Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XxFaworkowaxX

Problem z przytyciem

Polecane posty

Od kilku tygodni rodzina i bliscy mówią mi, że jestem zbyt chuda, że powinnam przytyć mój wzrost 142cm a waga 32kg 

mam 11 lat. Tydzień temu ja z mamą poszłyśmy do pani dietetyk, niestety nie przytyłam, a schudłam.

W kasie (VII) na lekcji WF nazwala mnie "deską" i "patyk". Powiedziałam o tym mamie, jem dziennie 4 posiłki 

śniadanie ( 2 kanapki) obiad zupy + drugie danie jakiś podwieczorek (baton, owoc)

i oczywiscie kolacja mało kaloryczna.

Bardzo ciężko jest na mnie znaleźć spodnie, pomimo iż jestem za chuda i wszystkie ze mnie spadają.

Znacie może jakieś domowe sposoby na przytycie? Proszę o szybką odpowiedź.

1 minutę temu, XxFaworkowaxX napisał:

Problem z przytyciem

Dla pewności warto wykluczyć problemy z tarczycą, wątrobą i pasożytami - badania.

3 minuty temu, XxFaworkowaxX napisał:

Znacie może jakieś domowe sposoby na przytycie?

Zwiększanie kaloryczności posiłków (m.in. tłuste mleko, sery i mięsa, więcej masła i majonezu, sosy, kaloryczne owoce, w tym banan). Oraz kaloryczne przekąski, np. suszone owoce i orzechy, masła orzechowe, kaszka manna, budynie, lody... Prócz diety dobrze jest też od czasu do czasu sobie poćwiczyć, by przybrać na mięśniach.

Gość Ktosia

Ja w Twoim wieku jadlam jeszcze drugie sniadanie - kanapki plus jakis owoc, czesto deser po obiedzie, nie bylo typowych podwieczorkow, w trakcie odrabiania lekcji pidjadalam np orzechy czy owoce bez ograniczen ale w rozsadnych ilosciach a kolacja miala byc lekkostrawna, kalorii nikt nie liczył, byle zjesc minimum 2 godziny przed snem czyli nie kłaść sie z pełnym żołądkiem.

I wage mialam prawidlowa, no i chodzilo sie na rower, wrotki, spacery itd

Oblicz sobie ile powinnaś dziennie zjesc kalorii i porównaj ile jesz, byc może za mało.

Jestes jeszcze młodziutka, rosniesz wiec to moze to taki  okres przejściowy.