Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bóg Honor Ojczyzna

Powstanie Warszawskie

Polecane posty

Gość Gość
3 minuty temu, brokentiger87 napisał:

swoją drogą trochę bardzo szkoda, że tak nam ch;uj;owo nie szło, że musimy świętować byle zrywy ku wolności, nawet jak nas cofały 10 kroków w tył. no nic, jeszcze się odkujemy. 

I na chúj negujesz własny naród? Typowy zyeb polski. 

Gość gość
10 minut temu, brokentiger87 napisał:

brakiem znajomości historii to ty się wykazalas, poczytaj o dowódcach 

Słuchaj Radia Maryja

teraz fajna audycja jest i się doucz

Gość gość

cała broken i jej podobni to są nieudoczeni idioci

Teraz w Radiu Maryja wypowiada się Pani Profesor Olszewska z Uniwersytetu Warszawskiego na temat powstania 

Gość BóbHomarWłoszczyzna

swoją drogą trochę bardzo szkoda, że tak nam ch;uj;owo nie szło, że musimy świętować byle zrywy ku wolności, nawet jak nas cofały 10 kroków w tył. no nic, jeszcze się odkujemy. 

Fakt, świętujemy same klęski. Tymczasem jedyne zwycięskie powstanie, powstanie wielkopolskie, jest niejako zapomniane, zresztą większość tych współczesnych "patriotów" pewnie nawet o nim nie słyszało.

Gość BóbHomarWłoszczyzna

Fakt, świętujemy same klęski. Tymczasem jedyne zwycięskie powstanie, powstanie wielkopolskie, jest niejako zapomniane, zresztą większość tych współczesnych "patriotów" pewnie nawet o nim nie słyszało.

Gość smart

Wspierający powstańców Styczniowych żyd Kronnenberg przeznaczył 1mln rubli na rzecz zrywu . Po upadku tego powstania został odznaczony przez Cara najwyższym Orderem Państwowym i nadano mu Szlachectwo.  Straty wśród Polskiej elity były ogromne : 250 ty ludzi. Wdł statystyk z 1885r żydzi zostali właścicielami 2966 dużych majątków ,lub ich dzierżawcami Cóż,nie ulega żadnej wątpliwości,że wśród wysuwanych przez żydostwo żądań,uroszczeń,znaczną część posiadanego przez ich majątku stanowiły dobra "nabyte "w wyniku Styczniowego spisku.  Pod koniec istnienia 1 RP dochodziło do równie wyrafinowanych działań: Żydostwo pożyczało pieniądze na masową skalę,ponieważ spodziewano się szybkiego upadku Państwa Polskiego.  Obecnie wartość tego nigdy nie spłaconego zadłużenia ocenia się naweto na 25 bln dolarów. https://justice4poland.com/2019/02/26/dlugi-zydow-wobec-polski/ Spełnienie żądań żydostwa obiecał dobrze znany nam osobnik - żyd Kalkstein Wyciekła tajna notatka Wikileaks na ten temat. https://nczas.com/2019/05/10/wyciekla-tajna-notatka-wikileaks-kaczynski-zobowiazal-sie-do-splaty-roszczen-zydowskich-to-jedynie-kwestia-czasu/ Minister Rolnictwa Pisu, Krzysztof Jurgiel,unieważnił ustawę ministra Rolnictwa z 1948r,opierającą się na dekrecie PKWN z 1944r,który zakładał nacjonalizacje,upaństwowienie majątków prywatnych ,w tym wspomnianych wyżej majątków żydowskich. Dzięki temu żydostwo może się ubiegać o odzyskanie "skradzionych im majątków" Sprawa została omówiona przez Pana Macieja Maciaka,w programie" musisz to wiedzieć" na przykładzie dzielnicy Włocławka-Michelin. Rodzina Michelisów zażądała zwrotu całej dzielnicy wartej zapewne miliardy złotych.

