Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Powrot/praca zdalna

Polecane posty

Gość gosc

Witam serdecznie,

Jako dziecko wyjechalam z rodzicami do Wielkiej Brytanii ale po 17 latach postanowilam, ze szkoda mi zycia na nie widzenie sie z rodzina na codzien i powrot do Polski. Skonczylam tu studia i mam dobra prace ale chcialabym pracowac dla siebie w Polsce, najlepiej zdalnie, bo zamieszkam na wsi nad morzem. 

Myslalam nad tym, by uzyc perfekcyjnej znajomosci jezyka angielskiego i isc w tym kierunku. Myslalam nad byciem tlumaczem lub prowadzeniem kursow jezyka. 

Czy ktos z Was tak pracuje i czy z tego da sie wyzyc? Jakie ewentualnie specjalizacje przynosza najlepszy dochow? Mam uprawnienia do nauczania, tlumacza jeszcze nie mam ale jestem otwarta na to by je zdobyc. 

Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za kazdy komentarz

Gość Tereska

Będzie ciężko (żeby nie powiedzieć niemożliwe) ale spróbuj. Znajomość angielskiego nie jest aż tak decydująca, bo dziś zna ten język 3/4 ludzi na kuli ziemskiej. Na rodzinę za bardzo nie licz, bo z rodziną wychodzi się najlepiej ale na zdjęciu. Powrót do PL też może być dla ciebie szokiem, ale to zrozumiesz dopiero po roku, dwóch. Do odważnych świat należy więc próbuj!