Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos z was ma refluks

Polecane posty

Gość gość

Jak to zdiagnozować? czytalem ze od tego mogą byc problemy z uszami a ja je mam

Gość Asik

Uszy?? 😉Controlog control przez tydzień, po jednej tabl. na czczo, kup sobie malox w saszetkach i bierz co jakiś czas, no i dieta. 

Gość gość
32 minuty temu, Gość Asik napisał:

Uszy?? 😉Controlog control przez tydzień, po jednej tabl. na czczo, kup sobie malox w saszetkach i bierz co jakiś czas, no i dieta. 

Nie wiem czy mam refluks, przy refluksie podraznieniu ulega tylna sciana gardla wiec trabki sluchowe również , z innych objawow zauważyłem zmiane glosu, sciekanie wydzieliny, brzuch mnie nie boli, nie mam zgagi

Gość Mimi

Poczytaj o tym w necie zespół przewlekłego spływanie wydzieliny po tylnej ścianie gardła, alergia albo zatoki, poczytaj

Gość gosc
8 minut temu, Gość Mimi napisał:

Poczytaj o tym w necie zespół przewlekłego spływanie wydzieliny po tylnej ścianie gardła, alergia albo zatoki, poczytaj

Czytam ale laryngolog wykluczyl, 

Gość Justyna

Bobek co ty skarbie mój  wymyśliłem? Co mają uszy do refluksu ,?. Ty masz refluks czy zgage? Ja choruje na to cholerstwo i na receptę biorę ranloc, czasem alugastrin do ssania to jest bez recepty, ale po wizycie u gastrologa brałam balsam do picia  na noc Alvin gastro bez recepty cena 30zl i to mi pomogło, radzę ci iść do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie na gastroskopie ,robią ją w szpitalu i tam a nie prywatnie ją zrób, dlaczego bo chodzi o higienę, wyjaśniła mi to Pani gastrolog. I znów mogę jeść musztardę francuską ☺

Gość Gosc

Autorze, poczytaj o ssaniu oleju słonecznikowego i wypróbuj. Ale na to potrzeba czasu. 

Gość Justyna

A jeżeli chodzi  o uszy to jak raz miałeś zapalenie ucha to ,to powraca,ale tak to jest jak chodzi się bez czapki,twoja kobieta musi kupić ci czapkę 

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Autorze, poczytaj o ssaniu oleju słonecznikowego i wypróbuj. Ale na to potrzeba czasu. 

ja już się poddaje bo to jakaś masakra, czytalem o tym oleju kiedyś na innym forum ludzie mieli taki sam problem, nie pomoglo im, potem przestali pisac

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Justyna napisał:

A jeżeli chodzi  o uszy to jak raz miałeś zapalenie ucha to ,to powraca,ale tak to jest jak chodzi się bez czapki,twoja kobieta musi kupić ci czapkę 

tylko że mi nie powraca a mam cały czas od 5 lat problem po zapaleniu, skoro kilku lekarzy stwierdza że zapalenia już nie ma.to.dlaczego mam to podwarzać? Ale dzięki za radę

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

ja już się poddaje bo to jakaś masakra, czytalem o tym oleju kiedyś na innym forum ludzie mieli taki sam problem, nie pomoglo im, potem przestali pisac

To nie czytaj tylko po prostu zacznij to robić. Ale tydzien dwa nie wystarczą. Musisz to robić dłuższy czas. Spróbuj, co ci szkodzi. 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

To nie czytaj tylko po prostu zacznij to robić. Ale tydzien dwa nie wystarczą. Musisz to robić dłuższy czas. Spróbuj, co ci szkodzi. 

i tak robie coś, cwiczenia, naswietlanie lampą  ale mimo to czasem sie budze i jest gorzej bez powodu ale już mam to w ..

