Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zemek36

Mam tytuł doktora wysokie IQ a i tak pracuje na ochronie i nie mam dziewczyny

Polecane posty

Gość zemek36

Jak w temacie mam 36 lat doktorat z matematyki stosowanej i wysokie IQ. Pracuje na ochronie w markecie bo nie nie było wolnych etatów na uczelni. Dla kobiet jestem niewidzialny dla jednych mam za niskie zarobki i mało prestiżowy zawód dla drugich jajogłowy nudziarz czyli taka świnka morska ni to świnka ni to morska. Co o mnie sądzicie ?

Gość Gość

Sadze, ze nie ma nic zlego w twojej pracy, ale etatu na uczelni z takim cv nie dostaniesz

Gość Gość

Sadze, ze nie ma nic zlego w twojej pracy, ale etatu na uczelni z takim cv nie dostaniesz

Gość Człowiek nikt
2 minuty temu, Gość zemek36 napisał:

Jak w temacie mam 36 lat doktorat z matematyki stosowanej i wysokie IQ. Pracuje na ochronie w markecie bo nie nie było wolnych etatów na uczelni. Dla kobiet jestem niewidzialny dla jednych mam za niskie zarobki i mało prestiżowy zawód dla drugich jajogłowy nudziarz czyli taka świnka morska ni to świnka ni to morska. Co o mnie sądzicie ?

Nie pomogą doktoraty jak jest człowiek du/powaty. 

Gość gość

bzdury, po studiach i to z  takich to byś spokojnie dostał robotę w urzędzie, choćby skarbowym, gdzieś w księgowości jakbyś zrobił kurs, albo w szkole  lub banku. może nie są to najbardziej prestiżowe zawody, ale jednak lepsze. Także jak już cchesz pisać bajki , to chociaż wiarygodne. 

Gość zemek36
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ale za to mam samodzielne publikacje w czasopismach za 35 pkt. ministerialnych, nie jeden dr z pięknym CV może o takim dorobku pomarzyć. Na etat nie ma szans z innych powodów, bardziej politycznych.

Gość zemek36
5 minut temu, Gość gość napisał:

bzdury, po studiach i to z  takich to byś spokojnie dostał robotę w urzędzie, choćby skarbowym, gdzieś w księgowości jakbyś zrobił kurs, albo w szkole  lub banku. może nie są to najbardziej prestiżowe zawody, ale jednak lepsze. Także jak już cchesz pisać bajki , to chociaż wiarygodne. 

Mógłbym się przekwalifikować jak każdy kto nie ma stopnia dr, zgadza się, tylko ze ja nie nadawałbym się do takiej odtwórczej pracy.

Małe sprostowanie popełniłem bardzo częsty błąd w temacie, powinno być stopień doktora a nie tytuł 🙂

Gość Xss

Może jest ci pisana samotność.Nie wszyscy musza kogos miec.

Gość gość
1 minutę temu, Gość zemek36 napisał:

Mógłbym się przekwalifikować jak każdy kto nie ma stopnia dr, zgadza się, tylko ze ja nie nadawałbym się do takiej odtwórczej pracy.

Małe sprostowanie popełniłem bardzo częsty błąd w temacie, powinno być stopień doktora a nie tytuł 🙂

bzdura synku, po prostu leniwy dziad z ciebie, jakbyś sie postarał to nie miałbyś pracy odtwórczej, ale to trzeba d...ruszyc, a nie twórczo obchodzić teren

Gość Gosc

Jak zrobiłeś doktorat i pracujesz w markecie to znaczy ze nie jesteś zbyt zaradny zyciowo.

Doktorat z marketem gorzej wyglada niz sam market. Znajdz lepszą prace, w zawodzie 🙂 bo market zle o Tobie swiadczy.

Gość Gość

To po co żeś robił ten doktorat?

Gość gość

samo to, ze twierdzisz ,że dostępne są tylko prace odtwórcze swiadczy o tym , zę ani z ciebei doktor, ani wysokie IQ, ani ty nie cieć z doktoratem

Gość Gosc
10 minut temu, Gość zemek36 napisał:

Ale za to mam samodzielne publikacje w czasopismach za 35 pkt. ministerialnych, nie jeden dr z pięknym CV może o takim dorobku pomarzyć. Na etat nie ma szans z innych powodów, bardziej politycznych.

Te pkt to kręcą tylko naukowcow, zwykłych ludzi tym nie ruszysz 😛

Gość Gość

Nie chodzi o zarobki tylko o to, ze jak ktos zobaczy twoje cv to cie wysmieje. Na twoje miejsce na uczelni bedzie wielu ktorzy beda miec publikacje i doswiadczenie w pracach zwiazanych z wyksztalceniem.

Gość Gosc

Market może być wyłącznie jako dodatkowa, extra fucha, żeby dorobić. Ale nie podstawowe zajęcie.. ewentualnie w trakcie studiów doktoranckich, ale nie ciągle..

Wysmieja Cię.

Gość kkk

nie opędziłbyś się od lasek, karyn, andżelik, gdybyś dawał korki z matmy

Gość Gosc

To juz lepsze, w formie wlasnej działalności. Załóż firmę.

Gość zemek36
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

Jak zrobiłeś doktorat i pracujesz w markecie to znaczy ze nie jesteś zbyt zaradny zyciowo.