Gość BóbHomarWłoszczyzna

Gość smart

Wspierający powstańców Styczniowych żyd Kronnenberg,przeznaczył 1mln rubli na rzecz zrywu . Po upadku tego powstania został odznaczony przez Cara najwyższym Orderem Państwowym i nadano mu Szlachectwo.  Straty wśród Polskiej elity były ogromne : 250 ty ludzi. Wdł statystyk z 1885r żydzi zostali właścicielami 2966 dużych majątków ,lub ich dzierżawcami Cóż,nie ulega żadnej wątpliwości,że wśród wysuwanych przez żydostwo żądań,uroszczeń,znaczną część posiadanego przez ich majątku stanowiły dobra "nabyte "w wyniku Styczniowego spisku.  Pod koniec istnienia 1 RP dochodziło do równie wyrafinowanych działań: Żydostwo pożyczało pieniądze na masową skalę,ponieważ spodziewano się szybkiego upadku Państwa Polskiego.  Obecnie wartość tego nigdy nie spłaconego zadłużenia ocenia się naweto na 25 bln dolarów. Spełnienie żądań żydostwa obiecał dobrze znany nam osobnik - żyd Kalkstein Wyciekła tajna notatka Wikileaks na ten temat. Minister Rolnictwa Pisu, Krzysztof Jurgiel,unieważnił ustawę ministra Rolnictwa z 1948r,opierającą się na dekrecie PKWN z 1944r,który zakładał nacjonalizacje,upaństwowienie majątków prywatnych ,w tym wspomnianych wyżej majątków żydowskich. Dzięki temu żydostwo może się ubiegać o odzyskanie "skradzionych im majątków" Sprawa została omówiona przez Pana Macieja Maciaka,w programie" musisz to wiedzieć" na przykładzie dzielnicy Włocławka-Michelin. Rodzina Michelisów zażądała zwrotu całej dzielnicy wartej zapewne miliardy złotych.

Gość BóbHomarWłoszczyzna
7 minut temu, Gość gość napisał:

Teraz w Radiu Maryja wypowiada się Pani Profesor Olszewska z Uniwersytetu Warszawskiego na temat powstania 

😂😂😂😂Rydzradyjo i jego ''eksperci''😂 Jak się czerpie wiedzę z takich źródeł, to niedziwne, że się później wychodzi na głupa😁 Wyłączcie rydzoszumy, udajcie się do czytelni😂

Gość BóbHomarWłoszczyzna
7 minut temu, Gość gość napisał:

😂😂😂😂Rydzradyjo i jego ''eksperci''😂 Jak się czerpie wiedzę z takich źródeł, to niedziwne, że się później wychodzi na głupa😁 Wyłączcie rydzoszumy, udajcie się do czytelni😂

Gość Gość
Przed chwilą, Gość BóbHomarWłoszczyzna napisał:

Rydzyka bym w kosmos wyjebala u całe to towarzystwo ale obiektywnie rzecz ujmując czasami tam ktoś normalny mądrze gada. Sluchales kiedykolwiek czy tylko tak pieprzysz za innymi?

Gość BóbHomarWłoszczyzna
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Rydzyka bym w kosmos wyjebala u całe to towarzystwo ale obiektywnie rzecz ujmując czasami tam ktoś normalny mądrze gada. Sluchales kiedykolwiek czy tylko tak pieprzysz za innymi?

Słuchałem. Byłem wstrząśnięty, a nawet zmieszany tą propagandą i ciemnotą szerzoną przez rydznadawcę. Wystarczy?

Gość Jola

Dla mnie patriotyzm to ...yzm. Nie ofiarowała my nawet jednego włosa na mojej głowę za tkzw ojczyznę. W dooopie ją mam!

Gość Nic nie rozumiecie

O czym piszesz autorze- nie chcieli śmierci a spowodowali smierć 200 tys. Nie rozpatrujecie okrucieństwa i bestialstwa Niemców czy SS Galizien . Nie potępiacie zbrodniarzy ale żołnierzy i dowódców , którzy podjęli taka decyzje . Zapomnieliście co to wolność i jak o nią walczyć?  Jak , któremuś z was zamordują członka rodziny albo zgwałcą  okradną dom to nie walczcie, nie szukajcie sprawiedliwości . Przecież krzywdę zrobią / zrobi ktoś silniejszy. Będziecie walczyć to stracicie zdrowie lub życie albo ktoś z waszej rodziny. Spakujcie co macie, wypłaćcie wszystko z kont bankowych i w zębach , grzecznie i z uśmiechem zaniescie oprawcom. Pomyślcie, że w ten sposób darujecie życie i zdrowie pozostałych członków rodziny. Będziecie żyć w błogim spokoju z radością patrząc , jak rozzuchwaleni oprawcy przyjdą po następne  ofiary..... Polityka. Może będziecie w takich moementach mieli szczęscie do sąsiada , ktory wezwie pomoc albo sam jej udzieli albo.... odwróci głowę dochodząc do wniosku, że wtrącać się nie będzie to skorzysta bo oprawcy dadzą mu fory w postaci ochrony , profitów z napaści na innych a wy nie walczcie , nie brońcie się tylko wszystko oddajcie oprawcom.

