Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrupka

Jak to możliwe że ktoś chce być z kimś kto

Polecane posty

Gość Chrupka

Tylko dla dorosłych, inteligentnych, skłonnych do refleksji osób.

Zastanawiam się, jak to możliwe, że mężczyzna, z którym związek był naprawdę ciężki (uzależnienia, lekko psychopatyczny charakter- nie tylko w moim odczuciu, lecz nawet w opisie psychologa) i przez to zakończony przeze mnie, przez jego byłą żonę, i przez kilka jego następnych kobiet, jednak znajduje kogoś z kim powtórnie się ożenił. Ta kobieta wydaje się fajna, mądra, raczej nieustępująca mi w rozeznaniu co do ludzi czy jakości relacji. Jak to możliwe. 

Wydaje mi się, że każda mądra kobieta potrzebuje w związku bliskości, poczucia, że jest naprawdę kochana i ważna dla mężczyzny, że on się liczy z jej uczuciami.

A jednak to nie jeden przypadek, że ktoś fajny decyduje się na związek z mężczyzną, którego wady widzą ludzie. 

Intryguje mnie to od czysto psychologi

Gość Chrupka

...cznego punktu widzenia.

Gość Chrupka

Czy ktoś ma jakieś obserwacje, doświadczenia, przemyślenia w tym zakresie?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Chrupka napisał:

Zastanawiam się, jak to możliwe, że mężczyzna, z którym związek był naprawdę ciężki (uzależnienia, lekko psychopatyczny charakter- nie tylko w moim odczuciu, lecz nawet w opisie psychologa) i przez to zakończony przeze mnie, przez jego byłą żonę, i przez kilka jego następnych kobiet, jednak znajduje kogoś z kim powtórnie się ożenił. Ta kobieta wydaje się fajna, mądra, raczej nieustępująca mi w rozeznaniu co do ludzi czy jakości relacji. Jak to możliwe. 

Wydaje mi się, że każda mądra kobieta potrzebuje w związku bliskości, poczucia, że jest naprawdę kochana i ważna dla mężczyzny, że on się liczy z jej uczuciami.

A jednak to nie jeden przypadek, że ktoś fajny decyduje się na związek z mężczyzną, którego wady widzą ludzie. 

Boli Ciebie,że jest z nią szczęśliwy albo ona z nim???widocznie zaspokaja jego potrzeby a on jej.Roznie się zachowujemy przy różnych ludziach i dla kogoś z boku to psychol a dla niej widać ma pokłady człowieczeństwa. I tyle

Gość Monika

Moze ma tez jakies cechy, ktore uzupelniaja braki, potrzeby drugiej osoby...

Czlowiek to skomplikowana istota...

Gość Gość

Sprzedał się jej jako kochający i opiekuńczy,  z czasem go pozna, ewentualnie sądzi,  że kobiety zasłużyły na takie traktowanie i ich nie kochał a ona jest inna i ja kocha, czyli myślenie głupca.

Gość Chrupka
7 minut temu, Gość Monika napisał:

Moze ma tez jakies cechy, ktore uzupelniaja braki, potrzeby drugiej osoby...

Czlowiek to skomplikowana istota...

Fajna, mądra osoba kontra osoba niedojrzała, niepełna, problematyczna.

Nie widzę tu właśnie pomostu do stworzenia relacji wartościowej dla obu stron.

W grę nie wchodzi także status materialny ani wyjątkowa uroda.

Gość Chrupka

"Boli Ciebie,że jest z nią szczęśliwy albo ona z nim???widocznie zaspokaja jego potrzeby a on jej.Roznie się zachowujemy przy różnych ludziach i dla kogoś z boku to psychol a dla niej widać ma pokłady człowieczeństwa. I tyle"

Początkowy etap związku i decyzja o małżeństwie chyba nie opierają się na tym, że w kimś się widzi pokłady człowieczeństwa. Ja w każdym człowieku widzę pokłady człowieczeństwa, ale jeśli on we mnie nie widzi człowieka i nie dba o to co między nami, to nie wchodzę z nim raczej w związek małżeński.

Gość Monika
6 minut temu, Gość Chrupka napisał:

wyjątkowa uroda.

Tego nawet pod uwage bym nie brala... jedynie u nastolatkow.

Zostaje mesjanizm albo wzorzec wyniesiony z domu.

Albo cechy, ktorych ty u tej "zlej" strony nie widzisz, badz dla Ciebie nie sa atutem.

Tak jak pisalam, psychika ludzka jest nieodgadniona.

Poczytaj tez o biernych agresorach lub gashligtingu ( moze zmienisz zupelnie zdanie o tej "dobrej" osobie ;)

Czasem na zewnatrz cos wyglada zupelnie inaczej niz od srodka.

Naprawde nie wiem - mozna tylko domniemac.

Gość Gość
5 minut temu, Gość Chrupka napisał:

"Boli Ciebie,że jest z nią szczęśliwy albo ona z nim???widocznie zaspokaja jego potrzeby a on jej.Roznie się zachowujemy przy różnych ludziach i dla kogoś z boku to psychol a dla niej widać ma pokłady człowieczeństwa. I tyle"

Początkowy etap związku i decyzja o małżeństwie chyba nie opierają się na tym, że w kimś się widzi pokłady człowieczeństwa. Ja w każdym człowieku widzę pokłady człowieczeństwa, ale jeśli on we mnie nie widzi człowieka i nie dba o to co między nami, to nie wchodzę z nim raczej w związek małżeński.

