Win 8 z recovery nie idzie, bo: Unable to reset your PC. A required drive partition is missing. A win 10 z pendriva, bo: system not found. Dziękuje, ze zechciała się nad tym pochylić. To miłe. 

Gość SSD

Zechciałeś*

Gość INFORMATYK 24 LATA
7 minut temu, Gość SSD napisał:

Przyszło mi do głowy, ze to RAM. Mógłbyś coś dla mnie zrobić i powiedzieć ile coś takiego może kosztować? znaczy jeśli to RAM. Tak mniej więcej. Dokładny model to Sony Vaio SVT151A11L

Na Allegro DDR3 8 GB kosztuje 100 zł.

Przetestuj wcześniej RAM Memtestem bootowanym z USB/CD/DVD.

Gość SSD
5 minut temu, saritom napisał:

nie słuchaj głupich rad. przy uwalonym RAM-ie nie wejdziesz do biosu idt. albo od razu blue screen będzie, abo kompa nie odpalisz, więc na 99% to nie ram

On działa normalnie, wszystkie opcje dostępne z recovery jak testowanie dysków, działają poprawnie. Odpalałem go z pendriva po wybraniu takiej opcji z poziomu recovery, a potem tez przestawiając w BIOSie napedy (żeby odpalał się z pendriva)

Gość SSD
3 minuty temu, saritom napisał:

ale do biosu możesz wejść?

Tak

Gość INFORMATYK 24 LATA
5 minut temu, saritom napisał:

Ale bzdury. 

Gość SSD
3 minuty temu, Gość INFORMATYK 24 LATA napisał:

Na Allegro DDR3 8 GB kosztuje 100 zł.

Przetestuj wcześniej RAM Memtestem bootowanym z USB/CD/DVD.

Dobrze, dziękuje za pomoc. 🙂

Gość SSD

A może win8 z pendriva pójdzie lepiej? Może tu jest problem? Może to jakieś wewnętrzne zabezpieczenia Sony?

Gość SSD

Wiersz poleceń tez działa z poziomu recovery, ale to już za wysokie progi dla mnie.

Gość gość
10 minut temu, Gość SSD napisał:

Mam i taka i taka. Nic nie idzie. Win 8 z recovery nie idzie, bo: Unable to reset your PC. A required drive partition is missing. A win 10 z pendriva, bo: system not found. Dziękuje, ze zechciała się nad tym pochylić. To miłe. 

Jesteś pewna, że ten pendrive jest ok? Bootowałaś kiedykolwiek wcześniej z niego komputer? Bo moim zdaniem tu jest problem. 

najszybciej będzie jak podjedziesz do sklepu i kupisz nowy dysk i go podmienisz 😉

Gość SSD
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Jesteś pewna, że ten pendrive jest ok? Bootowałaś kiedykolwiek wcześniej z niego komputer? Bo moim zdaniem tu jest problem. 

Jestem pewna. Bootowałam. Ale tylko innego laptopa.

Gość SSD
8 minut temu, saritom napisał:

najszybciej będzie jak podjedziesz do sklepu i kupisz nowy dysk i go podmienisz 😉

Mam dysk HDD w domu, ale tu pewnie przydałaby się wymiana tego SSD prawda? 

Gość SSD

Zaniosę go do serwisu, jeśli to nic mechanicznego to powinno pójść gładko. Serdecznie dziękuje za próbę pomocy. Miłego dnia.

Gość gość
1 minutę temu, Gość SSD napisał:

Zaniosę go do serwisu, jeśli to nic mechanicznego to powinno pójść gładko. Serdecznie dziękuje za próbę pomocy. Miłego dnia.

Nieee. Włóż pendrive, uruchom laptop i naciskaj F11 aż pojawi się menu. Wybierz w nim USB i powinien uruchomić się instalator Windowsa.

Gość SSD
5 minut temu, Gość gość napisał:

Nieee. Włóż pendrive, uruchom laptop i naciskaj F11 aż pojawi się menu. Wybierz w nim USB i powinien uruchomić się instalator Windowsa.

Dziecinnie proste. 😞 Pisałam, ze wszelkie próby odpalenia go z USB są daremne. Niemniej dziękuje za chęci.

Gość SSD
5 minut temu, Gość gość napisał:

Dziecinnie proste. 😞 Pisałam, ze wszelkie próby odpalenia go z USB są daremne. Niemniej dziękuje za chęci.

Gość gość

hej, tutaj jest instrukcja jak postąpić w podobnej sytuacji, mi pomogło

https://pastebin.com/CSgJX5SC

Gość SSD

Laptop już w fachowych łapkach, a Wam jeszcze raz dzięki za chęć pomocy.

Dnia 3.07.2019 o 11:38, Gość SSD napisał:

Laptop już w fachowych łapkach, a Wam jeszcze raz dzięki za chęć pomocy.

i jaka w końcu diagnoza była?