Darujcie sobie hejt, temat Powstania Warszawskiego czy Powstania w Gettcie nie jest tematem do głupich hejtów. 

Umrzeć z godnością , w walce.....i nie być zabijanym i szczutym jak zwierzę

Gość gość

prymitywy 

Przyczyny Powstania Warszawskiego można tylko Literaturze II wojny 

poezja: K.K.  Baczyński, Gajcy....przeczytaj kilka ich wierszy a potem głos zabieraj

7 minut temu, Gość Jola napisał:

Dla mnie patriotyzm to ...yzm. Nie ofiarowała my nawet jednego włosa na mojej głowę za tkzw ojczyznę. W dooopie ją mam!

spakować Cię? podatków też nie płacisz, złodziejko?

Gość BóbHomarWłoszczyzna

Dodam jeszcze, że znam kilku wiernych słuchaczy radia co ma ryja. Wszyscy są wyrzutkami społeczeństwa skonfliktowanymi dosłownie z całym otoczeniem, nawet z własnymi rodzinami. To sekta. Ta rozgłośnia nie dość, że zasiewa ziarno jeszcze większej głupoty i nienawiści w umysłach naiwnych i zagubionych ludzi, to dodatkowo wzbudza w nich realną agresję. 

To tyle. Tu ciężko coś napisać. Strona cały czas się tnie. Widocznie temat cieniutki jak sik pająka😂

Gość DDDDD

Brokentiger87  może sama się spakuj . Emigracja była jest i będzie , chodzi tylko o to na jaka skalę . Powitać prawego obywatela , chłopa w spódnicy , kto cię finansuje ? Złodziejko ? Tobie rozum ukradli .

Gość Twój przyszły mąż

Brokuś, moja Ty patriotko bengalska😍😘

Gość Gość

😮:classic_love:

To przykre że o wolność twoja ludzie walczyli.

Gość Twój przyszły mąż
7 minut temu, brokentiger87 napisał:

😮:classic_love:

Może uczcimy te wszystkie wielkie historyczne zrywy pod kocykiem? Mogę trzymać łapki przy sobie, choć to będzie trudne 💏💝😍

Gość w kość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

gdybym żyła w tamtych czasach już bym walczyła 

interesujący wniosek,

ciekawe na jakiej podstawie wyciągnięty?

Gość w kość
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

18 minut temu, brokentiger87 napisał: spakować Cię? podatków też nie płacisz, złodziejko? X nie wiem czy się da nie płacić musiała by chyba kupować wszystko na jakimś targu i na allegro używane 😵

to masz materiał do przemyśleń,

to mogłoby zmienić Twoje życie!

Gość gość
8 minut temu, Gość w kość napisał:

interesujący wniosek,

ciekawe na jakiej podstawie wyciągnięty?

jestem po polonistyce 

a moja dewiza życia to: BÓG HONOR OJCZYZNA

Gość szaarŕriikkkkk
2 minuty temu, Gość gość napisał:

jestem po polonistyce 

a moja dewiza życia to: BÓG HONOR OJCZYZNA

Ja to znam z Malediwów...i polskiego pasma Karpatów...😇

14 minut temu, Gość Twój przyszły mąż napisał:

Może uczcimy te wszystkie wielkie historyczne zrywy pod kocykiem? Mogę trzymać łapki przy sobie, choć to będzie trudne 💏💝😍

🙀:classic_ninja:

Gość w kość
24 minuty temu, Gość Twój przyszły mąż napisał:

uważaj, bo ona otwarcie przyznaje się do posiadania ogona...🙊 🙈

3 minuty temu, Gość w kość napisał:

uważaj, bo ona otwarcie przyznaje się do posiadania ogona...🙊🙈

no a co  w tym złego?

Gość OJ K.NIE
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Z ciebie taka patriotka jak i kobieta. Tym ludziom było obojętne czy za x lat ktoś ich będzie uważał za bohaterów. Zajmij się czymś darmozjadzie dèbilny bo wstyd kobietom przynosisz. 

a co ma Piernik(STARY)...do WIATRAKA?