Gość Justyna

Olej słonecznikowy ? siemię lniane pomaga , pilam tez sok z aloesu ale to za słabe było, przede wszystkim nie wierz w dziwne mikstury bo jeśli np,masz zapalenie żołądka to nie pomoże, zrób gastroskopie a nie jakieś czary mary nie wiadomo co ci jest ,przy okazji gastroskoopi robią test na obecność bakteri ,mi badanie wykluczylo jej obecnosc,ja jestem ten typ co się denerwuje i przeżywa wszystko,no i moje zapalenie żołądka wzięło się z nerwów. 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Justyna napisał:

Olej słonecznikowy ? siemię lniane pomaga , pilam tez sok z aloesu ale to za słabe było, przede wszystkim nie wierz w dziwne mikstury bo jeśli np,masz zapalenie żołądka to nie pomoże, zrób gastroskopie a nie jakieś czary mary nie wiadomo co ci jest ,przy okazji gastroskoopi robią test na obecność bakteri ,mi badanie wykluczylo jej obecnosc,ja jestem ten typ co się denerwuje i przeżywa wszystko,no i moje zapalenie żołądka wzięło się z nerwów. 

a na czym polega ta gastroskopia? To co ja opisuje to sa objawy które mogą być ale nie muszą a chce wszystko wykluczyć

Gość Justyna

Czym naswietlasz?lampą bioptron?

Gość gosc
6 minut temu, Gość Justyna napisał:

Czym naswietlasz?lampą bioptron?

Sollux, na bioptron to mnie nie stać

Gość Justyna

Nie bój się, bo wszyscy straszą ze paskudne badanie ,ale jeśli o niczym innym nie będziesz myślał jak tylko o równym oddychaniu to szybciutko ci zleci,leżysz sobie na boku czymś tam ci do buzi Fukna to znieczula przelyk,lekarz i pielęgniarka są przy badaniu,lekarz do buzi przez gardło i do żołądka wprowadza ci cieniutki wężyk wvktorym w środku jest kamerka i widzi wszystko na monitorze,czy masz zniszczone i czerwone ścianki żołądka ,czy są polipy ,nie ma się co bać, miałam to badanie 2 razy ,całkiem znosnie je przeżyłam w szpitalu w Krośnie 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Justyna napisał:

Nie bój się, bo wszyscy straszą ze paskudne badanie ,ale jeśli o niczym innym nie będziesz myślał jak tylko o równym oddychaniu to szybciutko ci zleci,leżysz sobie na boku czymś tam ci do buzi Fukna to znieczula przelyk,lekarz i pielęgniarka są przy badaniu,lekarz do buzi przez gardło i do żołądka wprowadza ci cieniutki wężyk wvktorym w środku jest kamerka i widzi wszystko na monitorze,czy masz zniszczone i czerwone ścianki żołądka ,czy są polipy ,nie ma się co bać, miałam to badanie 2 razy ,całkiem znosnie je przeżyłam w szpitalu w Krośnie 

przemyśle to, dobrze ze mi objasnilas. Nie boje się juz niczego z medycyny po mocih przygldach, książkę moglbym napisac

Gość Justyna

Nie znam tej lampy Sollux,bioptron mi przy zapaleniu dziąseł pomogła i zapaleniu ścięgien,ale taka prawda ze nie chce mi się naswietlac 

Gość Justyna

Nie ma się czego bać, wiem że straszą tą gastroskopia ze jest okropna ale najważniejsze jest skupić się na głębokim oddychaniu i tylko o tym myśleć, a to ze by czy się jak osioł i śliny ciekna to przecież lekarze są do tego przyzwyczajeni a ludzie sie poprostu wstydzą 

Gość gosc

Napij się kielicha to ci przejdzie żołądek, a ucho przytul do kobiecych cyckow ,wtul się to przejdzie jak ręka odjol 

Gość Justyna

Też prawda 😁

Gość gość
18 godzin temu, Gość gosc napisał:

Napij się kielicha to ci przejdzie żołądek, a ucho przytul do kobiecych cyckow ,wtul się to przejdzie jak ręka odjol 

Haha 🙂

Gość gość
18 godzin temu, Gość Justyna napisał:

Nie ma się czego bać, wiem że straszą tą gastroskopia ze jest okropna ale najważniejsze jest skupić się na głębokim oddychaniu i tylko o tym myśleć, a to ze by czy się jak osioł i śliny ciekna to przecież lekarze są do tego przyzwyczajeni a ludzie sie poprostu wstydzą 

też mi się nie chce ale jak coś choć trochę pomaga to muszę się poświęcić żeby jako tako funkcjonować, bo bez działania bylbym w doopie całkiem, jiż to przerabialem