Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Kiedy zacząć kłaść noworodka na brzuszek?

Polecane posty

Gość Gość

Córka ma 2 tygodnie zastanawiam się czy jest jakiś ,,odpowiedni czas" żeby zacząć leżakować dziecko na brzuszku ? Kiedy wy zaczęłyscie kłaść tak maleństwo? Dodam że pępek ma już zagojony więc raczej nic jej uwierać i boleć nie będzie.

Gość Gosc

Można klasc jak najbardziej. Ja tylko nie kladlam tak na noc bo sie balam ze sie udusi.  W dzień to spoko. 

Gość Gosc

Pytasz serio??Toc od  pierwszego dnia życia można kłaść dziecko na brzuszek.Slyszalas o kangurowaniu?Toc to się praktykuje zaraz po porodzie..

Gość Gość

Od urodzenia 

Gość Bdhdhdb

Syn dostał w drugiej dobie życia żółtaczki i był naświetlany naprzemiennie na plecach i brzuchu. Pomimo kikuta pępowiny. Kłaść można od 1 dnia życia. Im szybciej tym lepiej 

Gość Gosc

Ja córeczkę kladlam od urodzenia ale strasznie protestowała. Do trzeciego miesiąca wytrzymywala max.15 min. A teraz ma 6 miesięcy i to jej ulubiona pozycja. 

Gość Gość

Kłaść można, ale tylko jak cały czas patrzysz na dziecko. Moja córka dusila się na brzuszku, zbyt duży nacisk był na klatkę piersiową, gdyby nie moja czujność to strach myśleć. Polożna potem chciała pokazać mi, że dziecko się nie dusi i małą położyła na brzuszku  i to samo, usta w rybkę i udawało się dziecku na rączkach  podnieść, żeby oddech złapać. Bądź bardzo czujna.