Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudomimplus

dobre zaparzenie kawy

Polecane posty

Gość pseudomimplus

po eksperymentach najlepsze zaparzanie kawy. Kawa przechowywana w zamrażalniku w szczelnie zamkniętym worku strunowym(przezroczystym polietylenowym do żywności). Zmielona do 2 minut przed zaparzaniem. Lavazza Oro złota, lub brazylijska, nieważne*. W garnku kubek czystej wody i 2 płaskie łyżeczki zmielonej kawy, podgrzewamy do wrzenia i gotujemy minutę czasem mieszając. Po około minucie, dwóch, wlewamy wszystko do filtra do kawy, w którym znowu jest 2 płaskie łyżeczki  zmielonej kawy. Możemy na koniec dodać odrobinę wrzątku. Kubek około 250 mililitrów, czyli to 2 filiżanki po około 125 mililitrów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×