Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Córka

Partner wyzwał moją mamę...

Polecane posty

Gość Córka

Witam mam straszny problem... mój partner wyzwał moją mamę...w trakcie kłótni a mi z tym bardzo źle, nie wiem ale chyba poczułam do niego jakiś wstręt... moja mama fakt jest bardzo konfliktowa ponieważ sama zaczepia głupimi docinkami ale to jednak moja matka ☹️dodam jeszcze że dla mnie jest idealny nigdy złego słowa na mnie nie powiedział i nie krzyczy no chyba że naprawdę go zdenerwuje... nie wiem jak załagodzić teraz to wszystko i jak sobie poradzić

Gość Gosciowka2019

Pytanie czemu tak zrobił. Czy był powód, żeby mu nerwy puściły. Sama piszesz, że Twoja mama jest konfliktowa i potrafi dos.rac, więc zapewne wina jak zawsze leży po środku. 

Mnie od jakiegoś czasu zmienia się pogląd, że rodziców/starszych/obcych/dopisz co chcesz trzeba szanować bezdyskusyjnie w związku z ich wiekiem/rola. A guzik prawda. Jak ktoś chamsko wykorzystuje swoją pozycję/wiek, to wcale nie musimy się na to niemo godzić. 

Aczkolwiek mam też taka sytuację w rodzinie- mąż mojej siostry i ona sama naszą mamę traktują jak jakiegoś wola przerobowego, a on sam potrafi dojechać ja tekstem, że ja na miejscu siostry strzelilabym go w pysk. Ona nie reaguje albo przytakuje. Raz czy dwa zwróciłam siostrze uwagę, że to niedopuszczalne i co to ma byc, jak mama mi się poskarżyła.... Tylko później ja mam nakręcona awanturę z siostrą a mama im wybacza w 5 min i dalej daje się zaprzęgać, więc od jakiegoś czasu nie wtrącam się a mamie jasno powiedziałam- Twój cyrk Twoje małpy.  

Gość Gość

Ścieżka jest prosta- ciebie kiedyś też wyzwie. Nie rozumiem tego "wyzywania", czy po polsku nie można się dogadać bez chamstwa i wulgaryzmów? Zero poziomu i klasy.