gabii99 0 Napisano Sierpień 2, 2019 Witajcie dziewczyny Przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne, jednak zdecydowałam, że nie chce ich brać. Zakończyłam je brać w maju, dostałam krwawienia z odstawienia. Następnie dostałam w czerwcu miesiączkę po 36 dniach, przed tabletkami miałam takie cykle 32/34 różnie, mam nieregularne cykle. W lipcu dostałam po 19 dniach jakiegoś plamienia/krwawienia które trwało 5 dni. Od tamtej pory nie mam okresu. Moje pytanie brzmi: czy to był okres? Czy po prostu muszę poczekać aż moja gospodarka hormonalna się wyreguluje? Dodam, że współżyłam, zawsze z zabezpieczeniem tydzień przed plamieniem, w dzień plamienia i tydzień po. Wydaje mi się, że w ciąży nie jestem, ponieważ wszystko było okej. Jednak zawsze jest niepewność Czy któraś z was może się wypowiedzieć jak to było po odstawieniu? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kejdens 2 Napisano Sierpień 2, 2019 hej gabii99, ja też miałam podobnie przed rozpoczęciem brania tabletek tyle, że nawet lekko większa rozpiętość czyli okres co 30-38 dni, brałam tabletki przez jakieś dwa lata i po odstawieniu dostałam krewienie z odstawienia i następna miesiączka pojawiła mi się po bodajże 36 dniach a kolejnej już nie dostałam :/ zrobiła mi się torbiel na jajniku - z tego co mówił mój ginekolog to przy takich zaburzeniach miesiączkowania po odstawieniu tabletek torbiele są częste więc może warto dmuchać na zimne i umówić się na usg, żeby sprawdzić czy wszystko ok? ja już jestem ostrożna od tego czasu bo torbiele leczy się hormonami, które jeszcze bardziej rozwalają tą całą gospodarkę :/ a po wyleczeniu okres do swojego stanu z przed brania tabletek wrócił mi jakoś po około roku ale ja chyba jestem trudniejszym przypadkiem :D bo tak jak pisałam na początku tą rozpiętość miałam większą niż ty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gabii99 0 Napisano Sierpień 2, 2019 1 godzinę temu, kejdens napisał: hej gabii99, ja też miałam podobnie przed rozpoczęciem brania tabletek tyle, że nawet lekko większa rozpiętość czyli okres co 30-38 dni, brałam tabletki przez jakieś dwa lata i po odstawieniu dostałam krewienie z odstawienia i następna miesiączka pojawiła mi się po bodajże 36 dniach a kolejnej już nie dostałam zrobiła mi się torbiel na jajniku - z tego co mówił mój ginekolog to przy takich zaburzeniach miesiączkowania po odstawieniu tabletek torbiele są częste więc może warto dmuchać na zimne i umówić się na usg, żeby sprawdzić czy wszystko ok? ja już jestem ostrożna od tego czasu bo torbiele leczy się hormonami, które jeszcze bardziej rozwalają tą całą gospodarkę a po wyleczeniu okres do swojego stanu z przed brania tabletek wrócił mi jakoś po około roku ale ja chyba jestem trudniejszym przypadkiem bo tak jak pisałam na początku tą rozpiętość miałam większą niż ty kejdens Dziękuję za odpowiedź. Teraz to mnie wystraszyłaś... Co prawda miałam jakieś pęcherzyki w jajnikach jak robiłam ostatnio USG, być może mam teraz torbiel. Muszę koniecznie skonsultować się z ginekologiem. A Twoja miesiączka jest już okej po pozbyciu się torbiela? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kejdens 2 Napisano Sierpień 10, 2019 Ojej, nie chcialam cie przestraszyc ale niestety wazne zeby ewentualna torbiel szybko wykryc wtedy mozna bezproblemowo sie z nią uporac ja po tamtej torbieli przez ponad 3 lata mialam okres co 30-38 dni znowu wiec dla mnie bylo to w porzadku, niestety teraz po 3 latach znowu mnie dopadla torbiel ale niestety byla nieumiejetnie leczona bo dostalam za mala dawke leku i skonczylo sie na zastrzyku antykoncepcyjnym ktorego baaardzo nie chcialam brac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kejdens 2 Napisano Sierpień 10, 2019 Podsumowujac - mam nadzieje Gabi99 że to tylko jeszcze zaburzenia hormonalne po odstawieniu tabletek ale przejdź sie lepiej na usg bo jesli cos tam sie dzieje to szybko sie pozbedziesz a jesli jest ok to bedziesz miec spokojna glowe a stres to chyba najwiekszy wrog rownowagi hormonalnej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach