Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P.123

Studia

Polecane posty

Gość P.123

Hej , proszę o pomoc i doradzenie. W tym roku wybieram się na studia do miasta oddalonego od mojej rodzinnej miejscowości o jakieś 55 km. Miasta za bardzo nie znam , byłam tam może raptem 3-4 razy w życiu i nikogo tam nie mam , ale nie o tym . Patrzyłam na plan zajęć z poprzedniego roku i I semestr na tym kierunku jest dość luźny . Zajęcia 3-4 razy w tygodniu do 13/14 max. Czy polecacie mi dojeżdżać na te studia przy najmniej przez I semestr ? Dodam , że połączenia czy to autobusowe czy pociągi mam bardzo dobre , praktycznie co 20 - 30 min . Ale żeby dojechać na ten pociąg / autobus musiałabym wstawać ok 5.00 , myślicie , że warto ? 

Gość Namysłów wojew opolsk

Autorko to miasto to nie przypadkiem Opole? 

Gość jjhnkjhjiojo

na pierwszy semestr dojeżdżaj a potem jak bedzie ci ciezko to najwyzej cos wynajmiesz.  u mnie sporo osob tak zrobiło,  po 1 semestrze sie przeprowadzili. 

Gość Kółek 21

To miasto jest od ciebie 55 km, a byłaś tam tylko kilka razy? Dziwne ja do Łodzi mam 60 km a byłem tam tak dużo razy że nie da się tego zliczyć i średnio raz w tygodniu jestem w Łodzi 

Gość Kółek 21

Autorko masz prawo jazdy? 

Gość P.123

No nawet mam więcej niż te 55 km , ponad 60 wychodzi . Nie , nie byłam zbyt często w tym mieście , bo nie miałam takiej potrzeby . Prawo jazdy mam , ale od krótkiego czasu i nie czuję się na tyle dobrze za kółkiem , by wkraczać tam , gdzie jest dość spory ruch i tramwaje 😄 

3 minuty temu, Gość P.123 napisał:

No nawet mam więcej niż te 55 km , ponad 60 wychodzi . Nie , nie byłam zbyt często w tym mieście , bo nie miałam takiej potrzeby . Prawo jazdy mam , ale od krótkiego czasu i nie czuję się na tyle dobrze za kółkiem , by wkraczać tam , gdzie jest dość spory ruch i tramwaje 😄 

Autorko, moja siostra w tym roku idzie na studia do Opola na Politechnikę, ona ma 19 lat i ma prawo jazdy od roku, do Opola mamy 60 km ale średnio raz - dwa razy w tygodniu jeździmy do Opola więc dużo razy taj byliśmy i znamy to miasto, moja siostra ma od roku prawo jazdy ale po Opolu nie boi się jeździć i ona planuje codziennie autem do Opola dojeżdżać, ale może i ją przekonam by sobie tam wynajęła mieszkanie zamiast dojeżdżać 

Jak się nie czujesz dobrze za kółkiem i nie chcesz dojeżdżać tam na studia, to postaraj się tam coś wynająć np z kolegami i koleżankami wtedy będzie taniej i będziesz mieć na miejscu