Doktorat z marketem gorzej wyglada niz sam market. Znajdz lepszą prace, w zawodzie 🙂 bo market zle o Tobie swiadczy.

Zaradny byłem w Liceum kiedy byłem finalista olimpiady matematycznej, zaradny byłem na doktoracie gdy zdobywałem stypendia, ale tak masz racje na rynku pracy jestem niezaradny nie umiem w szczególności podporządkować się czymś popleceniom, matematyka to dziedzina w której pracuje się samotnie i samemu układa  grafik. Dlatego pracuje na ochronie bo mojego przełożonego interesuje tylko to czy byłem na sklepie w trakcie wyznaczonych godzinach które mogę zresztą sam sobie wyznaczyć i czy za długo nie przesiadywałem na przerwach. O moim stopniu nie wie nikt w pracy.

14 minut temu, Gość Gość napisał:

To po co żeś robił ten doktorat?

Młodzieńczy idealizm myślałem że świat tak wygląda ze gdy będę ciężko pracować, będę miał prace nie przewidziałem tego ze o dostaniu etatu decydują ludzie którzy kierują własnymi namiętnościami. U nas konkurs na etat jest zawsze tworzony pod kogoś.

17 minut temu, Gość gość napisał:

samo to, ze twierdzisz ,że dostępne są tylko prace odtwórcze swiadczy o tym , zę ani z ciebei doktor, ani wysokie IQ, ani ty nie cieć z doktoratem

Podaj przykład dostępnej pracy twórczej ?

Gość gość
4 minuty temu, Gość zemek36 napisał:

Podaj przykład dostępnej pracy twórczej ?

dla ciebie to chyba śmieciarz jeszcze zostaje, albo pielęgnacja terenów zielonych

Gość zemek36
17 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie chodzi o zarobki tylko o to, ze jak ktos zobaczy twoje cv to cie wysmieje. Na twoje miejsce na uczelni bedzie wielu ktorzy beda miec publikacje i doswiadczenie w pracach zwiazanych z wyksztalceniem.

Chyba nie znasz standardów zatrudnienia na polskich uczelniach 😄 CV nic nie znaczy konkursy są tworzone pod kogoś o wszystkim decyduje kaprysy określonego gremium. 

Gość gość
4 minuty temu, Gość zemek36 napisał:

Chyba nie znasz standardów zatrudnienia na polskich uczelniach 😄 CV nic nie znaczy konkursy są tworzone pod kogoś o wszystkim decyduje kaprysy określonego gremium. 

to po stypendiach trzeba sie było łapać za granica

Gość zemek36
Przed chwilą, Gość gość napisał:

to po stypendiach trzeba sie było łapać za granica

Zgadza się się tu mnie masz.

Gość Gość
6 minut temu, Gość zemek36 napisał:

To dlaczego nie poszukasz zawodu w ktorym matma jest potrzebna? Mam "tylko" magistra, ale pracuje jako analityk i to ciekawa praca ktora nie polega na robieniu tego samego kazdego dnia. W przeciwienstwie do stania w sklepie...

Jakbys chcial to mialbys ciekawa prace w zawodzie

Gość Gdgd

To moze sprobuj pracy na uczeli w innym miescie? Na poczatek moglbys mieszkac w akademiku. Moj kuzyn ma profesora. Bida u niego caly czas i mieszka w akademiku. Wez byka za rogi i aplikuj do innych uczelnii. 

Gość Gosc
10 minut temu, Gość zemek36 napisał:

U nas konkurs na etat jest zawsze tworzony pod kogoś.

Tak bylo i jest dalej. Trzeba sobie radzić. 

Gość gość
7 minut temu, Gość Gdgd napisał:

To moze sprobuj pracy na uczeli w innym miescie? Na poczatek moglbys mieszkac w akademiku. Moj kuzyn ma profesora. Bida u niego caly czas i mieszka w akademiku. Wez byka za rogi i aplikuj do innych uczelnii. 

nie w akademiku a w hotelach asystenckich

Gość Gdgd

Obecnie studiuje w UK i nawet moj nauczyciel, młody facet teraz dostał awans i jest nad tymi co tyle lat tam pracują. On nie mógł u siebie znaleźć pracy i szukał po całym UK. Widać jest dobrym wykładowcą, że go awansowali po 4 latach pracy. Uczył mnie mechaniki strukturalnej i matematyki. Ja głąb z matmy a tu się okazało, że to jest tak wspaniały wykładowca. W innym języku wytłumaczył mi to czego nie potrafili nauczyciele tu. Wszystko zdałam na 100% i gdybym mogła  to z chęcia bym zaczeła studiować matme takim nauczycielem.  Nie zamykaj się tylko na jedno miasto.  

Gość Gdgd
1 minutę temu, Gość gość napisał:

nie w akademiku a w hotelach asystenckich

Spoko moze i tak, ja sie tam nie znam. Jego mama mowila akademik :D

Gość Asia pitrasia

Jest tyle uczelni wyższych, prywatnych, państwowych, moim zdaniem spokojnie z palcem w tyłku, mógłbyś gdzieś aplikować, choćby na drugi koniec Polski; ale to trzeba CHCIEĆ coś zmienićw swoim życiu! 

Gość Lena

Możesz uczyć w szkole