Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwa

Problemy z pamięcią

Polecane posty

Gość Dziwa

Mam ogromne problemy z pamięcią w wieku lat 30. Jeśli sobie prostych rzeczy nie powtarzam,jakbym uczyła się słówka z obcego języka ,to nie pamiętam bardzo prostych, ale ważnych spraw,informacji, czy sytuacji. Najgorsze,że nie znalazlam klucza, do tego,JAKI TYP SYTUACJI nie jest przeze mnie zapamietywany. Jest dramat! Psychiatra mnie lekceważył. Rodzina i znajomi już powoli się przyzwyczaja. W pracy i w życiu jest to zmora!!!!! Aitzhalmer przecież nie występuje w młodym wieku. Co jest????!

Ps.Nie mam chorej tarczycy, nie miałam żadnego wypadku, jestem wyksztalcona i jakiś szło mi uczenie się i zapamiętywanie, chociaż zawsze dość ciężko. 

Gość Dziwa

Aha i nie pije alkoholu, nie zażywam dragow,nie palę  

Gość Gosc

A ten nick to po co? Nie pamiętasz? Czy tworzysz fejk temat? 

Gość Gość

Alzheimer  występuję nie tylko po 70 r.  Życia.

Gość Dziwa

No nie wiem..............aitzhalmer slyszalam od lekarza,że nie występuje w moim wieku. Serio mam problemy ...np.siostra prosi ,żebym zrobiła herbatę. Idę w strine czajnika i po kilku krokach zapominam kompletnie, że miałam to zrobić i idę odpoczywać na fotel i coś czytać. Później draka, że ją olewam.

Gość XXXXX

- jedz więcej makaronu;

- spożywaj mniej cukrów, zwłaszcza prostych;

- zrób niezbędne badania;

- korzystaj nie tylko z pamięci krótkoterminowej;

- poczytaj o technikach i metodach uczenia się/zapamiętywania;

- trenuj koncentrację;

itd.

Gość Dziwa
1 minutę temu, Gość XXXXX napisał:

- jedz więcej makaronu;

- spożywaj mniej cukrów, zwłaszcza prostych;

- zrób niezbędne badania;

- korzystaj nie tylko z pamięci krótkoterminowej;

- poczytaj o technikach i metodach uczenia się/zapamiętywania;

- trenuj koncentrację;

itd.

Rozumiem ,poza tym: jedz więcej makaronu. 

Ale dzięki.

Gość gość

Wypróbuj lecytynę. Poprawia ona koncentrację oraz proces zapamiętywania.

Gość XXXXX

Makaron razowy, brązowy ryż, pieczywo razowe, kasze itd. dostarczają dużo węglowodanów, które są bardzo ważne dla organizmu.

Gość Kasia
59 minut temu, Gość Dziwa napisał:

Mam ogromne problemy z pamięcią w wieku lat 30. Jeśli sobie prostych rzeczy nie powtarzam,jakbym uczyła się słówka z obcego języka ,to nie pamiętam bardzo prostych, ale ważnych spraw,informacji, czy sytuacji. Najgorsze,że nie znalazlam klucza, do tego,JAKI TYP SYTUACJI nie jest przeze mnie zapamietywany. Jest dramat! Psychiatra mnie lekceważył. Rodzina i znajomi już powoli się przyzwyczaja. W pracy i w życiu jest to zmora!!!!! Aitzhalmer przecież nie występuje w młodym wieku. Co jest????!

Ps.Nie mam chorej tarczycy, nie miałam żadnego wypadku, jestem wyksztalcona i jakiś szło mi uczenie się i zapamiętywanie, chociaż zawsze dość ciężko. 

Jestem w podobnym wieku i mam dokładnie to samo .Nie potrafię dokładnie sprecyzować od kiedy mi  się  to zaczęło.Banalnych rzeczy nie jestem sobie w stanie przypomnieć .Trochę się denerwuje bo jestem  na to zdecydowanie za młoda.Kiedys pamiętałam wszystkie daty urodzin i imienin bo szybko łapałam cyfry teraz mam z tym duży problem .Coraz częściej po prostu udaje że wiem i pamiętam a tak naprawdę rozpaczliwie próbuje sobie przypomnieć .