A co Ciebie interesuje czyjs związek???zajmij się swoim życiem i je chrup zamiast rozkminiac czy on ,ona sa siebie warci

Gość Chrupka

Widziałam u niego dobre strony , inaczej w ogóle bym się z nim nie zaznajamiała. Ale to było nic przy naprawdę poważnych wadach. Ja nawet zazdrościłam ludziom, którzy byli z nim tylko w relacji koleżeńskiej, bo w tych relacjach jego dobre strony mogły górować nad złymi.

Możliwe, że faktycznie czegoś ważnego nie wiem o tych kobietach, albo że po prostu te związki i tak niedługo się skończą. Że to tylko kopie poprzednich związków.

Gość Chrupka

"A co Ciebie interesuje czyjs związek???zajmij się swoim życiem i je chrup zamiast rozkminiac czy on ,ona sa siebie warci"

Się robi, kapitanie!

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Chrupka napisał:

Widziałam u niego dobre strony , inaczej w ogóle bym się z nim nie zaznajamiała. Ale to było nic przy naprawdę poważnych wadach. Ja nawet zazdrościłam ludziom, którzy byli z nim tylko w relacji koleżeńskiej, bo w tych relacjach jego dobre strony mogły górować nad złymi.

Możliwe, że faktycznie czegoś ważnego nie wiem o tych kobietach, albo że po prostu te związki i tak niedługo się skończą. Że to tylko kopie poprzednich związków.

I żal jej du,od sciska że ma kogoś.. zalosne

Gość Po prostu ja

Ehh, czysty ja ten twój facet 😩 

Gość Po prostu ja

Ehh, czysty ja ten twój facet 😩 

Gość Po prostu ja

Ładne oczka, kiepski bajer żeby nie wzbudzać podejrzeń ehh stare czasy 

Gość gość
5 minut temu, Gość Chrupka napisał:

"A co Ciebie interesuje czyjs związek???zajmij się swoim życiem i je chrup zamiast rozkminiac czy on ,ona sa siebie warci"

Się robi, kapitanie!

Ciebie bym schrupał i Monikę przy okazji .

Gość Gość

Nie lubię chrupek przykleja się takie gow/no w buzi i pozbyć nie mozna,a tu tej żałoba się włączyła że jak on tam z nią mógł albo ona z nim a ja gdzie???

Gość Psychicznie chory
1 godzinę temu, Gość Chrupka napisał:

Chciałbym zobaczyć twój dyplom z psychologii.

Gość Gosci

Myślę, że się zakochal a ciebie boli, że to jednak nie ciebie wybrał, takie jest życie, znajdziesz kogoś kto cię pokocha

Gość Chrupka

Ale zakochanie alkoholizmu i trudnego charakteru nie leczy. 

Gość Chrupka

Poza tym gdybym go nie zostawiła, pewnie mielibyśmy już dzieci.

Gość xxx

to sobie przypomnij czemu ty z nim bylas 

Może każdej z tych kobiet przyświecała misja wyprowadzenia go na prostą... ale jej nie podołały bo facet nie chciał zmiany... Kurcze nie wiem 

Gość xxx

i to twoje zdanie, ktos sie decyduje na zwiazek z kims kogo wady widzą ludzie 🙂 no a kogo obchodzą ludzie , skad ona ma wiedziec co myslą ludzie, albo dlaczego mialaby sluchac opinii jakichs bylych

Gość xxx

i napisałas jeszcze ze jego nowe małżeństwo to tylko kopia związku z tobą 🙂 

Gość Chrupka
6 minut temu, Gość xxx napisał:

i to twoje zdanie, ktos sie decyduje na zwiazek z kims kogo wady widzą ludzie 🙂 no a kogo obchodzą ludzie , skad ona ma wiedziec co myslą ludzie, albo dlaczego mialaby sluchac opinii jakichs bylych

Typowy problem... Czytanie ze zrozumieniem... Ludzie, czyli była żona i inne partnerki. Osoby w których "był zakochany" , które z nim żyły, mieszkały.

Gość xxx

za bardzo interesuje cie z kim on jest itd sledzisz go ? ucz sie na sobie, innych nie lustruj

Gość Chrupka
3 minuty temu, Gość xxx napisał:

i napisałas jeszcze ze jego nowe małżeństwo to tylko kopia związku z tobą 🙂 

Tak? Myślałam, że napisałam "możliwe że to kopia". Prosiłam o rozmowy osoby inteligentne a nie takie, które szukają haka żeby się do kogoś przyczepić.

Gość xxx
3 minuty temu, Gość Chrupka napisał:

Typowy problem... Czytanie ze zrozumieniem... Ludzie, czyli była żona i inne partnerki. Osoby w których "był zakochany" , które z nim żyły, mieszkały.

ja rozumiem co napisalas, rozumiem ze byłe sa tymi ludzmi co widziały jego wady, ale jaki to ma związek z nową zoną, przeciez ona nie robi wywiadu jak było innym 🙂 ją nie obchodzi opinia innych kokoszek