Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarno biały kot w butach

Ukraińcy w Polsce

Polecane posty

Gość Czarno biały kot w butach

Początkowo nic nie miałam przeciwko ich obecności w Polsce, sama też kiedyś korzystałam z gościnności innego kraju. Ale to się już robi nieznośne. W mojej miejscowości co drugi człowiek w sklepie czy na ulicy to Ukrainiec, a w zasadzie Ruski, bo tych mówiących swą ojczysta mowa jest tu niewielu. W sektorze usługowym zatrudniane są osoby z którymi nie sposób się dogadać po polsku. Dla klienta sa często nieuprzejmi, a nawet aroganccy. Mają elementarne braki w kulturze osobistej. Faceci brudni, chamowaci, ciągle podchmieleni. Od kiedy założyli u nas hostele dla pracowników z Ukrainy, miasteczko stało się wysypiskiem śmieci. Urządzają pijackie burdy, halasuja po nocach. W dzien nie lepiej, ich kobiety potrafią się awanturowac na całą ulice, ostatnio jedna na moich oczach rzuciła przez pół marketu w koszem na zakupy, bo facet-Polak nie chciał jej czegoś tam kupić. A skoro o facetach mowa, to jedynymi zadowolonymi z napływu Ukraińców są chyba właśnie oni, a konkretnie ta część, która nie ma powodzenia u Polek. Teraz maja szansę się dowartosciowac bo rzecz jasna Ukrainki dadzą wszystko (doslownie) za męża Polaka. Ale nie schlebiajcie sobie, że chodzi o wasz urok osobisty panowie. Większość leci na kasę i stabilizację - nie bez znaczenia jest to, że pijecie zwykle dużo mniej niż ich ziomkowie.  Ponieważ co rusz pojawiają się na ulicach kolejni imigranci z tobolami, ludzie zaczynają mieć dosyć. Krążą po mieście petycje przeciwko budowie kolejnych hosteli, bo tam gdzie się pojawią, jest zaraz syf, brud i nocne ekscesy. 

Gość Ukrainiec na twoje miejsce

Priviet, jestem z Ukrainy. Co mogę Ci poweidzieć. Tylko to, że jesteś głupia, bo oceniasz narodowość patrząc na patologie która przyjechała do twojego kraju zarobić (tak samo jak Polacy w UK).

Szkoda czasu coś Ci tłumaczyć, ale to co piszesz o Ukraińcach jest chore, bo mówisz o Ukraińcach (mnie też) jak by byli gorszi od Polaków, a tak w cale nie jest. Przyjedź na Ukrainę i zobacz jacy są ludzie zamiast tego żeby pisać o całej narodowości mając doświadczenie z przyjezdną patologią. Wstydź się bo masz wąskie myślenie i brak obiektywności.

Gość Gość

Jestem zadwolony z obecności Ukraińców w Polsce

Gość Polka

Zgadzam sie z gosciem z Ukrainy tam wyzej.  Problem w tym,  że emigruje glownie patologia.  Ludzie prosci,  bez wyksztalcenia,  tzw robole.  Dużo chleją,  awanturują sie, brak im ogłady.  Ale to samo jest z Polakami na emigracji.  Wiekszisc to tez takie proste bydlo. 

I tez mam dosc tego typu imigrantòw. Gdybysmy wpuszczali tylko ludzi na poziomie to co innego.  Niestety Polska potrzebuje taniej sily roboxzej,  stąd naplyw prostackich robotnikow fizycznych a nie wyksztalconej elity. 

Gość sebek

dobre w ukrainkach jest to że lecą na mojego 20letniego passata b5 w dizlu.Parzymy sie na tylnym siedzeniu jak nutrie w zbożu

Gość Belladonna

Chaaa cha ! sebek no i oto chodzi  I wszyscy maja przyjembosc !