Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc222

Pewność siebie..

Polecane posty

Gość gosc222

Mój problem to totalny brak pewności siebie, znanie własnej wartości... Jestem mega niepewna siebie , taka jakby szara myszka,ale nie wstydze się rozmawiać z ludźmi czy ich poznawać. Jednak wstydzę się flirtować z facetami, umawiać się na randki. Nie czuję się piękna, nie korzystam z życia. Boję się "szaleć", nie umiem cieszyć się życiem, wszędzie widzę problem i coś mi nie pasuje.. Chciałabym to zmienić, jakieś rady? :/

Gość Gość

Czytaj książki z działu Psychologia.

51 minut temu, Gość gosc222 napisał:

Mój problem to totalny brak pewności siebie, [...] jakieś rady? :/

Podnieść i ustabilizować poczucie własnej wartości w oparciu o rozwój osobisty, o doświadczenia i osiągnięcia. Oraz poeksperymentować i zadbać o powierzchowność, wypracować sobie styl, by poczuć się dobrze i swobodnie. Zweryfikować własne kompleksy i optymalnie im zaradzić, jednocześnie eksponując cechy pozytywne. Na koniec, poćwiczyć sztukę konwersacji i flirtu, poszerzając perspektywę - możesz tego dokonać na początku za pośrednictwem internetu, natrafiwszy na dobrego rozmówcę.  Zaleta taka, że większy komfort i mniejsza presja, niźli rozmowa twarzą w twarz, aczkolwiek następnym etapem jest już praktyka w rzeczywistości. Potrzebujesz ćwiczeń i obycia, samo się nie zrobi i nie stanie. Nie zniechęcaj się początkowymi porażkami, każdy kiedyś zaczynał. Powodzenia :)